Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:57, 06 sie 2018

Katkak napisał(a)
Sylwia nie powiedziała, że podróże są złe. To jest forum ogrodnicze, a nie o podróżowaniu, więc nad kwiatkami jednak się zachwycajmy. Będzie milej i mniej kąśliwie, a m.in za brak jadu to forum uwielbiam. Skupmy się na wychowywaniu dzieci własnych, a nie forumowiczów. Wtedy będzie i bez jadu właśnie i z pożytkiem.

Jak Ty mnie znasz Kasieńka
sylwia_slomc... 09:58, 06 sie 2018

Katkak napisał(a)
I jeszcze jedna istotna rzecz. Pisze tu akurat Justyna, że jest na wakacjach za granicą. Na forum może wejść K A Ż D Y, złodziej też. Czyta i wnioskuje: o, jest na wakacjach za granicą, więc ma kasę, a dom stoi pusty. O więcej rozwagi bym apelowała.

Szefowa nie raz ostrzegała, żeby być ostrożnym
sylwia_slomc... 09:59, 06 sie 2018

Katkak napisał(a)
A ogród jest Sylwii i to jej wybór co w nim sobie zrobi. Czy basen, chatkę na kurzej stopce, czy rollercoaster i koniec. Jej ma się podobać. A czy lubi pływać w basenie czy nie, to Tylko Jej sprawa. Poza tym ma przecież wspaniałą rodzinkę i wszyscy z ogrodu korzystają. Skończmy już ten temat bo to chore i mbie wkurza. A Figaro absolutnie mnie nie obraził.

Wolnoć Tomku w swoim domku
sylwia_slomc... 10:02, 06 sie 2018

eee_taam napisał(a)

Kasia wspieraj Sylwie jak najdłuzej sie da ale poczytaj ze zrozumieniem

po świecie jeździć to na pewno nie.

Chłopaki jadą my zostajemy, to też zdrowe od siebie odpocząć

Ja tu czytam ze Sylwia nigdzie nie jedzie ...zostaje w domu bo szkoda czasu na podroze ...no i jeszcze te ograniczenia .

Napisałam subiektywnie o sobie, a nie o innych podróżujących, też mogę mieć swoje zdanie. Nie Tylko Ty masz do tego prawo
a tak wyrywkowo tekst traktują z racji zawodu dziennikarze i różne rzeczy potem człowiek czyta.....
sylwia_slomc... 10:06, 06 sie 2018

eee_taam napisał(a)

???? Oczy wytrzeszczam ....czy ty wiesz jak ty brzmisz i czego sobie!!! Zyczsz ??? Sobie!!! Zmien przekonanie z negatywnego na pozytywne

Kazdy dostaje to w co wierzy polecam ci wierzyc w taka mysl

"Wiem, jakie to uczcie i jak to jest  żyć bez strachu przed byciem okradzionym (z rzeczy, energii, uczuć). Żyję bez potrzeby bronienia się i przymusu chronienia się.,
Wiem, że to jest możliwe i łatwe i że w pełni na to zasługuję. Pozwalam sobie na to i jestem całkowicie bezpieczna/y, kiedy to robię."

Kup sobie ksiazki Louise Hay .... zastanow sie w co wierzysz ....jakie mysli masz w swojej głowie i dlaczego życzysz komus to co tobie nie miłe

Kaśka!!!!

Z Kasi postu raczej przebija troska i przestroga, a na pewno jest ostatnią osobą, która by Komukolwiek źle życzyła. Ta kobieta ma serce na dłoni!!!
sylwia_slomc... 10:07, 06 sie 2018

eee_taam napisał(a)
Grudzien 2017 wpis Beaty Pawlikowskuej po wlamaniu ..była w podróży ...po tym incydencie podrózuje jeszcze wiecej iopowiada o tym w internecie....nie ma ograniczen

https://www.instagram.com/p/BcxpTLVl68v/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=s9wssw8e72sh

Ja Sylwii źle nie życzę ...nikomu źle nie życzę ....natomiast życze wszystkim spełniania marzeń kazdego dnia ...i wyzbycia sie z zycia wszelkich ograniczeń.

Cieszy mnie to bo odbiór ogólny był raczej odmiennego zdania. A to nie byłoby dobre dla nikogo.
sylwia_slomc... 10:13, 06 sie 2018

Gardenarium napisał(a)
Sylwia, zbuduj basen oczyszczany naturalnie, jak my. Bez chemii, nie trzeba nic lać do niego.
Jak skończymy budowę, zaproszę cię na wypróbowanie

Danusiu chętnie się popluskam Obawiam się jednak, że mój basen przy Twoim to jak maluch będzie przy mercedesie
U nas pewnie woda z basenu będzie wykorzystywana do podlewania ogrodu i często podmieniana

Marzył mi się kiedyś taki o jakim piszesz, ale u mnie to spore ryzyko, że po wylaniu rowu od nowa by trzeba zakładać za każdym razem, tak jak u Was po tej ulewie

Mam znajomych blisko co mają staw kąpielowy, byliśmy u Nich ostatnio, w takie upały to zbawienie woda w ogrodzie gdzie można się pociaprać
Ściskam i kibicuję bo dzisiaj masz kamery
sylwia_slomc... 10:14, 06 sie 2018

Anda napisał(a)
Dziewczyny skonczce juz ta dyskusje. Figaro strzelila z grubej rury, czego na tym forum raczej nie robimy i artyleria poszla w ruch
Kazdy ma prawo do odmiennego zdania i wyrazania go z szacunkiem dla innych, ale nie zmuszajmy nikogo na sile do robienia tego, co zrobilibysmy sami i co uwazamy za sluszne.

PopieramZamykamy temat.
sylwia_slomc... 10:20, 06 sie 2018

la_estrellita napisał(a)
A ja wracając do tematu głównego proszę właścicielkę "wewątka" o uchylenie rąbka tajemnicy jakby ten basen miał wyglądać, jaki miałby być duży i głęboki oraz jak wykonany bo mnie się ten pomysł bardzo podoba. Sami w zeszłym roku chcieliśmy kupić sporych rozmiarów rozporowy i wkopać go nieco w ziemię (nie całkiem co by nam dziecię do wewnętrza nie fajtło ). Chwilowo musieliśmy pomysł porzucić ale sądzę, że w przyszłym tudzież jeszcze następnym sezonie może wrócić jak bumerang .

Plan jest taki, że obudowa będzie z drewna, a wnętrze z folii do oczek, między drewno, a folię styropian, na dno wełna mineralna, żeby zabezpieczyć przed gryzoniami. Będzie postawiony na gruncie rodzimym bez wkopywania, wielkość będzie zależała od ilości miejsca odpowiedniego do postawienia
Po obwodzie obsadzę wysokimi trawami, stopnie do basenu z ażuru lub drewna , no i podest i barierka, żeby nie złamać nogi i trawy do wody nie nanieść...jeszcze może ulec modyfikacji, ale wstępnie mi się podoba, i raczej wpisuje się w styl ogroduZ wierzchu będzie nakrywany by woda nie zieleniała, owady się nie topiły, komary nie lęgły, liście nie leciały. Wodę wykorzystamy do podlewania roślin w ogrodzie
sylwia_slomc... 10:22, 06 sie 2018

mira napisał(a)
Sylwia podglądałam kiedyś a dziś napiszę - te łany daliowe obłędne - cudnie masz - ja wysadziłam ok 40 i słabo kwitną jedynie Sylwia kwitnie bujnie i cały czas

Ale numer. Ale czemu reszta tak słabo?