Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:56, 11 sty 2018

Kochana prościej by było powiedzieć czym ich nie częstuję
Smalczyk, orzechy włoskie i ziemne, pestki z dyni, słonecznik mieszanka dla kanarków i papug, słoninka,kule sklepowe, kukurydza, jabłka, rodzynki, siemie lniane......dużo tego
Rumianka 22:14, 11 sty 2018

Sama bym się skusiła na takie jedzonko...noo może jedynie mieszankę dla kanarków ominęłabym wielkim łukiem...ale cała reszta zjadliwa...
Gosialuk 22:26, 11 sty 2018

Stołówka "na bogato" Chętnych nie brakuje.
sylwia_slomc... 22:36, 11 sty 2018

Rumianka napisał(a)
Sama bym się skusiła na takie jedzonko...noo może jedynie mieszankę dla kanarków ominęłabym wielkim łukiem...ale cała reszta zjadliwa...

Ja bym po takich ilościach smalczyku pewnie kolejnego zawału dostała A im służy
Ostatnio pojawiło się stadko wróbli i jak wpadają w podwórko to taki ruch , ze hej, a kłótliwe....biją się przy kokosach, a potem to co porozrzucają wybierają z trawy.
sylwia_slomc... 22:37, 11 sty 2018

Gosialuk napisał(a)
Stołówka "na bogato" Chętnych nie brakuje.

I kosztowna, ale dzięki nim jakoś mi ta zima leciI chce się do ogrodu iść....a jak się nie chce to i tak trzeba
Bogdzia 12:24, 12 sty 2018

Faktycznie ze pościagałas wszystkie ptaki z okolicy. Masz racje obserwowanie ptaków to świetne zajęcie na zimę, ale i o wiośnie juz pomyślałas robiąc nasionkowe zakupy. Ja na razie przegladam roślinki w sklepach internetowych, chętnie bym zamówiła ale nie mam gdzie posadzic.
Agania 14:04, 12 sty 2018

Gdzie nabyłas takie ładne domki karmniki, dużą masz tą ptaszarnię

Nasionkowa pora już u Ciebie...Ty to nie usiedzisz
Urszulla 16:15, 12 sty 2018

Stołówka wypasiona. Zawsze zimą ptaki do Was przylatywały? Zastanawiam się co je przyciągnąć ma. U mnie tylko para sikorek. Wszystko pochowane chyba w lesie.
sylwia_slomc... 17:55, 12 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie ze pościagałas wszystkie ptaki z okolicy. Masz racje obserwowanie ptaków to świetne zajęcie na zimę, ale i o wiośnie juz pomyślałas robiąc nasionkowe zakupy. Ja na razie przegladam roślinki w sklepach internetowych, chętnie bym zamówiła ale nie mam gdzie posadzic.

Wczoraj tachałam dwa worki z trawą i dwa kg obornika owczego granulowanego, żeby mieć po trochu pod róże wiosną. Trawa oczywiście na dosiewki po kretówach jak je już rozgarnę, na razie klajster bo mokro i się nie da
Na rozgarnianiu pewnie mi z tydzień zejdzie.
sylwia_slomc... 17:58, 12 sty 2018

Agania napisał(a)
Gdzie nabyłas takie ładne domki karmniki, dużą masz tą ptaszarnię

Nasionkowa pora już u Ciebie...Ty to nie usiedzisz

Agatko jesienią w Lid..lu lub Bied....ce były, nie pamiętam dokładnie, w którym bo obok pracy miałam i jedno i drugie
Koleżankę wysłałam wczoraj po ciemierniki do Lid..a, ale się okazało, że w tamtym nie ma