Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

mirkaka 12:38, 08 cze 2016

Margo napisał(a)

No własnie o tym samym pomyślałam.
Dodatkowo jeszcze zasikane przez psy spacerujące z właścicielami. Podziwiam Cie za ten cudny przedogródek i przechodniów że potrafią to docenić i uszanować.

U mnie też byłoby jak piszą poprzednicy. Dlatego mam tylko trawę która i tak jest wychodkiem dla psów bo skoszona i jest wygodniej
Bożenko, pięknie u Ciebie mimo że na hortki jeszcze czekamy. Ogród jak z katalogu
Pszczelarnia 13:46, 08 cze 2016

Ciche podlewanie nie drażni przechodniów.
Monka 21:31, 08 cze 2016

Bożenko ja znowu po prośbie zerknij proszę do mnie coś mam z liścimi hortensji którą tak krótko przycięłam i odbiła dziękuję
AnkaW 13:23, 09 cze 2016

Witam serdecznie ponownie, stwierdziłam że się wpiszę bo Twój ogród i cała praca w niego włożona zachwycają mnie stale i kulturalnie byłoby choć raz na jakiś czas zachwycić się oficjalnie Przeeepięknie jest....i już nie mogę się doczekać kwitnięcia hortensji
Kawa 13:26, 09 cze 2016

Bożenko niektóre listki na patykach wsadzonych w ziemię zaczynają więdnąć
nie jest to wina przesuszenia bo podlewane są - może za dużo?
olga80 20:50, 09 cze 2016

Bożenko wszystko na przdpłociu się pięknie rozrasta.Ogrom pracy włożony.
Elka 18:52, 12 cze 2016

Bozga dziękuję, że do mnie wskoczyłaś Doradź mi czy posadzenie żółtych berberysów przed tujami będzie nie na miejscu? Chciałabym posadzić je rzędem zaraz przed tujkami lub tak np. po trzy na całej długości tui. Z przodu byłyby: hortensja, piwonia żółta i rózanecznik. Jeszcze nie wiem co do tego dokomponować. Bardzo podoba mi się wiąz holenderski. Posadziłabym go po prawej stronie. Po lewej na samym końcu rośnie magnolia. Natomiast derenie póki co będę podziwiać tylko u Ciebie
agnieszka_m 20:05, 13 cze 2016

Bożenko jak u Ciebie z deszczem pada bo u mnie sucho jak nie wiem co.
Pozdrawiam
bozga 20:07, 13 cze 2016

Niedziela poza domem, więc fotek brak. A dzisiaj lało jak z cebra, trochę się martwiłam czy nie położy Anabelek ale na szczęście na razie nie jest źle.
Pstryknęłam kilka fotek i znowu leje
W ogródku nic nowego poza jednym nowym zakupem, który puszczę po takiej brzydkiej wypustce z muru, na którą do tej pory nie miałam pomysłu

Przywarka japońska Roseum ( bardzo podobna do hortensji)

Kilka różyczek rozświetla zieleń w oczekiwaniu na hortensje

pnąca NN i Pomponella

Lustige i Teasing Georgia

Eden Rose posadzona przy ganku, mam nadzieję, że kiedyś będzie duża i pnąca bo kwiaty ma po prostu przepiękne no i Ascot w tej chwili najbardziej widowiskowy
bozga 20:15, 13 cze 2016

A łany Anabelkowe już są i ciągle latam je oglądać Przywiozłan na trochę rodziców do siebie, więc będę miała więcej czasu dla siebie bo to pracusie, wyręczają mnie w czym się tylko da Oby im zdrowie i chęć do pracy dopisywały jak najdłużej