To faktycznie roboty full, szkoda dalii i nie zazdroszczę .
U nas padało dzisiaj ale taki letni deszczyk, choć przed opadami kotłowało się,wiatr przyszedł nie wiadomo skąd, ale jak się pojawił tak też zniknął.Może parę minut to wszystko trwało i zaczęło padać.
Ochłodziło się.
no pomysł niezły, ale czy tak do zwykłego prywatnego ogrodu to nie wiem chyba tylko do geometrycznych rabat z wysokimi roślinami, ale jak potem taka rabatę sprzątać, trzeba by siatkę usuwać wcześniej? to się inne rośliny połamią.....myślę, że można by u mnie sznurek rozciągnąć od strony ścieżek, ale chyba za ciasno by wtedy miały.....
Zrzucę zdjęcia zobaczysz jak to u mnie dziś wyglądało
Ale zalinkowany ogród muszę sobie cały pooglądać
tam tylko dalie byly na tej rabacie. Do prywatnego ogrodu siatka miejsza i wysokosc do dali dostosowana.
Ten zalinkowany ogrod to wlasciwie wystawa ogrodowa. Ona byla w zeszlym roku od kwietnia do pazdziernika. To ogrod przyklasztorny, troche upiekszony na potrzeby wystawy. Teraz juz tak pewnie nie wyglada. Nie wiem czy teraz mozna do niego wejsc, pewnie tylko do niektorych czesci. Po takich wytawach zostaje z regoly troche architektory i pare rabatek.
Za rok bedzie znow podobna wystawa i wybieramy sie.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"