Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:29, 24 mar 2017

Urszulla napisał(a)
Brak wyobraźni czasami pokazuje że nie ma przeszkód. Babcia pewnie szczęśliwa. A brat zrobił dobry uczynek i też szczesliwy myślę jak Ty to ogarniasz takie hektary

Ula do dziś nie ogarnięte, może jutro coś podgonię, pogoda sprawy nie ułatwia. Chciałabym , ze by potem w lasku na górze nie było roboty, ale nie wiem czy to wykonalne z moim charakterem.
W każdym razie do tego dążę, bo zadyszki dostaję i dwa razy odpoczywam nim do szałasu dojdę
Babcia była zakłopotana, że nie ma się jak odwdzięczyć
AnnaCh 12:07, 24 mar 2017

Konieczki napisał(a)
AniaCh a oprócz cisów I grabów mają coś fajnego w tej szkółce?
Ja tam wpadłam jak po ogień i praktycznie to złapałam szybko przygotowane już cisy i pojechałam, bo był koniec października, musiałam jeszcze do domu dojechać i wsadzić przed zmrokiem 55 sztuk Z tego co widziałam i trochę się przeszłam, to pan ma mnóstwo drzew, różnych, niektóre ogromne, ale szczegółów nie podam, bo nie wiem. Dorenboosy pamiętam, że miał ogromniaste.
Anda 12:13, 24 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Coś Wam opowiem zdarzenie z wczorajszego dnia.

Brat pojechał do marketu po zakupy, ale zgłodniał i postanowił coś zjeść.
Patrzy, a tam na ławce siedzi staruszka, a koło Niej cztery ogromne tuje. Myślał, że ich pilnuje, a np. syn poszedł po samochód. Zdziwił się, gdy okazało się, że pani jest z nimi sama i sama musi je zataszczyć do podkrakowskiej miejscowości tramwajem i busem. Tuje miały po ok 1,50 m. Pani przetaszczyła je przez pół sklepu i siadła bo nie miała więcej siły. Przyjechała po nie bo reklamowali, że niedrogo, ale nie myślała, że takie wielkie będą. Zawołał taksówkarza, zapłacił za kurs i ulokował Panią z tujami. Przyjechał, opowiada i mówi do mnie tak:
To tak jakbym Ciebie widział za 40 lat
Od razu polubiłam Tą staruszkę Bo pewnie faktycznie też bym tak zrobiła, gdyby mi sił starczyło

Brata masz fantastycznego Takich ludzi to ze swieca szukac Pozdrowienia dla brata
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 12:20, 24 mar 2017

Dzięki
roma2 12:25, 24 mar 2017

Ha! Zważ, że babcią już jestem i dostaję zadyszki goniąc za Twoimi wyczynami w ogrodzie. Brat super! Ja od kilku lat kupuję "bukiety" od staruszeczki pod sklepem. Bardzo trzęsą się Jej rączki. Przyjeżdża z daleka rowerem. Te bukiety, to przydrożne rośliny. U siebie na działce za płotem mam to samo. Ale rozczula mnie widok bukiecików nawłoci, przewiązanych potarganą, ale bielutką szmatką. I kupuję . Od zeszłego roku kupuje też moje córka. I zazwyczaj mamy dwa .
sylwia_slomc... 12:33, 24 mar 2017

Super kobieta z Ciebie Romeczko i dzieci dobrae wychowałaś
sylwia_slomc... 12:35, 24 mar 2017

Petarda brat dzisiaj był znowu w tym markecie ( właśnie wrócił)....zgadnijcie kogogo spotkał!!!!
Ta sama babcia z dwiema takimi samymi tujami, oczy przecierał
abiko 12:41, 24 mar 2017

hahahah.. ale nie płacił za taxi?
12:42, 24 mar 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)
Petarda brat dzisiaj był znowu w tym markecie ( właśnie wrócił)....zgadnijcie kogogo spotkał!!!!
Ta sama babcia z dwiema takimi samymi tujami, oczy przecierał

Niech zgadne na brata Twojego czekalaa moze ona potem tymi tujami handluje?
sylwia_slomc... 12:43, 24 mar 2017

abiko napisał(a)
hahahah.. ale nie płacił za taxi?

tym razem już nie bo jechała wózkiem marketowym na przystanek tramwajowy....tak sobie wymyśliła