Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:39, 12 sty 2018

Agatka karmników już koło 30 jest więcej chyba nie będzie
Ptaków moc, ale to nas cieszy będa trele na wiosne, że żal będzie z ogrodu odchodzić

Fajna seria filmików, pierwszy odcinek właśnie obejrzałam, jedyne co mnie wkurza to lektor nie nadążający z czytaniem....mimo, że bardzo szybko mówi....wolałabym bez tłumacza
ale bardzo ciekawe , przydatne informacje
https://www.youtube.com/watch?v=3n9xft76d30
Dorota123 20:46, 12 sty 2018

Widziałam, że robisz już wiosenne zakupy, ja nie będę kupować nasion nie mam gdzie siać. Już zajęłam za ogrodzeniem część działki rodziców i tam pikowałam orliki, które dostałam od koleżanek z Ogrodowiska.. Ten Wasz wychodek wygląda jak mały domek ogrodnika, można się pomylić.
sylwia_slomc... 20:56, 12 sty 2018

Dzięki Dorotko bo o taki efekt nam chodziło
Ja nasionka kupuje na dosiewkę w łąkę....ciekawe czy maciejka by się sama wysiewała...
stokrotki te puste mam zamiar sypnąć w trawnik tam gdzie mam wsadzone krokusya z czasem może też na boisku chłopaków
AgataM 23:27, 12 sty 2018

Kibelek doskonały.... Otoczenie super zagospodarowane... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia.... Do czego służy ten imbryczek? Czy ogrzewa przy dłuższych nasiadówkach? Przepraszam, ja tak czasem głupio żartuję...
Aurelllia 00:12, 13 sty 2018

Ptaszków a ptaszków - zazdraszczam ja moim nawieszałam kulek, nasypałam dużo dłonecznika do butelek wiszących i na razie mało przylatuje - ale okoliczna konkurencja duża i pewnie trochę tam się stołują
Kibelek wyszedł świetnie - odpicowany na tip top
Katkak 08:18, 13 sty 2018

Swia nigdy w życiu nie widzialam tak śliczneho kibeleczka, no prześliczny jest. Wniosek nasuwa się sam - w Szmaragdowej nawet kibelek zachwyca .
sylwia_slomc... 11:18, 13 sty 2018

AgataM napisał(a)
Kibelek doskonały.... Otoczenie super zagospodarowane... Tylko jedna rzecz mnie zastanawia.... Do czego służy ten imbryczek? Czy ogrzewa przy dłuższych nasiadówkach? Przepraszam, ja tak czasem głupio żartuję...

Mnie się z kaczką kojarzy A tak serio plan jest taki, że posadzę w nim rojniki albo bratki
sylwia_slomc... 11:19, 13 sty 2018

Aurelllia napisał(a)
Ptaszków a ptaszków - zazdraszczam ja moim nawieszałam kulek, nasypałam dużo dłonecznika do butelek wiszących i na razie mało przylatuje - ale okoliczna konkurencja duża i pewnie trochę tam się stołują
Kibelek wyszedł świetnie - odpicowany na tip top

Dzięki Ptaszków z roku na rok będzie Ci przybywało Mnożą się , a młodym dorosłe pokażą gdzie szukać zima pokarmu
sylwia_slomc... 11:20, 13 sty 2018

Katkak napisał(a)
Swia nigdy w życiu nie widzialam tak śliczneho kibeleczka, no prześliczny jest. Wniosek nasuwa się sam - w Szmaragdowej nawet kibelek zachwyca .

Zależało mi żeby zdobił , a nie szpecił
dana1s 17:34, 13 sty 2018

Sylwuś w tym samym dniu kupiłam pierwsze nasionka, coś czuję że mamy już wiosnę w głowie
Metamorfoza przybytku świetna, iście królewskie miejsce
My z M produkujemy budki lęgowe i karmniki. Tylko nie wiem gdzie je montować tu u Mamy czy w ogrodzie...
Mam podobny problem z odchodzenie z ogrodu .Tobie i sobie życzę żeby móc tam przebywać cały czas!
Buziaki!