Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anpi 00:44, 25 cze 2018

A dlaczego pożegnałaś się z robinią ?Ostatnio myślałam o takiej na pniu...
Katkak 05:42, 25 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie zamaluję, bo wymalował taka ścianę jak w gospodzie z cegły, nie da się zamalować bo nie chcę białej cegły...niech myśli teraz jak to wywabić, jak nie myślał przy malowaniu.
Starszy odkąd pamiętam straszy, że się wydziara, a uczulony na sporo rzeczy w tym leki, więc już większej głupoty niż dziary sobie zrobić nie może chyba.....

To chociaż kreatywność pobudzi, będą musieli kombinować jak zrobić, zeby było dobrze
07:26, 25 cze 2018
większość osób mówi jednym głosem ...cegła guzik warta ...radość i szczęście dzieci bezcenne .... dryblasy ale jednak jeszcze dzieci

la_estrellita 09:25, 25 cze 2018

Nadrobiłam ale łatwo nie było. Pokaż graffiti. Może to sztuka i warto zostawić? Może autor zostanie w przyszłości słynnym artystą ulicznym i będziesz miała pielgrzymki do tej kanciapy .
sylwia_slomc... 10:03, 25 cze 2018

Gosialuk napisał(a)
Samo życie. Jak by się to nie skończyło, to kolejną opowieść dla wnuków już masz. Ale to za parę... lat. Pozdrawiam

Ha najpierw trzeba tych wnuków doczekać , a tu moje chłopaki zarzekają się , że dzieci nie chcą( na razie)
sylwia_slomc... 10:04, 25 cze 2018

Rumianka napisał(a)
U mnie było identycznie...Tydzień po malowaniu pokoju, starszy syn wszedł na kanapę i tak jak sięgnął , pomalował woskową kredką wieeelki zarys grubej tęczy...

Skoro mama nie zgadła, że tęczowy pokój chciał
sylwia_slomc... 10:05, 25 cze 2018

Waclaw napisał(a)

wszystkie dzieci tak mają. Moje córki za firankami malowały, za drzwiami Teraz wspominamy z rozrzewnieniem

Moi po kolejnym malowaniu wymalowali ścianę za szafą bo ciut była odsunięta.....żeby kiedyś archeologowie mieli czego szukać
sylwia_slomc... 10:13, 25 cze 2018

anpi napisał(a)
A dlaczego pożegnałaś się z robinią ?Ostatnio myślałam o takiej na pniu...

To się nawet nie zastanawiaj

Moja kwitła jak już gęste listowie było, wprawdzie powtarzała kwitnienie, ale zawsze kwiaty w liściach poukrywane były

Miałam szczepiona tak jak Ty chcesz, forma kulista odległa do osiągnięci, bo długie gałęzie w ciągu jednego sezonu, mimo dwukrotnego cięcia w sezonie

Bardzo dużo miejsca przez to zajmowała. Do tego po każdym wietrze, nawet mniejszym, gałęzie powyłamywane na szczepieniu, bo niesamowicie kruche drzewo.....nie spodziewałam się , że aż tak kruche.

Na zimę musiałam owijać bo jak nie owinęłam to mi umarzało, mimo ciepłego osłoniętego stanowiska w strefie 6b

Plusów w tym czasie nie zauważyłam żadnychA miałam ją 5 lat.
Straciłam cierpliwość jak po ostatnim wietrze jedna gałąź cała została.
sylwia_slomc... 10:14, 25 cze 2018

Katkak napisał(a)

To chociaż kreatywność pobudzi, będą musieli kombinować jak zrobić, zeby było dobrze

Niech kombinują byle efekt był taki jakiego oczekuję i nie zniszczą nic więcej przy okazji
sylwia_slomc... 10:17, 25 cze 2018

eee_taam napisał(a)
większość osób mówi jednym głosem ...cegła guzik warta ...radość i szczęście dzieci bezcenne .... dryblasy ale jednak jeszcze dzieci

Kocham moich synów, i uwielbiam cegłę, nie znaczy to, że dla Ich szczęścia mam pozwolić na dewastację swoich długich i ciężkich wysiłków, w tym jednej części budynku świeżo po remontach. Ciekawe czy byś była taka wyrozumiała jak by Ci dziecko tak dom potraktowało....