Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Pokaż wątki Pokaż posty

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Wiolka5_7 15:52, 21 mar 2020

Ale się napracowałaś Basiu...brawo Ty ! Najgorsze za Tobą.....ile miejsca na nowe roslinki
A ile pięknego kwiecia...zachwycam się szczególnie ciemiernikami
BKosimkArt 15:59, 21 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)
Basieńko pięknie podziałałaś
Foty cudne
Z drzewkami będzie pięknie a co dasz drzewkom w nóżki ?

No właśnie o to jest pytanie, mam trochę rozmnożonych buksów wiec może jakieś kulki się pojawią i jeszcze mam siewki trzcinnika krótkowłosego.. ale nie wiem czy ni za wysoki będzie? Może seslerię lepiej podzielić... chciałabym też coś kwitnacego, po zachwycie krwawnikami u Ciebie myślę czy ich nie kupić i do traw dodać...
Dobrze że jest zimno to chociaż nie korci mnie sadzenie...
BKosimkArt 16:00, 21 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale się napracowałaś Basiu...brawo Ty ! Najgorsze za Tobą.....ile miejsca na nowe roslinki
A ile pięknego kwiecia...zachwycam się szczególnie ciemiernikami

O tak czuję to dlatego dziś się rozluźniam i odpoczywam.
Ciemierniki wielbię.. ciekawe czy odmianowe się wysieją...
BKosimkArt 16:01, 21 mar 2020

Kasia_CS napisał(a)
wow, Basia, ale poszalałaś! Z drzewami będzie super Podjazd nabiera takiej wymiarowości

Masz cudne ciemierniki - ten gąszcz różowych kwiatków - magia!

Cieszę się na ten pomysł z drzewami, obym tylko znalazła w dobrej cenie bo eM mnie pogoni chyba że bez niego zrobię te zakupy hehe
BKosimkArt 16:03, 21 mar 2020

Anda napisał(a)
Świetna robota. Też uważam że podjazd z drzewami będzie wypasiony

Ciemierniki masz śliczne.

Dzięki Ewuniu, co proponujesz w nóżki? Mam buksy i trzcinnik krótkowłosy, o krwawnikach myślę ale nie wiem... waham się.
BKosimkArt 16:08, 21 mar 2020

Magleska napisał(a)
Basiu kawał dobrej roboty
i fotki śliczne

Dzięki Madziu, było ciężko ale dałam radę dziś patrzę przez okno i wyobrazam sobie te drzewa...
A jeszcze z dobrych wieści teście kupili kawałek działki obok i te wstrętne mirabelki wreszcie znikają z moich oczu... nareszcie nie będę miała srylion siewek
deszczowymaj 16:11, 21 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)

No właśnie o to jest pytanie, mam trochę rozmnożonych buksów wiec może jakieś kulki się pojawią i jeszcze mam siewki trzcinnika krótkowłosego.. ale nie wiem czy ni za wysoki będzie? Może seslerię lepiej podzielić... chciałabym też coś kwitnacego, po zachwycie krwawnikami u Ciebie myślę czy ich nie kupić i do traw dodać...
Dobrze że jest zimno to chociaż nie korci mnie sadzenie...

To jest rabata frontowa więc krwawniki odradzam ..bo one nie zawsze idealnie wyglądają (co innego posadzone wśród innych bylin, wtedy nie są na pierwszym planie) a tak żeby ładnie wyglądały trzeba na bieżąco usuwać przekwitłe kwiatostany ..wiosną i jesienią sterczą im suche badyle

myślę że nie będą dobrym rozwiązaniem na tak reprezentacyjną rabatę
BKosimkArt 16:14, 21 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

To jest rabata frontowa więc krwawniki odradzam ..bo one nie zawsze idealnie wyglądają (co innego posadzone wśród innych bylin, wtedy nie są na pierwszym planie) a tak żeby ładnie wyglądały trzeba na bieżąco usuwać przekwitłe kwiatostany ..wiosną i jesienią sterczą im suche badyle

myślę że nie będą dobrym rozwiązaniem na tak reprezentacyjną rabatę

Hmmm dobrze wiedzieć... to co tu dać cholera
inka74 16:35, 21 mar 2020

Basia a ile głębokości ma ta rabata na pierwsze 2 drzewa? Na zdjęciu wygląda na wąską. Podziwiam cię za działanie w takie zimno. A ciemierniki Pink Frost to moje marzenie. Nie mogę się na nie u ciebie napatrzeć. Mam nadzieję, że niedługo dojdą moje bo zamówiłam.
Anda 17:00, 21 mar 2020

Najlepiej coś co się nie wysiewa. Może Sedum w odmianach? Irysy bródkowe? Trzcinnik tak, tylko raczej pomiędzy drzewami, on jest dość wysoki. Limonium latifolium też świetnie wygląda i suszę dobrze znosi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies