Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

kasja83 08:55, 23 sie 2017

iwka napisał(a)
Witajcie po urlopie jak się cieszę że ta męczarnia się skończyła jak to dobrze złapać oddech od roboty w pracy

Tyle planów miałam do zrobienia a jak zwykle skończyło się tylko na nich
no ale tak:
1. placyk przesunięty o metr tak mnie to wykończyło, że dwa dni leżałam w basenie
2. decyzja o drzewach podjęta, będą brzozy tak, długo to trwało ale w końcu od początku je chciałam i nie będę kombinować
3. pocięty materiał na ławki, spawanie zostało nie umiem chyba wiem tylko że trzeba mieć maskę
4. Zakupione deski na ławki, ale chyba się nie nadają dzisiaj jadę do tartaku po odbiór kolejnych na obicie blaszaka i obiecuję, że jak zrobił mi takie same jak na ławki, to go chyba nimi wytrzepię
5. rozwalone wielkie kupy ziemi, które leżały od jesieni, tylko że to nie była ziemia a wielkie gruzowisko, przyczepkę czerwonej cegły mam na zbyciu, i pustaków trochę i jakiegoś betonu dziwnego
6. Prawie uprzątnięte miejsce po szopie, złom jeszcze został do wywiezienia i kojec trzeba przenieść, tzn nowy zrobić bo ten brzydki.

i to chyba tyle, no oprócz zasuszonych rozplenic, Poli wybacz były piękne już takie nie są, zapomniałam podlać i chyba uschły, reanimowałam je w wodzie i posadziłam ale nie wiem czy dadzą radę ...

Iwonka łepek do góry. Plany też ważne..ja też mam mnóstwo planów. Ty i tak tytan jesteś...tyle rzeczy sama ogarniasz.
iwka 08:56, 23 sie 2017

kasja83 napisał(a)

A bukszpany mogę jeszcze ciachnąć??Przyspałam trochę.
ja nie wiem, ale chyba można ligustra wczoraj nie przycięłam bo lało całe popołudnie. Dzisiaj może się uda
iwka 09:01, 23 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Iwonka łepek do góry. Plany też ważne..ja też mam mnóstwo planów. Ty i tak tytan jesteś...tyle rzeczy sama ogarniasz.
dzięki Kasia, teraz najważniejsza rzecz do ogarnięcia przede mną, jeszcze kilka dni i może się uda na razie nic nie mówię
iwka 09:02, 23 sie 2017

kupiłam dzisiaj w biedrze czochy Krzysie i Miami te drugie widziałam u Izy, śliczne są
AsiaK_Z 09:06, 23 sie 2017

Już do B rzucili cebulki? Ooooooo, akurat dziś będę w pobliżu
leon60 09:08, 23 sie 2017

Krzyśki w B po ile ?
leon60 09:09, 23 sie 2017

kasja83 napisał(a)

A bukszpany mogę jeszcze ciachnąć??Przyspałam trochę.

możesz w zeszłym roku we wrześniu cięłam
iwka 09:11, 23 sie 2017

były krzysie, miami, PS, białe zapomniałam jakie - 10 szt - 7,99

jeszcze jakieś białe, olbrzymie cebulki po dwie pakowane też w tej samej cenie, mixy różne.

gorzej z tulipanami u mnie, mamie miałam kupić i już nie ma, jeden karton chyba tylko był
Makusia 09:13, 23 sie 2017

iwka napisał(a)
były krzysie, miami, PS, białe zapomniałam jakie - 10 szt - 7,99

jeszcze jakieś białe, olbrzymie cebulki po dwie pakowane też w tej samej cenie, mixy różne.

gorzej z tulipanami u mnie, mamie miałam kupić i już nie ma, jeden karton chyba tylko był

Wynika, że rzucili nowy towar, bo i cena inna i asortyment szerszy. Trza się wybrać
iwka 09:18, 23 sie 2017

O takie kupiłam w ubiegłym roku ich nie było

tych Miami jestem ciekawa, u Izy pięknie wyglądały, ciekawe czy takie wyrosną