Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mirka 23:31, 10 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

coś mi ogórecznik objada

kolejny wrzos zakwita
Też mam taką bańkę tylko nie pomalowaną
Dorota123 23:32, 10 sie 2018

Rów przygotowany świetnie, odmulania rury pod mostkiem nie zazdroszczę, bo to trudne zadanie. U mnie też padał deszcz, ale na szczęście spokojnie.
Widoki z ogrodu rewelacyjne.
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 23:35, 10 sie 2018

Mirka napisał(a)
Też mam taką bańkę tylko nie pomalowaną

Lubię takie dekoracje w ogrodzie
sylwia_slomc... 23:38, 10 sie 2018

Dorota123 napisał(a)
Rów przygotowany świetnie, odmulania rury pod mostkiem nie zazdroszczę, bo to trudne zadanie. U mnie też padał deszcz, ale na szczęście spokojnie.
Widoki z ogrodu rewelacyjne.
Pozdrawiam

Na razie nie mamy pomysłu jak to zrobić w mule są pijawki, więc nie odważę się położyć i na leżąco wejść do środka po kawałku wyciągając ziemię i muł. Długość przepustu 3,5 metra.

Ktoś coś podpowie jak to zrobić?
mira 23:38, 10 sie 2018

Sylwia pokaż tą dalię najwyższą z bliska - ona taka wysoka czy tak wyszło w tym roku? Pisałaś że sadzisz dalie bardzo blisko siebie - już głupia jestem jak to powinno być - posadziłam w tym roku blisko i znów mi się zdaje że to niedobrze że może tak nie lubią - u Ciebie im służy
sylwia_slomc... 23:46, 10 sie 2018

mira napisał(a)

Sylwia pokaż tą dalię najwyższą z bliska - ona taka wysoka czy tak wyszło w tym roku? Pisałaś że sadzisz dalie bardzo blisko siebie - już głupia jestem jak to powinno być - posadziłam w tym roku blisko i znów mi się zdaje że to niedobrze że może tak nie lubią - u Ciebie im służy

Mireczko te najwyższe to te moje patriotyczne, ale coś w tym sezonie bardziej czerwone niż czerwono białe.
to z tamtego roku( bo już na starym lapku siedzę)

a tu masz budowę kwiatu z bliska

Jedna roślina, a potrafi kwiaty w kilku kolorach mieć: czerwone, czerwono białe , czerwono różowe, różowe
Ale tą odmianę akurat lubię najmniej, bo mi tak zawsze wysoko wybija.
mira 00:03, 11 sie 2018

dzięki
Waclaw 00:24, 11 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Na razie nie mamy pomysłu jak to zrobić w mule są pijawki, więc nie odważę się położyć i na leżąco wejść do środka po kawałku wyciągając ziemię i muł. Długość przepustu 3,5 metra.

Ktoś coś podpowie jak to zrobić?

Ja mam nieco dłuższe przepusty, około 6 m. Mam stare wiadro metalowe. Umocowałem w pobliżu dna dodatkowy pałąk. Przywiązuję 2 liny do obu pałąków. Przeciągam przez przepust pierwszą linę ( tę przywiązaną do górnego pałąka i ciągnę wiadro przez przepust. Druga lina przywiązana do dolnego pałąka jest wciągana do kanału. Gdy wiadro wyjdzie na zewnątrz, opróżniam je i ciągnę do tyłu za dolny pałąk drugą liną. Metoda może prymitywna ale skuteczna.
sylwia_slomc... 10:07, 11 sie 2018

mira napisał(a)
dzięki

Nie ma za co
sylwia_slomc... 10:10, 11 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Ja mam nieco dłuższe przepusty, około 6 m. Mam stare wiadro metalowe. Umocowałem w pobliżu dna dodatkowy pałąk. Przywiązuję 2 liny do obu pałąków. Przeciągam przez przepust pierwszą linę ( tę przywiązaną do górnego pałąka i ciągnę wiadro przez przepust. Druga lina przywiązana do dolnego pałąka jest wciągana do kanału. Gdy wiadro wyjdzie na zewnątrz, opróżniam je i ciągnę do tyłu za dolny pałąk drugą liną. Metoda może prymitywna ale skuteczna.

Ok mój eM zrozumiał, ja mam kłopot, ale jak On wie o co chodzi to ok. Dzięki wielkie