Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:48, 12 cze 2017

Dla wytrwałych jeszcze kilka powojników

coś objadło alinoushkę
sylwia_slomc... 23:53, 12 cze 2017

sylwia_slomc... 23:56, 12 cze 2017

babka 00:00, 13 cze 2017

Sylwia zadziwia mnie zawsze z jaką łatwością tworzysz te piękne rabaty. Przyznaję się bez bicia, że nieczęsto tu zaglądam bo się potem strasznie dołuję. Dla mnie zestawienie trzech roślin stanowi problem
Po Twoich obrazkach będę miała kolorowe sny Dobranoc
sylwia_slomc... 00:25, 13 cze 2017

Olu Co ty opowiadasz a Twoja donica przy tarasie i rabatki !!!Cudne To ja tak nie potrafię. Ja rośliny sadzę na chybił trafił gdzie mi się wydaje, że będzie ok, a potem mam miksy kolorystyczne co nawet nikt ich już nie komentuje bo zgrzyty i ja wiem o tym i trudno dlatego cały ogród mam w mixach , żeby było wszędzie podobnie bo wtedy mi całość do siebie pasuje; )
Do głowy by mi nie przyszło , ze Kogoś w kompleksy wpędzam, nie mam takiego zamiaru.
danuta_szwajcer 07:14, 13 cze 2017

Wszystko u Ciebie pięknie rośnie i kwitnie, tyle piwonii, a ile masz róż, łaka i te widoki, ogrom pracy, zestawienie sowy i powojnika no cudne Pozdrawiam
Magleska 08:11, 13 cze 2017

Tym razem zachwycam się łàkà chciałabym takà za płotem zamiast chwastowiska
sylwia_slomc... 08:52, 13 cze 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Wszystko u Ciebie pięknie rośnie i kwitnie, tyle piwonii, a ile masz róż, łaka i te widoki, ogrom pracy, zestawienie sowy i powojnika no cudne Pozdrawiam

Bardzo dziękuję Danusiu Też podoba mi się ten korzeń z sową i powojnikiem Nie zawiodłam się na tym pomyśle, a mam nadzieje, że jeszcze dołem po trocinkach reż się powojnik rozejdzie bo już zaczyna, ale by wtedy było fajnie
abiko 08:56, 13 cze 2017

Naparstnice w łące.. no czad

A powojniki masz super, i wszystkie takie ładne.. u mnie ten nowy ma rdzę i jakoś nie wiem czy zakwitnie nawet.

A Bailando jeszcze nie kwitnie
sylwia_slomc... 08:59, 13 cze 2017

Magleska napisał(a)
Tym razem zachwycam się łàkà chciałabym takà za płotem zamiast chwastowiska

Powiem Ci, że nie łatwy to temat. Walczę o nią trzeci sezon. W pierwszym roku walczyłam z ostami i owsikiem, bo masowo rosły, w zeszłym z mietlicą , która pięknie falowała do momentu ulewy po której ja położyło i nawet skosić było trudno, w tym sezonie znów masa ostów i pokrzyw i to ostów takich wysokich wielkich. Nie wiem czy nasiały się z sąsiedniego chwastowiska, czy może w tych mieszankach roślin łąkowych......walczę dalej Jest już nie najgorzej. wiosną kwitły niezapominajki i stokrotki. teraz maki , chabry, naparstnice, goździki i dzwonki, zaczynają rumiany i słoneczniczki szorstkie. Dosadziłam jesienią liliowców, irysów, łubinów, floksów i piwonii,a teraz nie dawno irysów syberyjskich....zobaczymy co z tego wyniknie