Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

siakowa 12:20, 21 maj 2015

katiaxx napisał(a)
żywopłot grabowy zliście nie są ciemno zielone i jak widać też je coś podjada

widze ze u Cibie już się wyrównały z puszczaniem liści i mają wszystkie duże..u mnie sa jeszcze takie co ledwo im sie otwieraja pąki....ale zyją..
malkul 12:22, 21 maj 2015

Wszystki sliczne.
tam masz tez zawilce?
leon60 12:26, 21 maj 2015

katiaxx napisał(a)

cudny
Kuba 12:39, 21 maj 2015

dobrze że poczytałam o tej firmie z netu bo już miałam składać u nich zamówienie, dzięki za ostrzeżenie
katiaxx 13:58, 21 maj 2015

dajana napisał(a)
Kasiu posiadasz gatunki roślin które bardzo lubię Zauważyłam w niektórych krzewach dziurawe liście, to znak ze żeruje u ciebie może chrząszcz, a może i opuchlak Wiesz co jest najlepszym wrogiem tych zżeraczy naszych roślin? właśnie kret! którego tak bardzo chcesz otruć. Nie zabijaj kretów proszę! Te zwierzątka są pod ochroną są śliczne i serce mi pęka kiedy czytam jak innych to bawi .W ubiegłym roku walczyłam z plagą chrząszczy majowych ,potem pojawiły się opuchlaki Po raz pierwszy, na dodatek w zimie pojawiły się tez kopce kretów .Chyba jestem jedyną z nielicznych na tym forum która ucieszyła się z ich przybycia .Całą zimę ryły , a ja tylko patrzyłam w którym kierunku się przemieszczają Wyczyściły mi chyba ze wszystkich szkodników ogród i tak po prostu sobie odeszły. Mojej pięknej trawki nawet nie tknęły ,chyba wiem dlaczego. Myślę ze jest po prostu czysta, gęsta zwarta i dobrze ukorzeniona co nie pozwala przebić się żadnym szkodnikom Kopczyki przydały się do uzupełnienia w ziemię rabat. W tym roku ,przynajmniej do dnia wczorajszego oprócz mszyc nic się groźnego nie pojawiło. Pojawienie się kretów jest oznaką że masz dużą ilość szkodników. Są inne sposoby na pozbycie się kreta jeśli ktoś ich nie lubi, ale nie wolno ich zabijać. Myślę ze pogniewasz się na mnie za moje słowa. Taka już ze mnie nadwrażliwa osoba. Pozdrawiam serdecznie .Dajana

No co Ty, dzięki za przypomnienie, w ogóle się nie gniewam, ja nawet miałam wyrzuty sumienia że tak te krety potraktowałam, wiem że sa pożyteczne, u mnie jakoś trawnik omijają, kopia kopce na razie w miejscach gdzie keidyś mają być rabaty, ja bardzo lubie krety a najbardziej na sąsiednich działkach ale tez nie chcę żeby się rozpanoszyły , namnożyły etc. ten płyn ma je odstraszyć , myslę że jestes szczesciarą że nie niszczą Ci trawnika. Jak mi dadzą gwarancję że oczyszcza i pójdą to wstęp wolny

U mnie nie ryją trawnika ale ja mam inną teorię , myslę że tak jest bo nie lubia kosiarki a ta dudni 2 razy w tyg.

katiaxx 14:05, 21 maj 2015

Kuba napisał(a)
dobrze że poczytałam o tej firmie z netu bo już miałam składać u nich zamówienie, dzięki za ostrzeżenie

Ewa - nie wiem jak inni - ja dzielę się tylko swoimi doświadczeniami , myślę że kiedyś ta przesyłka dojdzie ale nigdy-przenigdy nic u nich nie kupię.
katiaxx 14:10, 21 maj 2015

jazzy napisał(a)

A narysujesz?

jeny ale mi muli net, nie wiem czy coś widać ale żeby zobrazować i się nie nagadywać to coś jak to

katiaxx 14:13, 21 maj 2015

malkul napisał(a)
Wszystki sliczne.
tam masz tez zawilce?

posadzilam rok temu z 20 szt a w tym mam z 40 jak podziliłam i jeszcze kilka zostało na rabacie, ładnie zadarniały ale tam nie może ich być, z pewnościa je gdzieś dosadzę.
katiaxx 14:14, 21 maj 2015

leon60 napisał(a)

cudny

cudny i w tamtym roku ponawiał kwitnienie chyba z 2 x
katiaxx 14:16, 21 maj 2015

siakowa napisał(a)

widze ze u Cibie już się wyrównały z puszczaniem liści i mają wszystkie duże..u mnie sa jeszcze takie co ledwo im sie otwieraja pąki....ale zyją..

ważne że żywe, a masz fotki świeże - jaką masz zieleń liścui bo ja ubolewam że nie cimne i kusi mnie udac się po niebieskiekuleczki do ogrodniczego ale miało być ekologicznie więc jakoś się trzymam choć serce się wyrywa do ogrodniczego a rozum każe gnojówki robić