Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 19:08, 29 cze 2021

TAR napisał(a)
nooo ładny wlosek, wtedy zwrocilam uwage bardziej na perukowca

on tak jak filip z konopi wychynął

a w temacie perukowca to zdziwiła mnie jego poranna odsłona, wyglądał jak oszroniony i kolor zmienny w zależności od padania słońca

tulucy 19:32, 29 cze 2021

Gosiu, ano zdarza się jednak. Padają mi szałwie omszone, przetaczniki... W większości. Tylko część daje radę.
TAR 19:44, 29 cze 2021

bardzo lubie kwiaty perukowcow, jakos patrze na nie artystycznie, maja urok. widzialas mojego z biala peruka? tez jest piekny zielony Kanari, jego kwiaty rozjasniaja i urozmaicaja nasadzenia zielone w poblizu. na tych fotkach to moze rosa?

ja od 2 tygodni codziennie wstaje o 4 rano z malym bialym i potem ciezko mi zasnac. moze jutro zrobie poranne fotki. ale urok poranka jest mega, chlodno, rosa, slonko dopiero co wstaje i ogolny ptasi gwar. nie chce sie wracac do lozka a potem w pracy zasypiam
Gosiek33 19:58, 29 cze 2021

TAR napisał(a)
bardzo lubie kwiaty perukowcow, jakos patrze na nie artystycznie, maja urok. widzialas mojego z biala peruka? tez jest piekny zielony Kanari, jego kwiaty rozjasniaja i urozmaicaja nasadzenia zielone w poblizu. na tych fotkach to moze rosa?

ja od 2 tygodni codziennie wstaje o 4 rano z malym bialym i potem ciezko mi zasnac. moze jutro zrobie poranne fotki. ale urok poranka jest mega, chlodno, rosa, slonko dopiero co wstaje i ogolny ptasi gwar. nie chce sie wracac do lozka a potem w pracy zasypiam

widziałam tego Twojego też lubię na niego patrzeć i u Ciebie jest dość niski, to taka jego uroda czy go tniesz?

Faktycznie to chyba była rosa, wczesnym rankiem ma na stanowisku cień
TAR 20:12, 29 cze 2021

tne go mocno jak wszystkie perukowce po kwitnieniu, wtedy nie ma problemu z kwiatami w nastepnym sezonie. inaczej zaroslabym juz dawno i musiala sie pozbywac. a nie bardzo chce. Kanarka lubie najbardziej
KasiaBawaria 10:33, 30 cze 2021

Perukowiec faktycznie jak oproszony szronem u mnie klosowce wlasnie pokazuja paki.
April 10:42, 30 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)

on tak jak filip z konopi wychynął

a w temacie perukowca to zdziwiła mnie jego poranna odsłona, wyglądał jak oszroniony i kolor zmienny w zależności od padania słońca

Jakie artystyczne zdjęcia
Ja bardzo lubię peruczki ale swoje krzewy muszę przyciąć, jakoś korygować bo mają obrzydliwy pokrój.
Teraz dobra na to pora?
TAR 11:02, 30 cze 2021

Teoretycznie ciecia formujace perukowca powinno robic sie wczesna wiosna do polowy kwietnia. Ale przy duzym cieciu nie bedziemy w danym roku miec kwiatow. Ja (nie polecam tego sposobu) perukowce tne jesli potrzeba po kwitnieniu. Ale teraz juz sa wyprowadzone wlasciwie i w tym sezonie wcale ich nie przycinam.
April 11:13, 30 cze 2021

TAR napisał(a)
Teoretycznie ciecia formujace perukowca powinno robic sie wczesna wiosna do polowy kwietnia. Ale przy duzym cieciu nie bedziemy w danym roku miec kwiatow. Ja (nie polecam tego sposobu) perukowce tne jesli potrzeba po kwitnieniu. Ale teraz juz sa wyprowadzone wlasciwie i w tym sezonie wcale ich nie przycinam.

Czyli powinnam się wstrzymać. One i tak u mnie często chorują, wycinam całe obumarłe pędy późnym latem, co nie pomaga w utrzymaniu wyglądu. A pozbyć się zupełnie, to mi szkoda.
Gosiek33 13:27, 30 cze 2021

TAR napisał(a)
tne go mocno jak wszystkie perukowce po kwitnieniu, wtedy nie ma problemu z kwiatami w nastepnym sezonie. inaczej zaroslabym juz dawno i musiala sie pozbywac. a nie bardzo chce. Kanarka lubie najbardziej

utwierdzasz mnie w przekonaniu by ciąć swojego by utrzymać go na optymalnej wysokości