Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Rumianka 17:45, 03 cze 2018

Odpocznij kochana i zwolnij tempo, bo zdrowie nie nadąży za Twoim wysiłkiem...
Ostatnio kupiliśmy drewno opałowe, eM piłuje i mam sporo trocin, które też lądują na rabatach, fajnie trzymają wilgoć po podlaniu...ale nie wiem czy one zakwaszają glebę, Ty pewnie wiesz...
sylwia_slomc... 18:14, 03 cze 2018

Rumianka napisał(a)
Odpocznij kochana i zwolnij tempo, bo zdrowie nie nadąży za Twoim wysiłkiem...
Ostatnio kupiliśmy drewno opałowe, eM piłuje i mam sporo trocin, które też lądują na rabatach, fajnie trzymają wilgoć po podlaniu...ale nie wiem czy one zakwaszają glebę, Ty pewnie wiesz...

To zależy czy są z drewna iglastego czy z liściastego. Z iglastego zakwaszają bardzo, a z liściastego lekko lub wcale. Tak samo jak z korą
Spokojnie teraz już na zwolnionych obrotach opieka nad ogrodem, póki podlane to sobie coś poprzycinam, coś poplewię, trocinki dosypię , ale już bez spiny i codziennie po trochu
sylwia_slomc... 18:21, 03 cze 2018

Tu macie możliwość zobaczyć ogród Kondzia
https://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,1,1,1/zakreceni-w-zielone-odc-676-hgtv-odc-14-seria-2018,1739594.html
MariaJ 20:02, 03 cze 2018

Witam
Dziękuje za odwiedziny. Byłam z rewizytą. Piękne naparstnice z makami, warzywnik cudo. Łączka kwiatowa super. Czy była emisja odcinka Twojego ogrodu u Mai?
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 20:20, 03 cze 2018

MariaJ napisał(a)
Witam
Dziękuje za odwiedziny. Byłam z rewizytą. Piękne naparstnice z makami, warzywnik cudo. Łączka kwiatowa super. Czy była emisja odcinka Twojego ogrodu u Mai?
Pozdrawiam

Witaj Marysiu w naszych progach Maja dopiero u nas kręciła, emisja pewnie w przyszłym roku dopiero
Krakus 21:08, 03 cze 2018

ale Ty pędzisz z tym wątkiem koło super naprawdę kopalnia pomysłów jesteście..czekam na finał..

edit: z deszczem to u mnie podobnie było...na razie to starczy bo polało i to dobrze...
sylwia_slomc... 22:28, 03 cze 2018

Krakus napisał(a)
ale Ty pędzisz z tym wątkiem koło super naprawdę kopalnia pomysłów jesteście..czekam na finał..

edit: z deszczem to u mnie podobnie było...na razie to starczy bo polało i to dobrze...

A sprawdzałeś jak głęboko ziemia napiła? U nas tylko na 10 cm wilgoć, pod spodem beton
Krakus 22:42, 03 cze 2018

tyle deszczu i tylko 10 cm? no to muszę sprawdzić...mi z blaszaka 4x5m to 200l do beczki przybyło więc trochę popadało...
Rumianka 22:56, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

To zależy czy są z drewna iglastego czy z liściastego. Z iglastego zakwaszają bardzo, a z liściastego lekko lub wcale. Tak samo jak z korą
Spokojnie teraz już na zwolnionych obrotach opieka nad ogrodem, póki podlane to sobie coś poprzycinam, coś poplewię, trocinki dosypię , ale już bez spiny i codziennie po trochu
Drewno sosnowe...więc trociny zakwaszą mi glebę, bo część już wysypana na rabatach...
sylwia_slomc... 23:08, 03 cze 2018

Krakus napisał(a)
tyle deszczu i tylko 10 cm? no to muszę sprawdzić...mi z blaszaka 4x5m to 200l do beczki przybyło więc trochę popadało...

Też byliśmy zaskoczeni, ale widocznie reszta rowem popłynęła