Rów przygotowany świetnie, odmulania rury pod mostkiem nie zazdroszczę, bo to trudne zadanie. U mnie też padał deszcz, ale na szczęście spokojnie.
Widoki z ogrodu rewelacyjne.
Pozdrawiam
Na razie nie mamy pomysłu jak to zrobić w mule są pijawki, więc nie odważę się położyć i na leżąco wejść do środka po kawałku wyciągając ziemię i muł. Długość przepustu 3,5 metra.
Sylwia pokaż tą dalię najwyższą z bliska - ona taka wysoka czy tak wyszło w tym roku? Pisałaś że sadzisz dalie bardzo blisko siebie - już głupia jestem jak to powinno być - posadziłam w tym roku blisko i znów mi się zdaje że to niedobrze że może tak nie lubią - u Ciebie im służy
Mireczko te najwyższe to te moje patriotyczne, ale coś w tym sezonie bardziej czerwone niż czerwono białe.
to z tamtego roku( bo już na starym lapku siedzę)
a tu masz budowę kwiatu z bliska
Jedna roślina, a potrafi kwiaty w kilku kolorach mieć: czerwone, czerwono białe , czerwono różowe, różowe
Ale tą odmianę akurat lubię najmniej, bo mi tak zawsze wysoko wybija.
Ja mam nieco dłuższe przepusty, około 6 m. Mam stare wiadro metalowe. Umocowałem w pobliżu dna dodatkowy pałąk. Przywiązuję 2 liny do obu pałąków. Przeciągam przez przepust pierwszą linę ( tę przywiązaną do górnego pałąka i ciągnę wiadro przez przepust. Druga lina przywiązana do dolnego pałąka jest wciągana do kanału. Gdy wiadro wyjdzie na zewnątrz, opróżniam je i ciągnę do tyłu za dolny pałąk drugą liną. Metoda może prymitywna ale skuteczna.