Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

21:47, 11 lip 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)
Zapraszam Was na spacer wśród roślin i zakątków niebywałej urody do ogrodu pełnego kwiatów i potężnych drzew, pełnego kolorów i zapachów, jedynego pod każdym względem, szczęśliwego, że ma takiego Gospodarza. Do Wojsławic.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8579-wojslawice-2018-07-08?page=2

byłam widziałam jak przecztałam realcje to ja takiego małpiego szału dostałam jak pierwszy raz zobaczyłam Pisarzowice i jeździłam tam co tydzień az do końca kwitnienia azali )) , w kolejnym roku byłam w Wojsławicach na rododendronach ...ale juz cały ten ogród przyjełam ze spokojem i bez większego entuzjazmu kolejny taki małpi szał pojawił sie w Burry Court no nie mogłam wyjść z tego ogrodu potem jeszcze widziałam kika innych angielskich ogrodów ale tez nie wywołały takiego entuzjazmu

powiem ci ze ten twój aparat jest super ...bo przy takim nasłonecznieniu ładne fotki robi ...kiedyś pisałaś jaki to ...ale nie mam szans odgrzebac ...napisz jaki to model ? Sony?
Urszulla 21:57, 11 lip 2018

Dzięki za fajne fotki ja tam się raczej nie wybiorę za to z chęcią będę oglądać Twoje małe Wojsławice
sylwia_slomc... 22:02, 11 lip 2018

eee_taam napisał(a)

byłam widziałam jak przecztałam realcje to ja takiego małpiego szału dostałam jak pierwszy raz zobaczyłam Pisarzowice i jeździłam tam co tydzień az do końca kwitnienia azali )) , w kolejnym roku byłam w Wojsławicach na rododendronach ...ale juz cały ten ogród przyjełam ze spokojem i bez większego entuzjazmu kolejny taki małpi szał pojawił sie w Burry Court no nie mogłam wyjść z tego ogrodu potem jeszcze widziałam kika innych angielskich ogrodów ale tez nie wywołały takiego entuzjazmu

powiem ci ze ten twój aparat jest super ...bo przy takim nasłonecznieniu ładne fotki robi ...kiedyś pisałaś jaki to ...ale nie mam szans odgrzebac ...napisz jaki to model ? Sony?

Sony DSC- HX90
Pewnie robiłby jeszcze lepsze gdyby nie to, że nie czytałam jeszcze instrukcji na zimę sobie zostawiłam naukę aparatu To co robię to metodą prób i błędów naumiane

Ja w Pisarzowicach na święcie azali byłam wniebowzięta, ale bardziej w starym ogrodzie prywatnym niż nowym. A tu zachwyciło mnie dosłownie wszystko.
sylwia_slomc... 22:04, 11 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Dzięki za fajne fotki ja tam się raczej nie wybiorę za to z chęcią będę oglądać Twoje małe Wojsławice

Bardzo mi Ula miło:0 Powiem Ci , ze dopiero teraz doceniłam komplement Pana Zbyszka Pachulskiego jak powiedział, że nasz ogród to takie małe Wojsławice Dziś wiem co to znaczy
22:12, 11 lip 2018
zapisałam....bo ten mój juz rzęzi ))
sylwia_slomc... 22:22, 11 lip 2018

Pamiętacie jak nastawiałam swoje Emy? Melasy nie dostałam u nas nigdzie, ale soczek powstał całkiem fajny.
Otóż w tamtym tygodniu soczek i emy wykorzystałam do polania kompostu dla przyspieszenia procesu przetwarzania resztek w kompost...nie powiem soczek pachniał całkiem przyjemnie owocowo, zapaszek rozniósł się po okolicy. Ale już na drugi dzień nie był taki przyjemny, mam nadzieję, że będzie działał adekwatnie do zapachu

kolor soczku

i dwa gniazda kosów z kuningamii, coś zrzuciło ...

Skąd one te sznurki wzięły nie mam pojęcia bo po ogrodzie porozwalanych nie ma.
sylwia_slomc... 22:27, 11 lip 2018

Anabelki

kościelne, zobaczcie jakie wielkie pojedyncze płatki, ja nie mam drobnych dłoni

dębolistna zastrajkowała

ale kosmata ma piękne kwiatusie
sylwia_slomc... 22:32, 11 lip 2018

Przed wyschnięciem trawnika

Waclaw 00:20, 12 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A mnie się udało ukorzenić dwie, jak podrosną to jeszcze rozmnożę

Sylwia, a co to takie piękne?
sylwia_slomc... 00:52, 12 lip 2018