Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:19, 25 cze 2018

la_estrellita napisał(a)
Nadrobiłam ale łatwo nie było. Pokaż graffiti. Może to sztuka i warto zostawić? Może autor zostanie w przyszłości słynnym artystą ulicznym i będziesz miała pielgrzymki do tej kanciapy .

Wątpliwe
Bo to wybryk muzyczny.
Jak nie zapomnę to tel. cyknę fotki, szczególnie dwie ściany mnie wnerwiły, a mieli taki fajowy pokój.

Wspólnie urządzany i kolory z nimi uzgadniane....
11:19, 25 cze 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kocham moich synów, i uwielbiam cegłę, nie znaczy to, że dla Ich szczęścia mam pozwolić na dewastację swoich długich i ciężkich wysiłków, w tym jednej części budynku świeżo po remontach. Ciekawe czy byś była taka wyrozumiała jak by Ci dziecko tak dom potraktowało....

czasu nie cofniesz ...a piorunami walisz bez sensu(( cos strasznego jak jestes wnerwiona (( ech daj spokój bo twoja nerwica tylko tobie szkodzi.

w radiu słyszałam bardzo mi sie to spodobało

córka wzieła auto ojca ...chyba bez pozwolenia ...no i oczywiscie rozbiła ...i ojciec jak sie dowiedział to zapytał czy paznokcie ma całe

bardzo mi sie to spodobało ...takiego luzu sie trzeba uczyć ...rzeczy martwe/materialne nie maja zadnej wartości dla człowieka ...po prostu je masz i używasz potem wymieniasz na inne .

anka_ 11:28, 25 cze 2018

Tu chyba chodzi o coś więcej niż tylko zniszczenie rzeczy martwych/materialnych- chodzi o brak poszanowania czyjejś pracy. Luz luzem ale jakieś granice muszą być.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosialuk 12:38, 25 cze 2018

anka_ napisał(a)
Tu chyba chodzi o coś więcej niż tylko zniszczenie rzeczy martwych/materialnych- chodzi o brak poszanowania czyjejś pracy. Luz luzem ale jakieś granice muszą być.

Też mi się tak wydaje. Sama jestem po remoncie i wiem ile pracy i wysiłku to kosztuje. A chłopaki jak odpracują, to na drugi raz się zastanowią. Ale przesadzać z nerwami nie ma co, bo to z kolei tylko na nas się odbija.
sylwia_slomc... 12:40, 25 cze 2018

eee_taam napisał(a)

czasu nie cofniesz ...a piorunami walisz bez sensu(( cos strasznego jak jestes wnerwiona (( ech daj spokój bo twoja nerwica tylko tobie szkodzi.

w radiu słyszałam bardzo mi sie to spodobało

córka wzieła auto ojca ...chyba bez pozwolenia ...no i oczywiscie rozbiła ...i ojciec jak sie dowiedział to zapytał czy paznokcie ma całe

bardzo mi sie to spodobało ...takiego luzu sie trzeba uczyć ...rzeczy martwe/materialne nie maja zadnej wartości dla człowieka ...po prostu je masz i używasz potem wymieniasz na inne .

No widzisz to zależy od charakteru. Nie uważam za straszne ponoszenia odpowiedzialności za swoje czyny i konsekwencji z tym związanych
Ja z charakteru choleryk jestem po mamie, mam świadomość, że mi to szkodzi i staram się być spokojna jak mogę, ale nie zawsze mi się udaje.
Czasu nie cofnę, ale niech się teraz postarają przywrócić do stanu poprzedniego, niech maja świadomość, że Ktoś się napracował, żeby tak było i nie przyszło to za darmo.

Teraz jest świat konsumpcyjny, jedno się zepsuje kupujesz następne, a sterta śmieci w świecie rośnie. Ja mam jeszcze stare może, ale praktyczne podejście, że jak coś się uda naprawić( o ile koszt nie przerasta nowego) to warto spróbować i w ten sposób ocaliliśmy budynki gospodarcze, zamiast je rozbierać. Mogę pieniądze zaoszczędzone przeznaczyć na coś innego np pomoc innym
Staram się te wartości dzieciom zaszczepić i nie uważam by to było złe. Musza szanować cudzą własność, a nie myśleć, że wszystko Im wolno.

sylwia_slomc... 12:41, 25 cze 2018

anka_ napisał(a)

Dokładnie Aniu W życiu muszą obowiązywać jakieś zasady, których trzeba przestrzegać, a nie wszystko na lajcie
sylwia_slomc... 12:42, 25 cze 2018

Gosialuk napisał(a)

Też mi się tak wydaje. Sama jestem po remoncie i wiem ile pracy i wysiłku to kosztuje. A chłopaki jak odpracują, to na drugi raz się zastanowią. Ale przesadzać z nerwami nie ma co, bo to z kolei tylko na nas się odbija.

Też tak uważam.
abiko 13:13, 25 cze 2018

A ja tam jestem ciekawa co narysowali Zostaw
sylwia_slomc... 13:14, 25 cze 2018

Kiedy przyjedziesz?
abiko 13:17, 25 cze 2018

moze dzisiaj.. dam znać