Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Magleska 08:15, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ciesz się, ze tylko parę kropli, nawałnic nie lubimy my ogrodnicyU nas by trzeba naprawić i ulepszyć właścicieli rowów

za to dziś tak dolało ,że stoi woda na całej wiśniowej i kora wypłukana
nawałnica nad ranem przyszła i nadal leje ......ech ,coś też muszę o jakiś drenach na końcu działki pomyśleć ...

...nie może to tak normalnie popadać ,tylko od razu oberwanie chmury ..
.
pomimo anomalii -Miłej Niedzieli
sylwia_slomc... 08:24, 03 cze 2018

Madzia współczuję, dobrze, że tylko kora do poprawienia, u mnie w kilku miejscsch trocinki też bo świeżo sypane były dziś też zapowiadają, zobaczymy co to będzie.
Iwonka 09:28, 03 cze 2018

Czytam o nawałnicy...ta chmura była mega czarna, od was w naszym kierunku to szło. No i spadło u mnie kilka kropli, nawet do domu nie schodziłam. U was dało czadu, aż trudno uwierzyć, że w takim tempie rów był pełen. Dobrze, że bez gradu, a magnolie może jakoś dadzą radę. Chyba tylko ten ulewny deszcz ponaciągał im gałęzie.

Jak ja się cieszę, że to bidne koło, które walało się w kącie ogrodu, takie piękne drugie życie dostanie. Nadal moja skromna głowa nie wyobraża sobie efektu końcowego, ale znając waszą fantazję i dar do takich prac - będzie cudnie
Anitka 11:04, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uf opisałam się i mi zjadło
Anitko lustra między szprychami byłyby świetne, a kwietnik najtańszy, obstawiam środkowy koszt czyli rzeźbę, zwłaszcza, że zawsze można na lustro przerobić
Na rów plan jest tylko czy efekt oczekiwany będzie, okaże sięjuż nawet wydaną zgodę mam, w zeszłym roku załatwiałam

Co nie wykombinujecie to fajnie będzie

Gosialuk 14:05, 03 cze 2018

Nie wiem Sylwio jakie masz plany, ale według mnie dobrze byłoby jakoś ten nadmiar wody zagospodarowywać. Przynajmniej do podlewania by było. Znając Was, to jakiś pomysł już jest, bo niczego nie marnujecie.
Widziałam wczoraj w ogrodzie botanicznym gunnerę "na żywo". Naprawdę robi ogromne wrażenie.
sylwia_slomc... 16:17, 03 cze 2018

Iwonka napisał(a)
Czytam o nawałnicy...ta chmura była mega czarna, od was w naszym kierunku to szło. No i spadło u mnie kilka kropli, nawet do domu nie schodziłam. U was dało czadu, aż trudno uwierzyć, że w takim tempie rów był pełen. Dobrze, że bez gradu, a magnolie może jakoś dadzą radę. Chyba tylko ten ulewny deszcz ponaciągał im gałęzie.

Jak ja się cieszę, że to bidne koło, które walało się w kącie ogrodu, takie piękne drugie życie dostanie. Nadal moja skromna głowa nie wyobraża sobie efektu końcowego, ale znając waszą fantazję i dar do takich prac - będzie cudnie

Dobrze, że nie dotarło do Was to co u nas było, może spokojnego deszczu doczekacie
Jeszcze tylko blat trzrba zrobić i gotowe
sylwia_slomc... 16:20, 03 cze 2018

Anitka napisał(a)

Co nie wykombinujecie to fajnie będzie

Zobaczymy nie chwal dnia przed zachodem, ale mam nadzieję, że się uda
sylwia_slomc... 16:22, 03 cze 2018

Gosialuk napisał(a)
Nie wiem Sylwio jakie masz plany, ale według mnie dobrze byłoby jakoś ten nadmiar wody zagospodarowywać. Przynajmniej do podlewania by było. Znając Was, to jakiś pomysł już jest, bo niczego nie marnujecie.
Widziałam wczoraj w ogrodzie botanicznym gunnerę "na żywo". Naprawdę robi ogromne wrażenie.

Gosiu nie bardzo jest ten nadmiar jak wykorzystywać bo to straszny muł płynie, każdy zbiornik i pompę zamuli od razu
Rów poszerzymy i umocnimy brzegi, żeby nie podmywało
malgorzata_s... 16:36, 03 cze 2018

Wszędzie chyba lało jak z cebra. Kindzi zalało ogród. Niestety im cieplej tym burze gwałtowniejsze. Odpoczęłaś troszkę?
sylwia_slomc... 16:40, 03 cze 2018

Troszkę Gosiaczku już tak myślę nad kolejnym naszym spotkaniem Teraz Wy do nas