Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Radziu2013 21:29, 30 gru 2017

pawel_snopek napisał(a)

To jest szałwia omszona, ona się sieje jak szalona mam ja w trawniku i w kamieniach, koszona kosiarką fajnie sie rozkrzewia

Ooo to mam nadzieję że i moja tak pójdzie
paniprzyroda 22:55, 30 gru 2017

Jakie przyjemne letnie fotki Ogród rośnie i zmienia się błyskawicznie. Zielone lampiony w Y.. też zakupiłam, tylko ten sznurek wyrzucę, jakaś koronka lub rzemyczki by się przydały. Smuteczkom Twoim mówię a kysz Najlepszego w Nowym Roku.
pawel_snopek 09:16, 31 gru 2017

Rozsiewają się tylko wysokie odmiany szałwi, niebieskie , fioletowe oraz różowe, niskie nie są w stanie się wysiać je trzeba dzielić szpadlem
07_Rene 09:38, 31 gru 2017

pawel_snopek napisał(a)
Rozsiewają się tylko wysokie odmiany szałwi, niebieskie , fioletowe oraz różowe, niskie nie są w stanie się wysiać je trzeba dzielić szpadlem

Dokładnie tak
Siewki wysiewanej przeze mnie szalwi omszonej trafiły do Sylwii- czyli drugie pokolenie roślin.
Kilka sztuk z wysiewu trafiło mi się niskich, bardziej kompaktowych ale one się już nie wysiewaja same.
jolka 09:43, 31 gru 2017

Jak miło popatrzyć na wspomnienie lata.
Przypomniałaś mi jak bardzo uwielbiam piwonie...
Buziak i najlepszego w Nowym Roku
sylwia_slomc... 09:55, 31 gru 2017

paniprzyroda napisał(a)
Jakie przyjemne letnie fotki Ogród rośnie i zmienia się błyskawicznie. Zielone lampiony w Y.. też zakupiłam, tylko ten sznurek wyrzucę, jakaś koronka lub rzemyczki by się przydały. Smuteczkom Twoim mówię a kysz Najlepszego w Nowym Roku.

Mnie ten sznureczek pasuje do ogroduTylko EM musi wyspawać takie stojaczki do powieszenia i lampiony pójdą miedzy berberysyDziękujemy za życzenia i dla Ciebie Spełnienia ogrodowego w nadchodzącym sezonie
Gosialuk 09:55, 31 gru 2017

Witaj Sylwio. Obejrzałam ostatnie fotki i jestem pod wrażeniem ogromu pracy jaką wspólnie wykonaliście i jej efektów. Ogród masz bardzo zadbany, a wiem ile to wysiłku kosztuje. Pamiętam to puste pole i pierwsze nasadzenia.
Pisałaś kiedyś o swojej łące kwietnej, że jeszcze nie jesteś zadowolona z efektów. Możesz napisać dlaczego? I jeszcze w jaki sposób ją zakładałaś. Siałaś gotową mieszankę?
sylwia_slomc... 09:56, 31 gru 2017

pawel_snopek napisał(a)

Te wysokie są super, nie mam różowych tylko w tym jednym kolorze co mi Renia dała
sylwia_slomc... 09:58, 31 gru 2017

07_Rene napisał(a)

Dokładnie tak
Siewki wysiewanej przeze mnie szalwi omszonej trafiły do Sylwii- czyli drugie pokolenie roślin.
Kilka sztuk z wysiewu trafiło mi się niskich, bardziej kompaktowych ale one się już nie wysiewaja same.

Pamiętam jak się zastanawiałam gdzie ja je posadzę i chyba fajnie wyszło bo niezmiernie mi tam pasują , a teraz pozwalam się im siać swobodnie....najbardziej odpowiada im rabata trocinowaJestem za nie ogromnie wdzięczna
sylwia_slomc... 09:59, 31 gru 2017

jolka napisał(a)
Jak miło popatrzyć na wspomnienie lata.
Przypomniałaś mi jak bardzo uwielbiam piwonie...
Buziak i najlepszego w Nowym Roku

Posadziłam sporo różnych piwonii, ale teraz trzeba czekać , aż się rozrosną i zakwitnąRównież wszystkiego dobrego