Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na wzgórzu :)

Ogród na wzgórzu :)

Atena 19:28, 04 lip 2017

Atena 19:34, 04 lip 2017

Atena 19:35, 04 lip 2017

Atena 21:58, 04 lip 2017

Anitka napisał(a)
Coraz piękniej, co za kolory A ta cudna różyczka na pierwszym zdjęciu czeka na wkopanie? Świetnie będzie wyglądać w tym miejscu.

No właśnie ta róża zdobi teraz taras i tak mi się podoba w donicy że będę próbowała ją w niej przezimować. Mam nadzieję że jej nie zniszczę....
omelka1 21:12, 12 lip 2017

Witam. Pospacerowałam po pięknym ogrodzie. Poczytałam o wiosennych stratach...nie zazdroszczę. Piszesz że nie ogarniasz ogrodu przy dwójce małych dzieci, to zrozumiałe. Na pocieszenie albo i nie powiem że dzieci wiecznie małe nie będą...chociaż moje są już bardzo dorosłe a i tak nie daje rady.
Pozdrawiam.
Atena 12:51, 26 lip 2017

omelka1 napisał(a)
Witam. Pospacerowałam po pięknym ogrodzie. Poczytałam o wiosennych stratach...nie zazdroszczę. Piszesz że nie ogarniasz ogrodu przy dwójce małych dzieci, to zrozumiałe. Na pocieszenie albo i nie powiem że dzieci wiecznie małe nie będą...chociaż moje są już bardzo dorosłe a i tak nie daje rady.
Pozdrawiam.

Witaj Agatko
dziękuję za odwiedziny. Mało tu się dzieje bo i mnie mało ale fajnie że zajrzałaś.
Jak mi dzieci nie chorują, to pogoda nie rozpieszcza na prace ogrodowe a jak ogród nie zadbany to wstyd go pokazywać przy niedoścignionych tu na ogrodowisku ideałach.
Widziałam że u Ciebie dużo nowych nabytków. Ja w tym roku nie umiem na nic się zdecydować. Ciągle widzę jakieś psujące rabaty okazy i boję się tworzyć ten chaos dalej, a co za tym idzie nic nie kupuję bo nie mam pomysłu co i gdzie...może w przyszłym sezonie będę bardziej ogarnięta.
Atena 12:57, 26 lip 2017

Lato hortensjami się zaczyna ....i u mnie też
Tą rabatę obok domu lubię, bardzo lubię....ale jej sekret chyba tkwi w tym że od 2 lat nic tu nie ruszałam i rośliny nabrały mocy.
Zastanawia mnie tylko czemu z 3 traw ML tylko jedna jest taka dominująca skoro wszystkie sadzone w tym samym czasie ?

Atena 13:12, 26 lip 2017

Teraz troszkę moich czerwieni Długo się do nich przekonywałam ale chyba było warto. To mocny akcent w ogrodzie i nie trzeba go dużo by było charakternie.
Moja ulubiona jeżówka. Co roku nabiera w masie i co roku jeszcze obficiej kwitnie. Póki co mnie nie zawiodła.

A teraz lobelia...ech czemu ja mam do niej słabość nie wiem....co roku wygląda jak sierota bo zawsze ją objedzą ślimaki i zawsze są o krok przede mną. A w tym roku po tych ciągłych deszczach u nas jest ich plaga

Jeszcze widok po całości. Mam w tym roku duży problem z trawnikami. Bardzo zachwaszczone, dużo placów gołych po kretowiskach pomimo dosiewek.
Ale już kupiłam dobry nawóz zresztą polecany tu przez Danusię i biorę się ostro za ratowanie.

Atena 13:19, 26 lip 2017

Teraz moje wrzosowisko czemu ja się na nie tak uparłam a to już kolejne podejście.
Ostatnie. Jeśli teraz się nie uda obrazimy się na siebie.
Zrobiłam już co mogłam, podsypałam kwaśną ziemie, rozczochrałam bryłę korzeniową za poradą podczytaną po sąsiedzku i zobaczymy.

Atena 13:26, 26 lip 2017

Różanka przy altanie kończy pomału swój pokaz. Lawenda w tym roku bardzo marna, obwódka to z niej żadna.