Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:30, 06 sty 2018

AgataM napisał(a)
Świetny pomysł ma Urszullka .Rzeczywiście Twoją toy toykę możesz zrobić jak domek ogrodnika. Wykorzystać możesz ceramiczne stare donice, lub ozdobione decoupage-m, powiesić odnowione stare narzędzia( lecę w kulki- łopata pomalowana na czerwono)

Podobają mi się te pomysły Pogrzebałam dzisiaj w kufrze i wygrzebałam parę rzeczy pokażę potem co znalazłam i jak uda mi się dokupić odpowiedni uchwyt i zawiasy to może wdrożę w życieNiestety pomysłów jest kilka i będziecie musieli podpowiedzieć na , który się zdecydować
sylwia_slomc... 15:33, 06 sty 2018

Kasiek napisał(a)
Widzialas domek z okuciami u Danusi na filmiku? Polaczylabym to z pomyslem domku ogrodnika Teraz tak sobie mysle, ze nawet mozna do kibelka cos dobudowac

Widziałam , ale jeszcze raz z chęcią popatrzę bo nie pod tym kątem wcześniej oglądałamFajnie by było coś dobudować , ale ponieważ ten przybytek mam nadzieje za kilka lat zniknie z tego miejsca, a chcę go przenieść w przyszłości na sama górę do lasu to raczej nic dobudowywać eM się nie zgodzi
Boczne ścianki wiciokrzewy w sezonie fajnie już kryją tylko te drzwi wejściowe jakoś chcę odmienić jeszcze
sylwia_slomc... 15:35, 06 sty 2018

Kasiek napisał(a)
Zapomnialam. Mnie moja wiosna nie cieszy, bo wiem ze idzie zima i mrozy Piwonia ruszyla, nie wiem czy ja okryc czy nie.

Ja bym okryła, a u mnie dzisiaj nowe kwiatki odkryłam, zakwitły dzwonki i floks szydlasty. Martwi mnie to okropnie , ale lepiężniki japońskie lada moment zakwitną, a one u mnie zawsze są pierwszą oznaka wiosny.....może zimy nie będzie takiej prawdziwej
mira 16:09, 06 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
prace nad domkiem dla owadów postępują do przodu, cały zrobiony z desek z palet

Sylwia zaglądam bo wiem że u Ciebie pustki nie ma i stale coś dłubiesz - no...mąż dłubie .

Patrzę tak na ten domek i sobie dumam że może by takie grube słomki na daszek przytwierdzić wyjdzie taka niby strzecha a w tych rureczkach zadomowią się owady.
No i to by była Twoja mrówcza praca w sam raz na zimę

pozdrawiam
sylwia_slomc... 16:12, 06 sty 2018

mira napisał(a)

Mireczko chyba aż tyle samozaparcia nie posiadam niestety, ale pomysł przedniNa tą zimę mam już plany porobione, ale nie mówię nie na przyszłość bo kora pewnie na kilka sezonów, a potem do wymiany, może przez ten czas uda się te słomiane rureczki w odpowiednich ilościach zgromadzić
Rumianka 16:17, 06 sty 2018

Na szczycie kibelka te sympatyczne "oczęta" aż proszą się o sympatyczny uśmieszek...
sylwia_slomc... 16:18, 06 sty 2018

Ptaszarnia nam wczoraj towarzyszyła

mira 16:20, 06 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mireczko chyba aż tyle samozaparcia nie posiadam niestety, ale pomysł przedniNa tą zimę mam już plany porobione, ale nie mówię nie na przyszłość bo kora pewnie na kilka sezonów, a potem do wymiany, może przez ten czas uda się te słomiane rureczki w odpowiednich ilościach zgromadzić

tak mi się przypomniało, zobacz w sklepach sa takie słomiane maty może mają dobre otwory a wtedy tylko kawałek takiej maty i już masz
sylwia_slomc... 16:28, 06 sty 2018

Jedne szukają na drzewach, a drugie na trawce

yolka 16:31, 06 sty 2018

Zimą nie próżnujecie jak większość z nas, działacie z rozmachem, domek dla owadów to prawdziwa willa, duży i solidny. Widzę, że u Ciebie też wiosennie