Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Magleska 22:31, 02 cze 2018

zapomniałam pochwalić powstający stolik zapowiada się rewelacyjnie
sylwia_slomc... 22:41, 02 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam wirtualnie po waszej łączce, a wiesz, że mało brakło a przyjechałibyśmy z emem do Was mimo iż napisałam, że nie przyjadę.
Do godziny 10 była przyzwoita temperatura i em powiedział, że jak chcę to mnie zawiezie. Agatka nie mogła, miała już inne plany. O godzinie 11 było już tak gorąco, że poddałam się. U Was w ogrodzie nie ma cienia, a ja raczej mam unikać przebywania na słońcu dłuższy czas.

Dobrze, że był u Was deszcz podlało roślinki. Czytam, że rów nie bardzo spełnia swoją rolę i chyba nic na to nie poradzisz. Wszyscy musieli by się za to wziąć, ale, czy będzie im na tym zależało?

U mnie przed wieczorem też padało z czego bardzo się cieszę.
Pozdrawiam

Dobrze, że Ci podlało ogród Ja też mimo przebojów z rowem cieszę się i z tego co wsiąkło, może jeszcze coś dopada, bo susza jest tak dotkliwa już dla roślin, a lato przed nami jeszcze. A ja dziś do Ema powiedziałam, że Góra lepiej wie co ma być, bo nikt na dzisiaj nie dał rady i gości Ogrodowych nie byłoByli Inni, ale ogród w przerwach w ulewie na galop zwiedzali
sylwia_slomc... 22:43, 02 cze 2018

eee_taam napisał(a)

wracajac do wit. D i tej krzywicy ...dla mnie na logike to nie ma zwiazku ze sobą ....nie znam człowieka co kazdego dnia rano maluje sie kremem z filtrem od stóp do głów a potem to jeszcze kilkukrotnie w ciagu dnia powtarza o dzieciach nie wspomne bo te maja kłopot zeby czy rece wymyc jak sie im nie przypomni to zapominaja

więc troche poczytałam w necie ...czesto wypisuja farmozony ale to chyba przemawia do wiekszości ludzi.

"Ostatnio coraz częściej pojawiają się teorie, że stosowanie wysokich filtrów UV zmniejsza wytwarzanie witaminy D w skórze, co może doprowadzić do jej niedoboru. Nie ma jednak jednoznacznych dowodów na potwierdzenie lub obalenie tej tezy"

Ja nie Doktor, nie znam się, staram się rozeznać w tym co wyczytam lub zasłyszę, a te info nie raz sprzeczne
sylwia_slomc... 22:45, 02 cze 2018

Doranma napisał(a)
Widzę, że marzenie o deszczu się spełniło, tylko tak nazbyt gwałtownie i intensywnie U mnie lało cała noc, więc dziś z działkowania musiałam zrezygnować, bo na pewno woda stała, a ja muszę kosić!
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Miłej niedzieli

Jutro mam wybitnie nie Ogrodowy dzień na łonie rodzinyU mnie by spokojny deszcz mógł padać i ze dwa dni może by się ziemia głębiej napoiłaNiesprawiedliwie los dzieli
sylwia_slomc... 22:46, 02 cze 2018

Magleska napisał(a)
uff....nadrobiłam tyle nowych ślicznych łąkowych fotek

rów widzę ,że nie bardzo odbiera takie nawałnice .....ech .....zawsze coś jest ,co trzeba ulepszyć ,poprawić ....chociaż ,tak jak piszesz ,jak inni nie zrobią porządku ze swoimi rowami ,to nie wiadomo jak ten wasz ulepszyć ....

ps 10 km ode mnie nawałnice ,ulewa taka ,że świata nie widac ,a u mnie tylko parę kropli spadło

buziaki

Ciesz się, ze tylko parę kropli, nawałnic nie lubimy my ogrodnicyU nas by trzeba naprawić i ulepszyć właścicieli rowów
sylwia_slomc... 22:48, 02 cze 2018

Anitka napisał(a)
Czytam, że was dzisiaj zalało. Nawet tunele nie pomogły. U nas bardziej spokojnie padało, ale jak wracałam z Krakowa do domu to w kilku miejscach mocno zalane tereny były. Roślinki się odbudują a deszcz naprawdę był już im bardzo potrzebny.

A wy dalej niezmordowani. Stolik fajnie się zapowiada. Ciekawe co z mojego koła powstanie?

Z Twojego jest plan na lustro dwustronne tylko koszty musimy skalkulować , w ostateczności zostanie zrobione tak jak to od Iwonki i stanie jako rzeźba w ogrodzie....co myślisz?
sylwia_slomc... 22:51, 02 cze 2018

kasiek napisał(a)
O rany tak Ci w robie woda płynie??? szok! Łąka wspaniała,! Wypoczywajcie, ja tez sporo leżakuje, nic mi się nie chce i... dobrze mi z tym

No szok w jakim tempie tak wody nabrał
Powiem Ci,ze chyba z wypoczynku nici bo już znowu warzywnik chwastem wyje w paru miejscach i rabaty kamyczkowe, a jeszcze zostało dosypywanie trocin na leśnych i już trzeba przycinać co nieco od nowa, bo potem nie wyrobię na zakrętachOt uroki dużego ogrodu....nie ma czasu na lenia
sylwia_slomc... 22:52, 02 cze 2018

Magleska napisał(a)
zapomniałam pochwalić powstający stolik zapowiada się rewelacyjnie

Myślę, że fajowy będzie bo już mi się podoba
Anitka 23:48, 02 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z Twojego jest plan na lustro dwustronne tylko koszty musimy skalkulować , w ostateczności zostanie zrobione tak jak to od Iwonki i stanie jako rzeźba w ogrodzie....co myślisz?

Ja nie nadążam za waszymi pomysłami. A miał być kwietnik, ale lustro fajniejsze będzie

Chyba musicie zrobić poprawkę na plany z rowem, bo takie anomalia pogodowe coraz częściej będą się pojawiać.
sylwia_slomc... 08:15, 03 cze 2018

Uf opisałam się i mi zjadło
Anitko lustra między szprychami byłyby świetne, a kwietnik najtańszy, obstawiam środkowy koszt czyli rzeźbę, zwłaszcza, że zawsze można na lustro przerobić
Na rów plan jest tylko czy efekt oczekiwany będzie, okaże sięjuż nawet wydaną zgodę mam, w zeszłym roku załatwiałam