Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

TAR 19:55, 04 maj 2020

u mnie rosna teraz w sloncu ale mokrej ziemi, przypala im okropnie liscie. slabiej kwitna. w cieu/polcieniu kwitly duzo ladniej i przyrosty tez wieksze, no coz kazdy popelnia bledy
inka74 20:04, 04 maj 2020

Gosia, piękne zdjęcia robisz. Te deszczowe o poranku normalnie na tapetę. I te ostatnie - świetne. Jak zaczarowane.

Z tą uchwałą gminy to ja tylko czekam, aż u mnie coś takiego wymyślą. W lato prawie ciśnienia nie ma w ciągu dnia. Dobrze, że duży zbiornik na deszczówkę mam.

I pragnę zameldować, że roślinki od ciebie wyszły i chyba wręcz podwoiły swoją objętość. Jeżówki i bylica luizjańska normalnie opanowały rabatę.
Helen 20:26, 04 maj 2020

Gosia, uwielbiam Twoje zdjęcia.
greg66 21:03, 04 maj 2020

Kukliki też powoli u mnie wychodzą a w tym roku chyba dokupię inne kolory (mam pomarańcz).
Nie wiem czy już pisałem ale jak ja lubię oglądać takie zdjęcia jak Twoje
Gosiek33 18:51, 05 maj 2020

TAR napisał(a)
u mnie rosna teraz w sloncu ale mokrej ziemi, przypala im okropnie liscie. slabiej kwitna. w cieu/polcieniu kwitly duzo ladniej i przyrosty tez wieksze, no coz kazdy popelnia bledy

Niby powinno dobrze im byś w suchym cieniu, ale coś się dzieje, że w drugim roku coraz słabsze są zamiast przyrastać
Gosiek33 18:53, 05 maj 2020

inka74 napisał(a)
Gosia, piękne zdjęcia robisz. Te deszczowe o poranku normalnie na tapetę. I te ostatnie - świetne. Jak zaczarowane.

Z tą uchwałą gminy to ja tylko czekam, aż u mnie coś takiego wymyślą. W lato prawie ciśnienia nie ma w ciągu dnia. Dobrze, że duży zbiornik na deszczówkę mam.

I pragnę zameldować, że roślinki od ciebie wyszły i chyba wręcz podwoiły swoją objętość. Jeżówki i bylica luizjańska normalnie opanowały rabatę.

Miło, że mogłam sprawić komuś radość wstawiając takie zdjęcia

Gdy roślinki wyłażą z ziemi to uśmiech sam się banani. U mnie też dużo dobra powyłaziło, szkoda, że nie wszystko pamiętam co od kogo
Gosiek33 18:53, 05 maj 2020

Helen napisał(a)
Gosia, uwielbiam Twoje zdjęcia.

Gosiek33 18:55, 05 maj 2020

greg66 napisał(a)
Kukliki też powoli u mnie wychodzą a w tym roku chyba dokupię inne kolory (mam pomarańcz).
Nie wiem czy już pisałem ale jak ja lubię oglądać takie zdjęcia jak Twoje

Na szczęście coraz więcej odmian kuklików hodowcy potworzyli. Mam jeszcze ogniście czerwonego, wysokiego ale ten późniejszy.

Miło, że podobają Ci się zdjęcia
Magleska 21:03, 05 maj 2020

Gosiu fotki rewelacyjne .....z przyjemnością pooglądałam

TAR 21:21, 05 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)

Niby powinno dobrze im byś w suchym cieniu, ale coś się dzieje, że w drugim roku coraz słabsze są zamiast przyrastać

w sklepach z bylinami pisza, ze epi lubia cien, polcien, swiatłocien i dobra, zyzna mokra glebe. suche nijak nie pasuje. tym sie kierowalam kupujac je, niepotrzebnie do slonca przenioslam, u mnie w cieniu w 2 i 3 roku ptrzepieknie przyrosły. tak wiec je przeniose w poprzednie miejsce.