Obiecałam trąbić głośno więc trąbię!!!
W Carf...r są magnolie po 12 zł wysokość ok 0,5 m
Soulongeany, Betty i Nigry. Szukać należy między powojnikami, zawsze są pochowane między nimi
Wszystkie moje na duży ogród kupowałam tam właśnie szybko się zabierają do wzrostu po posadzeniu i większość mi kwitła już po dwóch latach od posadzenia
Dla porównania tej samej wielkości tylko rozkrzewione w LM są po 69 zł. Więc chyba warto przygarnąć maluszka
Agatka co Ty piszesz u Was przez te kilka dni nic nie popadało? Opamiętaj się nawałnicy na pewno nie chcesz tylko dobrego deszczu, życzę Ci z całych sił
Udało się wszystko dobrze, że przed sobotą byli bo w sobotę nas topiło, ale pożytek z tego nikły bo sucho nadal, a już wczoraj i dziś pali słońce to pewnie i te 10 cm wilgoci z ziemi wyschło
Iwonka mówiła, że patrzyła w prognozy to od środy na 20 dni do przodu ani grama deszczu nie pokazują
Co to będzie w lecie? Albo susza, albo pora deszczowa do kolejnej wiosny
Już jest z roku na rok ładniejsza choć w tym roku już niestety nie ucieszy to za rok pewnie wybuchnie kolorem ponownie. Cieszę się bo coraz więcej kolorków na całości się pojawia, a nie tylko tu na doleJeszcze czekam na rudbekie, te mam pewność, że zakwitną, a w przyszłym sezonie powinny dojść malwy przy siatceNi i jeśli będzie mokra wiosna to czekam, ze skiełkuje coś z roślin wysianych w tym sezonie. Ciągle z tą łąką pod górkę mamy, dosłownie i w przenośni
Bo to wcale nie jest taka prosta sprawa. Zwłaszcza jak łąka już jest, a chcemy tylko ją bardziej ukwiecić. Też czekam na rudbekie, bo naparstnic nie widzę, a reszta to maluchy i pewnie dopiero w przyszłym roku będzie je widać.
U nas też gorąco i choć w glebie wilgoci jeszcze trochę jest, to świeżo posadzone rośliny ledwo dają radę. I tych sianych też nie widzę.
Obyś miała rację. Aż tak bardzo się nie spinam. Robię tyle ile daję radę i na ile pogoda pozwala. Z roku na rok jest lepiej i to cieszy. Dzięki temu, że nie mam ogrodu na co dzień, więcej czasu spędzam na ogrodowiska.