Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anda 21:33, 02 cze 2018

Bawelniane polecam. Bedziesz mogla zawsze robic test bialej rekawiczki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rumianka 21:40, 02 cze 2018

No i filmowanie masz z głowy, wszystko poszło ok, a ogród będzie zachwycał z pewnością swoją niespotykaną urodą...Już teraz cieszę się na samą myśl, że usłyszę Twój głos, bo resztę znam z "tutaj"...Płezdrówczi z Kaszebow...
sylwia_slomc... 21:41, 02 cze 2018

Anda napisał(a)
Bawelniane polecam. Bedziesz mogla zawsze robic test bialej rekawiczki

Używam, ale po kilku godzinach mam dziury na paluchach i trzeba nowe zakładać
Nawet takie ładne w kwiatuszki na Maję kupiłam , bo gdyby mi kazali cuś przycinać czy cuć innego to chciałam w rękawiczkach, żeby rączki były mało widoczne
sylwia_slomc... 21:42, 02 cze 2018

Rumianka napisał(a)
No i filmowanie masz z głowy, wszystko poszło ok, a ogród będzie zachwycał z pewnością swoją niespotykaną urodą...Już teraz cieszę się na samą myśl, że usłyszę Twój głos, bo resztę znam z "tutaj"...Płezdrówczi z Kaszebow...

Sama jestem ciekawa W radiu wiem jak brzmię, ale w telewizorni to może być coś innego
Dorota123 22:01, 02 cze 2018

Pospacerowałam wirtualnie po waszej łączce, a wiesz, że mało brakło a przyjechałibyśmy z emem do Was mimo iż napisałam, że nie przyjadę.
Do godziny 10 była przyzwoita temperatura i em powiedział, że jak chcę to mnie zawiezie. Agatka nie mogła, miała już inne plany. O godzinie 11 było już tak gorąco, że poddałam się. U Was w ogrodzie nie ma cienia, a ja raczej mam unikać przebywania na słońcu dłuższy czas.

Dobrze, że był u Was deszcz podlało roślinki. Czytam, że rów nie bardzo spełnia swoją rolę i chyba nic na to nie poradzisz. Wszyscy musieli by się za to wziąć, ale, czy będzie im na tym zależało?

U mnie przed wieczorem też padało z czego bardzo się cieszę.
Pozdrawiam
22:19, 02 cze 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wit D wytwarza się w organizmie pod wpływem promieni słonecznych, a jak nasmarują się filtrami to promienie nie mają dostępu i witaminy za mało jest stąd krzywica

wracajac do wit. D i tej krzywicy ...dla mnie na logike to nie ma zwiazku ze sobą ....nie znam człowieka co kazdego dnia rano maluje sie kremem z filtrem od stóp do głów a potem to jeszcze kilkukrotnie w ciagu dnia powtarza o dzieciach nie wspomne bo te maja kłopot zeby czy rece wymyc jak sie im nie przypomni to zapominaja

więc troche poczytałam w necie ...czesto wypisuja farmozony ale to chyba przemawia do wiekszości ludzi.

"Ostatnio coraz częściej pojawiają się teorie, że stosowanie wysokich filtrów UV zmniejsza wytwarzanie witaminy D w skórze, co może doprowadzić do jej niedoboru. Nie ma jednak jednoznacznych dowodów na potwierdzenie lub obalenie tej tezy"
Doranma 22:23, 02 cze 2018

Widzę, że marzenie o deszczu się spełniło, tylko tak nazbyt gwałtownie i intensywnie U mnie lało cała noc, więc dziś z działkowania musiałam zrezygnować, bo na pewno woda stała, a ja muszę kosić!
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Miłej niedzieli
Magleska 22:25, 02 cze 2018

uff....nadrobiłam tyle nowych ślicznych łąkowych fotek

rów widzę ,że nie bardzo odbiera takie nawałnice .....ech .....zawsze coś jest ,co trzeba ulepszyć ,poprawić ....chociaż ,tak jak piszesz ,jak inni nie zrobią porządku ze swoimi rowami ,to nie wiadomo jak ten wasz ulepszyć ....

ps 10 km ode mnie nawałnice ,ulewa taka ,że świata nie widac ,a u mnie tylko parę kropli spadło

buziaki
Anitka 22:29, 02 cze 2018

Czytam, że was dzisiaj zalało. Nawet tunele nie pomogły. U nas bardziej spokojnie padało, ale jak wracałam z Krakowa do domu to w kilku miejscach mocno zalane tereny były. Roślinki się odbudują a deszcz naprawdę był już im bardzo potrzebny.

A wy dalej niezmordowani. Stolik fajnie się zapowiada. Ciekawe co z mojego koła powstanie?
kasiek 22:29, 02 cze 2018

O rany tak Ci w robie woda płynie??? szok! Łąka wspaniała,! Wypoczywajcie, ja tez sporo leżakuje, nic mi się nie chce i... dobrze mi z tym