Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

abiko 21:06, 17 lut 2018

No właśnie też tak słyszałam, że mrozy idą.
sylwia_slomc... 21:08, 17 lut 2018

Gosialuk napisał(a)
Aż się wierzyć nie chce, że o takim czasie wszystko Ci już tak kwitło. Przejrzałam swoje zdjęcia, to 28.03.2017 fiołki jeszcze nawet pąków nie miały. Dopiero w połowie kwietnia tak kwitły.
Zazdroszczę tej wiosny, bo i w tym roku pewnie najpierw Ciebie odwiedzi. Jak ją już zobaczysz, to pokieruj w stronę Rzeszowa.

Gosiu u mnie wcale nie tak wcześnie Wrocław i Śląsk zawsze górąJa mam stok północny, ciężka ziemia późno się nagrzewa. Inna sprawa, że różne rośliny o różnym czasie u mnie startują, a u Kogoś innego w innym czasie. Chyba wszystko zależy od stanowiska
sylwia_slomc... 21:10, 17 lut 2018

Magleska napisał(a)
berberys ma teraz korale lodowe
fajnie ta sowa w tym pieńku wygląda
jak Babcia ?

Już śpi. Łóżko Ją ciągnie strasznie. Pół dnia przespała, tato kazał Jej po domu spacerować , a Ona tylko patrzy siedzieć lub leżeć....niepodobne to do Niej bo normalnie usiedzieć bezczynnie nie umie, chyba taka osłabiona.
gosika67 21:15, 17 lut 2018

U nas póki co śniegu nie ma, ale buro,jeszcze zima trwa, od poniedziałku leci drugi tydzień ferii zimowych.
Margerytka40 21:15, 17 lut 2018

U mnie podobne zimowe widoki jeszcze i nic na razie wiosny nie zapowiada ,no może ptaszki jakoś już głośniejsze,dobre i to
Trzymam kciuki za babcię
sylwia_slomc... 21:16, 17 lut 2018

Katkak napisał(a)
A u mnie ptaki tak przepięknie śpiewają, że wiosna musi już być za progiem .

Nasze codziennie zwiewają przed krogulcem. Wczoraj jak jabłonkę w donicy w podwórku cięłam, a eM mielił na drobne, hałas maszyny duży, zaatakował znienacka na chodniku przed studnią mazurka, zwinął go z ziemi. Ale się ta bida darła Uciekł z nim i tyle go widziano.
A dziś przyleciał ponownie, ale zagwizdałam i sobie poleciał.....jutro pewnie wróci.
Katkak 21:17, 17 lut 2018

Co poradzić Sylwuś, one też musi jeść. Tak to już natura wymyśliła. W końcu my też mięsożercy .
sylwia_slomc... 21:18, 17 lut 2018

Aurelllia napisał(a)
Straszą coś, że w przyszłym tygodniu mają znowu spaść mocno temperatury - oby się to nie sprawdziło Bo my tu już doczekać się tej wiosny nie możemy

Tylko to mnie powstrzymało przed posadzeniem dzisiaj prymulek i ciemierników...już doczekają do marca Ciemierniki mają się ok na ganku
sylwia_slomc... 21:19, 17 lut 2018

abiko napisał(a)
No właśnie też tak słyszałam, że mrozy idą.

Szkoda bo większość startuje już
sylwia_slomc... 21:21, 17 lut 2018

gosika67 napisał(a)
U nas póki co śniegu nie ma, ale buro,jeszcze zima trwa, od poniedziałku leci drugi tydzień ferii zimowych.

U nas dzisiaj już prawie też nie, dzisiaj było 9 na plusie. Ferie śmigają raz dwa