Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:11, 03 cze 2018

Rumianka napisał(a)
Drewno sosnowe...więc trociny zakwaszą mi glebę, bo część już wysypana na rabatach...

Dobre na przygotowanie ziemi pod kwasoluby, ale zawsze można zneutralizować posypując wapnem, ja tak robię pod tamaryszkiem, i perukowcami
sylwia_slomc... 13:00, 04 cze 2018

Obiecałam trąbić głośno więc trąbię!!!
W Carf...r są magnolie po 12 zł wysokość ok 0,5 m
Soulongeany, Betty i Nigry. Szukać należy między powojnikami, zawsze są pochowane między nimi

sylwia_slomc... 13:02, 04 cze 2018

Wszystkie moje na duży ogród kupowałam tam właśnie szybko się zabierają do wzrostu po posadzeniu i większość mi kwitła już po dwóch latach od posadzenia
Dla porównania tej samej wielkości tylko rozkrzewione w LM są po 69 zł. Więc chyba warto przygarnąć maluszka
Agania 13:53, 04 cze 2018

Ja u Ciebie kochana zawsze na wstecznym biegu

Cieszy mnie ogromnie, że udało się ekipie Mai nagrać program z udziałem Waszego ogrodu, te naparstnice jak diamenty i łąka to po prostu odjazd.

Ogród wart wyróżnienia za pomysły i ciężką pracę

Czytam, że już jest kolejny pomysł na dar od Iwonki

U nas zero deszczu...ja chcę nawałnicy...u nas wszystko jakby spalone w tym roku zero kwiatów....rekompensatę mam u Was

Całuję
Bogdzia 14:00, 04 cze 2018

Łąka mnie zauroczyła, ach wspomnienia , cudna jest. Oglądałam juz wczesniej ale sie nie logowałam wiec nie pisałam.
sylwia_slomc... 15:52, 04 cze 2018

Agania napisał(a)
Ja u Ciebie kochana zawsze na wstecznym biegu

Cieszy mnie ogromnie, że udało się ekipie Mai nagrać program z udziałem Waszego ogrodu, te naparstnice jak diamenty i łąka to po prostu odjazd.

Ogród wart wyróżnienia za pomysły i ciężką pracę

Czytam, że już jest kolejny pomysł na dar od Iwonki

U nas zero deszczu...ja chcę nawałnicy...u nas wszystko jakby spalone w tym roku zero kwiatów....rekompensatę mam u Was

Całuję

Agatka co Ty piszesz u Was przez te kilka dni nic nie popadało? Opamiętaj się nawałnicy na pewno nie chcesz tylko dobrego deszczu, życzę Ci z całych sił
Udało się wszystko dobrze, że przed sobotą byli bo w sobotę nas topiło, ale pożytek z tego nikły bo sucho nadal, a już wczoraj i dziś pali słońce to pewnie i te 10 cm wilgoci z ziemi wyschło
Iwonka mówiła, że patrzyła w prognozy to od środy na 20 dni do przodu ani grama deszczu nie pokazują
Co to będzie w lecie? Albo susza, albo pora deszczowa do kolejnej wiosny
sylwia_slomc... 15:56, 04 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Łąka mnie zauroczyła, ach wspomnienia , cudna jest. Oglądałam juz wczesniej ale sie nie logowałam wiec nie pisałam.

Już jest z roku na rok ładniejsza choć w tym roku już niestety nie ucieszy to za rok pewnie wybuchnie kolorem ponownie. Cieszę się bo coraz więcej kolorków na całości się pojawia, a nie tylko tu na doleJeszcze czekam na rudbekie, te mam pewność, że zakwitną, a w przyszłym sezonie powinny dojść malwy przy siatceNi i jeśli będzie mokra wiosna to czekam, ze skiełkuje coś z roślin wysianych w tym sezonie. Ciągle z tą łąką pod górkę mamy, dosłownie i w przenośni
Gosialuk 17:35, 04 cze 2018

Bo to wcale nie jest taka prosta sprawa. Zwłaszcza jak łąka już jest, a chcemy tylko ją bardziej ukwiecić. Też czekam na rudbekie, bo naparstnic nie widzę, a reszta to maluchy i pewnie dopiero w przyszłym roku będzie je widać.
U nas też gorąco i choć w glebie wilgoci jeszcze trochę jest, to świeżo posadzone rośliny ledwo dają radę. I tych sianych też nie widzę.
sylwia_slomc... 21:36, 04 cze 2018

Gosiu te siane przy takiej suszy nie miały szansy wzejść, liczę na ich moc w przyszłym sezonie.
Gosialuk 21:56, 04 cze 2018

Obyś miała rację. Aż tak bardzo się nie spinam. Robię tyle ile daję radę i na ile pogoda pozwala. Z roku na rok jest lepiej i to cieszy. Dzięki temu, że nie mam ogrodu na co dzień, więcej czasu spędzam na ogrodowiska.