Popadało dzisiaj kilka razy trochę, ziemia napiła na 15 cm to sukces ostatnio. Dobre i tyle.
Ostatnie wichry połamały trochę bylin i róż, oraz podpór drzewom, gdyby ich nie było połamało by drzewka

Czyli rolę spełniły
Dziś powymienialiśmy te połamane na mocniejsze i wyższe, przycięłam wierzbę w podwórku bo już się przejść nie dało i po ziemi się wlokła

Kilka razy w sezonie ją tnę i tyle z dzisiejszego cięcia, cała reszta czeka

Bałam się golić w deszczu bo grzyba mogłoby złapać, a kolejny problem mi nie potrzebny

Em nareszcie wykosił granice....już do pasa były i przycięliśmy na dużym ogrodzie, a w zasadzie za siatka orzecha sąsiadki, bo nam ogrodzenie łamał już i przejścia nie było

Na szczęście sąsiadka zgodę dała

Wyleciała robinia jak przepowiadałam jej przyszłość, tym razem bez żalu, jeszcze trzeba korzenie wykopać
Wszystkie drzewa i krzewy od początku łąki kwietnej w górę ogrodu podlane gnojówka z pokrzyw, niech rosną

Przy okazji policzyłam ile tego jest wsadzone na tym odcinku i wyszło mi 176 szt.
Różyczki i niektóre słabowitki dostały po szczypcie Yara mila komplex i mam nadzieje, że się zbiorą do życia....głównie były to roślinki w tym roku wiosna sadzone więc dostały po kilka ziarenek na start

Ostrożnie, żeby nie popalić, a popadało to od razu rozpuszcza, wreszcie
Jest szansa, że i pozostałym rozpuściło to co w marcu dostały i zaczną fajnie rosnąć bo umęczone tą suszą okropnie. chyba nawet bardziej niż my podlewaniem
I nic więcej nie zrobione, poza tym, że mnie diabli wzięli jak u chłopaków w kanciapie na stryszku zobaczyłam ścianę z cegły wymalowaną w graffiti zespołów rockowych

Jeszcze te tynkowane ściany łyknęłam bo kiedyą się zamaluje, ale cegłę nie wiem jak i nie interesuje mnie to, mają wyczyścić włącznie z fugą wrrrr.
Tyle godzin czyszczenia i fugowania w upale, własnoręcznie robiłam , tynkowanie i malowanie też, a Oni w jeden dzień " upiększyli po swojemu"

W zasadzie to Młodszy z kolegą, ale starszy namówił. Tak się szanuje matki pracę, ech...
Elaborat znowu, ale dawno nie było to może mi zostanie wybaczone