Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:41, 01 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
zabójcza ta piwonia - zobacz może to Festiva Maxima?

Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę
Zgadza się idealnie
agnieszka_m 21:43, 01 cze 2016

Bożenko u Ciebie same cudeńka derenie piwonie hortensje i wiele innych pieknych okazów.
Pozdrawiam
Pluszakowa 22:14, 01 cze 2016

Piwonie piękne moje ulubione. Pisałam już u reni rozark że nawet rozważałam zmianę terminu ślubu żeby móc mieć z nich bukiet. Są piękne i jednocześnie ulotne.

Zapytam przy okazji masz też piwonie krzewiastą warta grzechu? Jak ją oceniasz?
bozga 22:43, 01 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Piwonie piękne moje ulubione. Pisałam już u reni rozark że nawet rozważałam zmianę terminu ślubu żeby móc mieć z nich bukiet. Są piękne i jednocześnie ulotne.

Zapytam przy okazji masz też piwonie krzewiastą warta grzechu? Jak ją oceniasz?

Miałam dwie drzewiaste, jedną oddałam mamie, zostawiłam sobie tylko tą żółtą z uwagi kolor kwiatów. W tej chwili jest olbrzymi ich wybór ale niestety to bardzo krótkotrwałe piękno nie jest dla mnie nic warte. Ja poświęcam cały swój wolny czas ogródkowi, ponoszę nakłady finansowe, obarczam się często nadmierną pracą fizyczną i jestem obecnie na takim etapie, że wręcz żądam od roślin rekompensaty za poniesiony wkład ( drzewiaste niestety tego nie spełniają i omijam oferty szerokim łukiem ). Myślę, że każdemu należy się nagroda za ciężką pracę, satysfakcja z uprawy roślin, psychoterapia wzrokowo- węchowa i nie ma co się łudzić nie każda roślina się do tego nadaje.
Kończę ten swój trochę filozoficzny wywód wprawdzie zimną ale kojącą fotką na dobranoc

Tutaj wzięła górę moja czarna strona charakteru ale tak ogólnie to jestem "do rany przyłóż" ( po prostu kwitną mega krótko i potem sobie człowiek patrzy tylko na liście )
Karol99 23:45, 01 cze 2016

Bardzo podobają mi się te kuliste berberysy.
Ten Natasza robi wrażenie. Ciekawe czy go dostane gdzie u siebie w okolicy.
Filemon24 07:25, 02 cze 2016

bozga napisał(a)

Miałam dwie drzewiaste, jedną oddałam mamie, zostawiłam sobie tylko tą żółtą z uwagi kolor kwiatów. W tej chwili jest olbrzymi ich wybór ale niestety to bardzo krótkotrwałe piękno nie jest dla mnie nic warte. Ja poświęcam cały swój wolny czas ogródkowi, ponoszę nakłady finansowe, obarczam się często nadmierną pracą fizyczną i jestem obecnie na takim etapie, że wręcz żądam od roślin rekompensaty za poniesiony wkład ( drzewiaste niestety tego nie spełniają i omijam oferty szerokim łukiem ). Myślę, że każdemu należy się nagroda za ciężką pracę, satysfakcja z uprawy roślin, psychoterapia wzrokowo- węchowa i nie ma co się łudzić nie każda roślina się do tego nadaje.
Kończę ten swój trochę filozoficzny wywód wprawdzie zimną ale kojącą fotką na dobranoc

Tutaj wzięła górę moja czarna strona charakteru ale tak ogólnie to jestem "do rany przyłóż" ( po prostu kwitną mega krótko i potem sobie człowiek patrzy tylko na liście )

Masz racje u mnie nie dość, że teren za zimny na drzewiaste to jeszcze jak przeczytałam, ze one tak strasznie krótko kwitną to już w ogóle stwierdziłam, że jednak nie ma sensu próbować z nimi Nawet nie wiedziałam, że posiadasz piwonię pięknie hortensje już się rozrosły, u mnie jednak duuuużo zimniej niż u ciebie.
Kawa 07:55, 02 cze 2016

Bożenko piękne te piwonie a biała po prostu wymiata

hortki Twoje powalają u mnie takie bidy straszne
ale tłumacze sobie że w tym roku posadzone to szału nie ma się co spodziewać

agapant 11:28, 02 cze 2016

bozga napisał(a)[img size=640x360
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/113/1138920/original.jpg[/img]

Witam, derenie masz przepiękne, pierwszy raz zobaczyłam w ogrodzie botanicznym w Lublinie, zakochałam się. Niestety w naszym rejonie nie znalazłam sadzonek żeby kupić, a sama piszesz że kupowanie w internecie to loteria. Może szczęście się uśmiechnie i w końcu uda mi się kupić. Ogród marzenie, lubię takie zarośnięte, o hortensjach nie wspomnę przyjdzie na nie czas. Pozdrawiam
agapant 11:30, 02 cze 2016

Coś za dużo wykasowałam miał być dereń.
Pluszakowa 12:02, 02 cze 2016

Bożenko nawet nie wiesz jak bardzo dziękuję ci za tak szczerą odpowiedz. Od wielu lat marzyły mi się drzewiaste tylko cena nie była niska a miałam który ma zapędy na ogrodnika i lubi czasem coś sam przearanżować w ogrodzie. I nie umiałam się zdecydować na taki wydatek wiedząc że za moment może skończyć w paszczy.

Teraz w nowym ogrodzie myślałam że może teraz. A tak wiem że lepiej zainwestuje w inne rośliny.