Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:23, 17 lut 2018

Margerytka40 napisał(a)
U mnie podobne zimowe widoki jeszcze i nic na razie wiosny nie zapowiada ,no może ptaszki jakoś już głośniejsze,dobre i to
Trzymam kciuki za babcię

Dzięki, nasze uwijały się dzisiaj w karmnikach jak w ukropie
Magleska 21:23, 17 lut 2018

to ci wredny krogulec ....niby też musi jeść,ale czemu Twoje ptaszki

Babcia osłabiona temu tylko leżeć chce -moze za kilka dni Jej się odmieni i będzie lepiej ....życzę tego ....
sylwia_slomc... 21:24, 17 lut 2018

Katkak napisał(a)
Co poradzić Sylwuś, one też musi jeść. Tak to już natura wymyśliła. W końcu my też mięsożercy .

No masz rację
Z drugiej strony wyobraziłam sobie taki rosołek z mazurka lub sikorki.....chyba bym nie dała rady, po oskubaniu nic by nie zostało
sylwia_slomc... 21:32, 17 lut 2018

Magleska napisał(a)
to ci wredny krogulec ....niby też musi jeść,ale czemu Twoje ptaszki

Babcia osłabiona temu tylko leżeć chce -moze za kilka dni Jej się odmieni i będzie lepiej ....życzę tego ....

Wiem teraz, że gdyby została sama to leżałaby, a mięśnie słabły coraz bardziej. Musimy Ją mobilizować, żeby nie zaległa całkiem.
AgataM 21:54, 17 lut 2018

Sylwuś, Twoja babcia to rocznik przedwojenny. Zdrowe jedzenie, trudne warunki, wojna.... to są silne organizmy, mają mocną bazę. Malutkimi kroczkami będzie dochodzić do siebie, tylko żeby brała leki. Na Twojej kuchni rozkwitnie.....
sylwia_slomc... 21:59, 17 lut 2018

AgataM napisał(a)
Sylwuś, Twoja babcia to rocznik przedwojenny. Zdrowe jedzenie, trudne warunki, wojna.... to są silne organizmy, mają mocną bazę. Malutkimi kroczkami będzie dochodzić do siebie, tylko żeby brała leki. Na Twojej kuchni rozkwitnie.....
Leki pilnujemy co do minuty Apetyt może się wreszcie obudzi....bo jak nie to Wszyscy przejdziemy na kwaśne
sylwia_slomc... 22:07, 17 lut 2018

Wszyscy już sieją na parapety, a ja nie bo nic mi z tych siewów nie wychodzi potem. U mnie pójdzie prosto w grunt, większe szanse na sukces ale trzy doniczki stoją, w jednej szczepie goździki z tych co do flakonu kupiłam, a w dwóch prześliczny chyba cyprysik dzisiaj na plebanii zaszczepki urwałamMam cztery, może z którąś mi się uda
AgataM 22:19, 17 lut 2018

U mnie to samo.. Nawet nie próbuję siać bo mi nic z tego nie wychodzi. W tamtym roku miałam fazę na cynie. Kupiłam 5 kolorów. Z tego wszystkiego wzeszło mi 8 sadzonek. A tyle planowałam. Chciałam wsadzić je blisko róż o tych samych kolorach. Na targu ładne sadzonki były po 0,3-0,5 gr.
Katkak 22:26, 17 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

No masz rację
Z drugiej strony wyobraziłam sobie taki rosołek z mazurka lub sikorki.....chyba bym nie dała rady, po oskubaniu nic by nie zostało

Jak był u nas ksiądz po kolędzie to mówi: "O, macie świnkę morską. Jadłem jak byłem w Peru" .
sylwia_slomc... 10:18, 18 lut 2018

AgataM napisał(a)
U mnie to samo.. Nawet nie próbuję siać bo mi nic z tego nie wychodzi. W tamtym roku miałam fazę na cynie. Kupiłam 5 kolorów. Z tego wszystkiego wzeszło mi 8 sadzonek. A tyle planowałam. Chciałam wsadzić je blisko róż o tych samych kolorach. Na targu ładne sadzonki były po 0,3-0,5 gr.

Agatka, u mnie wschodzą ładnie i po dwóch trzech tygodniach max padają, nie mam światła i za ciepło, nie uda się A w gruncie nawet całkiem nieźle