Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Basilikum 09:02, 24 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ja to o sobieA Ciebie nie wyganiam , u mnie to i do 2 w nocy można siedzieć, bo ja późny nocny Marek jestem

ja to sie sama wyganiam, nie ma nic gorszego niz niewyspana Izabela
sylwia_slomc... 10:18, 24 cze 2018

Waclaw napisał(a)

No to i ja się pochwalę, że jako " młodzieżowiec" pomalowałem swój pokój na kolor karminowy. Było jak w piekle ale rodzice wybaczyli

No nieźle
sylwia_slomc... 10:19, 24 cze 2018

popcorn napisał(a)

hahaha

sylwia_slomc... 10:20, 24 cze 2018

Basilikum napisał(a)

ja to sie sama wyganiam, nie ma nic gorszego niz niewyspana Izabela

popcorn 10:39, 24 cze 2018

Urszulla 11:23, 24 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Popadało dzisiaj kilka razy trochę, ziemia napiła na 15 cm to sukces ostatnio. Dobre i tyle.

Ostatnie wichry połamały trochę bylin i róż, oraz podpór drzewom, gdyby ich nie było połamało by drzewka
Czyli rolę spełniły

Dziś powymienialiśmy te połamane na mocniejsze i wyższe, przycięłam wierzbę w podwórku bo już się przejść nie dało i po ziemi się wlokła Kilka razy w sezonie ją tnę i tyle z dzisiejszego cięcia, cała reszta czeka Bałam się golić w deszczu bo grzyba mogłoby złapać, a kolejny problem mi nie potrzebny
Em nareszcie wykosił granice....już do pasa były i przycięliśmy na dużym ogrodzie, a w zasadzie za siatka orzecha sąsiadki, bo nam ogrodzenie łamał już i przejścia nie było
Na szczęście sąsiadka zgodę dała
Wyleciała robinia jak przepowiadałam jej przyszłość, tym razem bez żalu, jeszcze trzeba korzenie wykopać

Wszystkie drzewa i krzewy od początku łąki kwietnej w górę ogrodu podlane gnojówka z pokrzyw, niech rosną
Przy okazji policzyłam ile tego jest wsadzone na tym odcinku i wyszło mi 176 szt.

Różyczki i niektóre słabowitki dostały po szczypcie Yara mila komplex i mam nadzieje, że się zbiorą do życia....głównie były to roślinki w tym roku wiosna sadzone więc dostały po kilka ziarenek na startOstrożnie, żeby nie popalić, a popadało to od razu rozpuszcza, wreszcie

Jest szansa, że i pozostałym rozpuściło to co w marcu dostały i zaczną fajnie rosnąć bo umęczone tą suszą okropnie. chyba nawet bardziej niż my podlewaniem

I nic więcej nie zrobione, poza tym, że mnie diabli wzięli jak u chłopaków w kanciapie na stryszku zobaczyłam ścianę z cegły wymalowaną w graffiti zespołów rockowych
Jeszcze te tynkowane ściany łyknęłam bo kiedyą się zamaluje, ale cegłę nie wiem jak i nie interesuje mnie to, mają wyczyścić włącznie z fugą wrrrr.

Tyle godzin czyszczenia i fugowania w upale, własnoręcznie robiłam , tynkowanie i malowanie też, a Oni w jeden dzień " upiększyli po swojemu"
W zasadzie to Młodszy z kolegą, ale starszy namówił. Tak się szanuje matki pracę, ech...

Elaborat znowu, ale dawno nie było to może mi zostanie wybaczone

Podlane 176 szt i Ty piszesz że nic więcej nie zrobione to nie wiem wg jakich norm liczysz siły

Że chłopcy Ci tak zrobią nigdy bym nie pomyślała.
Katkak 11:24, 24 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Podlane 176 szt i Ty piszesz że nic więcej nie zrobione to nie wiem wg jakich norm liczysz siły

Daj Boże żeby tylko takie głupoty w życiu robili
sylwia_slomc... 12:24, 24 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Ula mnie się wydaje mało przy tej ilości roślin jaką mam
Ale i tak opracowałam szybszy sposób na to podlewanie gnojówką, bo wcześniej brałam pół litrowy garnuszek i rozcieńczałam w konewce i tak w kółko z tą konewką latałam. Teraz biorę wiadro gnojówki rozpuszczam w całej beczce wody i dopiero roznosimy pod roślinyNiby mała zmiana, a robotę usprawniła

Mówiłam, że ideałów nie ma Młodość i brak rozsądku często w parze idą
sylwia_slomc... 12:30, 24 cze 2018

Katkak napisał(a)

Daj Boże żeby tylko takie głupoty w życiu robili

To prawda, ale ciśnienie mi nieźle podnieśli
Anda 13:00, 24 cze 2018

Chlopaki upiekszyli po swojemu Ja tam lubie graffiti, jesli jest fajnie zrobione. Niekoniecznie w salonie, ale jesli corka bedzie chciala miec u siebie, to czemu nie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies