Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Dorota123 23:25, 06 sty 2018

Kurcze ja znalazłam jedne drzwi do Twojego przybytku, wstawiłam u siebie, a tu dyskusja wre na całego. Super, że tyle różnych pomysłów się tu ujawniło, może i ja pomyślę nad upiększeniem naszego kibelka.
kasiek 08:36, 07 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja bym okryła, a u mnie dzisiaj nowe kwiatki odkryłam, zakwitły dzwonki i floks szydlasty. Martwi mnie to okropnie , ale lepiężniki japońskie lada moment zakwitną, a one u mnie zawsze są pierwszą oznaka wiosny.....może zimy nie będzie takiej prawdziwej

Tak właśnie myślę że z tą zima to słabo będzie - wracając przejeżdżaliśmy obok Jeziora Rożnowskiego - jest ogrom łabędzi, kaczek i kormoranów, jeszcze nidy tyle ich nie było na ,,zimę". Myślę że ptaki ,,zwietrzyły" jaka będzie zima i zostały. Lepiężniki też mi pąki zawiązały. Ja nie okrywam roślin, nawet liście już zgrabiam by mi grzyb się na nich zadomowił.
sylwia_slomc... 10:12, 07 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Kurcze ja znalazłam jedne drzwi do Twojego przybytku, wstawiłam u siebie, a tu dyskusja wre na całego. Super, że tyle różnych pomysłów się tu ujawniło, może i ja pomyślę nad upiększeniem naszego kibelka.

Zaraz lecę zobaczyć Jeszcze mi to okienko ciągle po głowie krąży, jakby zrobić takie jak na drewutni, króciutkie zasłonki w kwiatuszki i parapet z miejscem na doniczki.....ciekawe co by eM na taki pomysł powiedział?Nie wiedziałam , że też kibelek macie
sylwia_slomc... 10:14, 07 sty 2018

kasiek napisał(a)

Tak właśnie myślę że z tą zima to słabo będzie - wracając przejeżdżaliśmy obok Jeziora Rożnowskiego - jest ogrom łabędzi, kaczek i kormoranów, jeszcze nidy tyle ich nie było na ,,zimę". Myślę że ptaki ,,zwietrzyły" jaka będzie zima i zostały. Lepiężniki też mi pąki zawiązały. Ja nie okrywam roślin, nawet liście już zgrabiam by mi grzyb się na nich zadomowił.

Ja planuje bylinówki już sprzątać i drzewa bielić....chyba nie ma na co czekać, bo w lutym to już cięcie owocowych i innych mam w planie. A jeszcze po drodze malowanie mieszkania
Bogdzia 12:32, 07 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja planuje bylinówki już sprzątać i drzewa bielić....chyba nie ma na co czekać, bo w lutym to już cięcie owocowych i innych mam w planie. A jeszcze po drodze malowanie mieszkania

Tez mnie kusi sprzatanie bylinówki ale chyba jednak trzeba poczekac bo zima moze w końcu przyjśc.Drzewa mam obielone bo sąsiad na nas wymusza , daje nam wapno i musimy malowac
sylwia_slomc... 12:45, 07 sty 2018

Bogdzia napisał(a)

Tez mnie kusi sprzatanie bylinówki ale chyba jednak trzeba poczekac bo zima moze w końcu przyjśc.Drzewa mam obielone bo sąsiad na nas wymusza , daje nam wapno i musimy malowac

O widzisz to może od bielenia zacznę, ale się bojam, że znowu mi się astry wysieją po całości, a w tedy to bym miała rabatę tylko astrowąWapno dopiero kupić muszę
sylwia_slomc... 12:49, 07 sty 2018

Wczorajsze niebo

A dzisiaj
ani się wychodzić z domu nie chce
sylwia_slomc... 12:51, 07 sty 2018

Ciągle się zastanawiam czy ten kibelek taki jasny zostawić czy na kolor donicy z bali pomalować

sylwia_slomc... 12:53, 07 sty 2018

Jak się uda to podciągniemy jeszcze do góry, żeby ciut te wiosenne folie sąsiadów przysłoniło nim drzewa urosną
sylwia_slomc... 12:57, 07 sty 2018

Jałowce piękne zimą, ładnie u nas rosną