Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Alija 20:31, 25 cze 2021

Z zaciekawieniem czytam, bo przetaczniki marnie mi rosną, a gilenia "chodzi" za mną już od dłuższego czasu, mam na nią wielką chęć, a nie bardzo mam miejsce.
Gosiu! Przepiękne zdjęcie z goździkiem.
Śliczne różyczki, moja Veilchenblau w tym roku szaleje na całego, zarasta inne róże.
mirkaka 20:44, 25 cze 2021

Gosiu, z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia, są przepiękne, masz oko do fotografowania
Przetacznikowiec jakby specjalnie pozował do zdjęcia
Mój kwitnie znacznie później, nawet nie ma jeszcze pąków, ale jest wysoki, z piwonią by się nie zgrał ani wielkością ani czasowo
KasiaBawaria 21:43, 25 cze 2021

wunia napisał(a)
Tak jak szałwia, wolą sucho i słonecznie bo głęboko się korzenią, ja po 2 latach z 2 posadzonych roślin wykopałam 10 sadzonek szałwi a przetacznikowych siewek nie liczę nawet

Dolki im zaprawilam jak szalwiom- szalwie rosna i mam je wszedzie a przetaczniki niestety nie.Na sloncu sa- nie wiem czego im brakuje.O przepraszam- jeden rosnie pieknie, inny maly tez ok-ale te wysokie u mnie sa liche.
Gosiek33 06:36, 26 cze 2021

Alija napisał(a)
Z zaciekawieniem czytam, bo przetaczniki marnie mi rosną, a gilenia "chodzi" za mną już od dłuższego czasu, mam na nią wielką chęć, a nie bardzo mam miejsce.
Gosiu! Przepiękne zdjęcie z goździkiem.
Śliczne różyczki, moja Veilchenblau w tym roku szaleje na całego, zarasta inne róże.

Gilenię wcisnęłam między inne rośliny w rabacie, może też znajdziesz miejsce

Tego goździka wielbię za zapach, tym bardziej że kwitnie bardzo długo

To róża po przejściach, przesadzana po mocnym przycięciu, pierwszy raz w nowym miejscu zakwitła kilkunastoma kwiatkami i czekam na takie kwitnienie o jakim, piszesz
Gosiek33 06:38, 26 cze 2021

mirkaka napisał(a)
Gosiu, z wielką przyjemnością obejrzałam Twoje zdjęcia, są przepiękne, masz oko do fotografowania
Przetacznikowiec jakby specjalnie pozował do zdjęcia
Mój kwitnie znacznie później, nawet nie ma jeszcze pąków, ale jest wysoki, z piwonią by się nie zgrał ani wielkością ani czasowo

Przetacznikowce są w różnych odmianach, ten ze zdjęcia średnio wysoki już kwitnie, te wysokie dopiero rosną i do pokazania koloru jeszcze im brakuje trochę
Gosiek33 06:39, 26 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Dolki im zaprawilam jak szalwiom- szalwie rosna i mam je wszedzie a przetaczniki niestety nie.Na sloncu sa- nie wiem czego im brakuje.O przepraszam- jeden rosnie pieknie, inny maly tez ok-ale te wysokie u mnie sa liche.

Tak, rośliny wiedzą swoje Jedne rosną pomimo niesprzyjających okoliczności, inne nie chcą choć mają miejsce jak najlepsze dla nich...
mrokasia 07:57, 26 cze 2021

Nie mam większości roślin, które pokazujesz. Z tym większą przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia .
Gosiek33 07:18, 27 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Nie mam większości roślin, które pokazujesz. Z tym większą przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia .

Wszystkiego mieć się nie da
Gosiek33 07:20, 27 cze 2021

Gosiek33 07:29, 27 cze 2021

po pierwszym ulewnym deszczu połowa sadźca się połamała, zapomniałam go podwiązać

obcięła co połamane, co przygięte przycięłam, funkie zaczynają

róże pojedynczymi kwiatkami dają nadzieję

La Villa Cotta

Agnes Shillinger