Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasiek 13:54, 18 lut 2018

Cieszę się że Babcia juz w domu (znaczy u Ciebie). Pozdrów ją ode mnie! Dużo sił życzę
sylwia_slomc... 14:21, 18 lut 2018

kasiek napisał(a)
Cieszę się że Babcia juz w domu (znaczy u Ciebie). Pozdrów ją ode mnie! Dużo sił życzę

Przekazałam Pyta się gdzie Cię widziałam, musiałam wytłumaczyć, że właśnie napisałaś
Katkak 15:57, 18 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pewnie, że prędzej bym sikorkę obgryzła niż ślimaka czy małża Przy tych drugich padłabym z głodu bleee.

A ja bym chętnie popróbowała, ale żeby były dobrze przyrządzone. Małże kiedyś jadłam i mnie nie powaliły, a ślimaków nie próbowałam.
sylwia_slomc... 17:27, 18 lut 2018

Katkak napisał(a)

A ja bym chętnie popróbowała, ale żeby były dobrze przyrządzone. Małże kiedyś jadłam i mnie nie powaliły, a ślimaków nie próbowałam.

Bardziej kulinarnie jesteś otwarta niż ja
sylwia_slomc... 17:38, 18 lut 2018

biżuteria lodowa

i mój wiosenny bukiet

Waclaw 17:40, 18 lut 2018

Katkak napisał(a)

Tak, masz rację: nie powalają. Jadłem małże, ślimaki, żabie udka i różne, inne owoce morza. Owszem smakują ( w zależności od przygotowania) ale nie przepadam za nimi. To jest tak jak z kawiorem: jedni za nim przepadają, płacą bajońskie sumy a dla mnie to po prostu rybia ikra ( za rybami nie przepadam). W naszej tradycji owoce morza zajmują niewiele miejsca. Dlatego nie są popularne. Nie ma jak kawał dobrego mięcha . Pieczone ptaszki potrafią być baardzo smaczne. Jednak obecnie bażanta wolę biegającego na moim ranczo kiedy nawołuje kurę a nie na talerzu a przepiórki ... dwa lata temu słyszałem ich pit, pilit niedaleko.
sylwia_slomc... 17:43, 18 lut 2018

Nasionka od Radzia

A te kupuję co roku z upartością maniaka i sypie w łąkę z nadzieją, ze kiedyś zaskoczy( tak jak z orlikami)

te może do warzywniaka i na rabaty

A bratki same mi się sieją więc wysieje w łące i niech wiosną kwitną
sylwia_slomc... 17:45, 18 lut 2018

Waclaw napisał(a)

Tak, masz rację: nie powalają. Jadłem małże, ślimaki, żabie udka i różne, inne owoce morza. Owszem smakują ( w zależności od przygotowania) ale nie przepadam za nimi. To jest tak jak z kawiorem: jedni za nim przepadają, płacą bajońskie sumy a dla mnie to po prostu rybia ikra ( za rybami nie przepadam). W naszej tradycji owoce morza zajmują niewiele miejsca. Dlatego nie są popularne. Nie ma jak kawał dobrego mięcha . Pieczone ptaszki potrafią być baardzo smaczne. Jednak obecnie bażanta wolę biegającego na moim ranczo kiedy nawołuje kurę a nie na talerzu a przepiórki ... dwa lata temu słyszałem ich pit, pilit niedaleko.

Ooo to z moim eMusiem możecie sobie łapkę podać, on tez woli mięcho
Waclaw 17:53, 18 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ooo to z moim eMusiem możecie sobie łapkę podać, on tez woli mięcho

Ale się uśmiałem
pozdrowienia dla eMusia
sylwia_slomc... 18:05, 18 lut 2018

Waclaw napisał(a)

Ale się uśmiałem
pozdrowienia dla eMusia

Przekazałam i tez Cię pozdrawia, powiedziałam Mu, o tych kradzieżach....nie przytoczę co eM powiedział....nie nadaje się nawet do cenzury