Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

ElzbietaFranka 00:50, 28 cze 2017

Sylwia zajrzyj do mojego wątku tam dmuchawiec kozibroda, dzisiejsza fota miałam szczęście bo pierwszy raz w tym roku.

Na temat ogrodu nie wypowiadam się bo co tu mówić jak wszystko jest naj!!!
Urszulla 05:34, 28 cze 2017

Debiuty rewelacyjne mam słabość do żółtych róż
AgataP 07:49, 28 cze 2017

Sylwia wszystko rośnie u Ciebie w oczach. Masz taki bogaty ten ogrod, potrzeba by bylo calego dnia by dostrzec wszystkie jego elementy. Tabliczka studnia ma cudowne otoczenie. Ślicznie. Brawo Ty.
sylwia_slomc... 09:37, 28 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia zajrzyj do mojego wątku tam dmuchawiec kozibroda, dzisiejsza fota miałam szczęście bo pierwszy raz w tym roku.

Na temat ogrodu nie wypowiadam się bo co tu mówić jak wszystko jest naj!!!

Za momencik
sylwia_slomc... 09:39, 28 cze 2017

Urszulla napisał(a)
Debiuty rewelacyjne mam słabość do żółtych róż

Ja żółty kolor ogólnie lubię bardzo, ale u róż bardziej te ciepłe odcienie żółci
sylwia_slomc... 09:44, 28 cze 2017

AgataP napisał(a)
Sylwia wszystko rośnie u Ciebie w oczach. Masz taki bogaty ten ogrod, potrzeba by bylo calego dnia by dostrzec wszystkie jego elementy. Tabliczka studnia ma cudowne otoczenie. Ślicznie. Brawo Ty.

Roślin dużo i czasem się zdarzy zbyt późno dostrzec oznaki, że dzieje się coś złego. Wczoraj zobaczyłam, że buk purpurowy ma dwie gałązki objedzone z liści do cna...już myślałam, że to znowu te zielone gąsienice co się uprzątnęły z liśćmi orlików, ale nie tym razem żółte malutkie kudłate... nie wiem co to ale dużo tego było i stadnie się przenosiły z gałązki na gałąź by ratować buka poszedł w odwecie decis....już nie żreją mu liści.
Problem mam też z wierzbą od abiko bo mszyca ją zasiadła na młodych gałązkach i chciałam psiuknąć , ale tam sporo larw bierdronki się uwija i mi ich szkoda...zobaczę dzisiaj czy dały radę ....
Kindzia 10:10, 28 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu Ja je ciacham wiosną zawsze, żeby ładnie gęstniały , ale co roku troszkę wyżejEm się drze, że za sekator łapię, bo by pozwolił rosnąć jak chcą , ale ja chcę gęsto mieć , a nie ażurowo

Wkurzam się bo to moje usytuowanie działki ma swoje minusy spore.
Wszystkie rośliny kwiatami kierują się do słońca , na południe czyli pod górę, a oprócz tego po jednej i drugiej stronie ze względu na silne zachodnie wiatry na wschód...efekt taki , że główki mają od ogrodu , a nie do ogrodu....mam nadzieję, że jak drzewa urosną i wysłonią i słońce i wiatr to sytuacja się odmieni, bo w chwili obecnej chyba to najbardziej mnie drażni w ogrodzie. Z reszty jestem na tą chwilę zadowolona

Ja też mam taki problem...kwiatuchy do słońca chcą;D Dobrze, że róże, te rosnące u mnie w szpalerze, na wprost słoneczko mają, to w większości na dobrą stronę patrzą. Ale nie ze wszystkimi tak dobrze mam

Berberysy muszę ze dwa razy w sezonie ciachać, inaczej mi wlezą na wszystko obok, mimo, że mam tylko karłowate i kolumnowe.

Najważniejsze, że Ci się u siebie podoba, bo przecież po to to wszystko robimy
Milka 12:04, 28 cze 2017

Śliczne róże, jak dla mnie nie musi być metka, aby były zdrowe, bezproblemowe i kwitły
sylwia_slomc... 13:05, 28 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Ja też mam taki problem...kwiatuchy do słońca chcą;D Dobrze, że róże, te rosnące u mnie w szpalerze, na wprost słoneczko mają, to w większości na dobrą stronę patrzą. Ale nie ze wszystkimi tak dobrze mam

Berberysy muszę ze dwa razy w sezonie ciachać, inaczej mi wlezą na wszystko obok, mimo, że mam tylko karłowate i kolumnowe.

Najważniejsze, że Ci się u siebie podoba, bo przecież po to to wszystko robimy

Pewnie każdym ogrodzie jakieś problemy się pojawiają, ważne , żeby udawało się je rozwiązać
sylwia_slomc... 13:07, 28 cze 2017

Milka napisał(a)
Śliczne róże, jak dla mnie nie musi być metka, aby były zdrowe, bezproblemowe i kwitły

To tak jak dla mnie