Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:37, 27 sie 2018

Gosialuk napisał(a)

Widziałam takie czerwone przyrosty na klonach rosnących wzdłuż drogi. Więc nie tylko u ciebie rośliny czują wiosnę.

Martwię się tylko czy im te przyrosty do zimy zdrewnieć zdążą, bo jak nie to umrozi zimą.
sylwia_slomc... 20:40, 27 sie 2018

kerii napisał(a)
Sylwia, jeśli masz jeszcze te nasionka naparstnicy to je chce . Adres na priva Ci wysłałam.
Sorki, że tak. Niby do siebie mamy tak blisko a jednak daleko w tygodniu z czasem różne bywa a weekendy na wsi siedzę.

Widzę, że u Ciebie już michałki kwitną, u mnie jeszcze nie ale zwiastunami jesieni są ziemowity, które zakwitły.

Kurcze następny sezon jakoś tak szybko przemkną i my i ogród znowu o rok starszy...

Z czasem różnie bywa, ale mam wysyłać paczki to przy okazji nasionka wyślę
Sypnij w ziemie od razu jak dostaniesz to zdążą jeszcze skiełkować w tym roku na rabacie. Zebrałam z tej białej, ale czy się jakaś krzyżówka nie zrobiła przez zapylenie to nie wiemwydaje mi się, że może nie powinna, ale wiesz jak jest w świecie roślin
AnnaCh 21:22, 27 sie 2018

Też mam przyrosty na klonie.
Kurcze wkurza mnie ta zbliżająca się jesień, a mam jeszcze tyle do zrobienia.
sylwia_slomc... 21:26, 27 sie 2018

AnnaCh napisał(a)
Też mam przyrosty na klonie.
Kurcze wkurza mnie ta zbliżająca się jesień, a mam jeszcze tyle do zrobienia.

Nieubłaganie się pcha niestety, przynajmniej u mnie.
Kolorów jesieni coraz więcej.
Katkak 21:28, 27 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nieubłaganie się pcha niestety, przynajmniej u mnie.
Kolorów jesieni coraz więcej.

Jakie tam niestety, ja kocham jesień ogrrrromnie
sylwia_slomc... 21:36, 27 sie 2018

Katkak napisał(a)

Jakie tam niestety, ja kocham jesień ogrrrromnie

Ja niby też, ale nie lubię zimy, a ona zaraz po jesieni w kolejce
kerii 22:56, 27 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z czasem różnie bywa, ale mam wysyłać paczki to przy okazji nasionka wyślę
Sypnij w ziemie od razu jak dostaniesz to zdążą jeszcze skiełkować w tym roku na rabacie. Zebrałam z tej białej, ale czy się jakaś krzyżówka nie zrobiła przez zapylenie to nie wiemwydaje mi się, że może nie powinna, ale wiesz jak jest w świecie roślin

Dzięki Sylwuś

No cóż zobaczymy co wyrośnie nie obca mi roślinna ruletka chce białą ale jak wyrośnie inny kolor to płakać nie będę

A myślisz, że jak teraz posieję nasionka to jest szansa, że zakwitną w przyszłym roku ?
Magleska 23:02, 27 sie 2018

Powiem Ci ,że jak oglądałam fotki ,to zauważyłam klona ale myślałam ,ze to jakiś inny.......... ,a to ten ode mnie tak urósł cieszę się bardzo .........przyjął się ,żyje i w końcu go trochę widać

Dalie masz cudowne ,zachwyciłem się alejką wierzbową i innymi kadrami - fajnie tak oglądać jak wszystko ciała nabiera i rośnie .....drzewa niesamowicie porosły w tym sezonie

Nie chcę obiecywać ,ale może uda mi sie wyrwać pod koniec tygodnia ...... zadzwonię ,jak tylko mi się wyklaruje wszystko
Buziaki
sylwia_slomc... 23:21, 27 sie 2018

kerii napisał(a)

Dzięki Sylwuś

No cóż zobaczymy co wyrośnie nie obca mi roślinna ruletka chce białą ale jak wyrośnie inny kolor to płakać nie będę

A myślisz, że jak teraz posieję nasionka to jest szansa, że zakwitną w przyszłym roku ?

Warto spróbować
sylwia_slomc... 23:24, 27 sie 2018

Magleska napisał(a)
Powiem Ci ,że jak oglądałam fotki ,to zauważyłam klona ale myślałam ,ze to jakiś inny.......... ,a to ten ode mnie tak urósł cieszę się bardzo .........przyjął się ,żyje i w końcu go trochę widać

Dalie masz cudowne ,zachwyciłem się alejką wierzbową i innymi kadrami - fajnie tak oglądać jak wszystko ciała nabiera i rośnie .....drzewa niesamowicie porosły w tym sezonie

Nie chcę obiecywać ,ale może uda mi sie wyrwać pod koniec tygodnia ...... zadzwonię ,jak tylko mi się wyklaruje wszystko
Buziaki

Dobra to czekam tylko w niedziele nie dam rady, a tak to ok reszty na razie nie obieram to choć trochę może się na drzewie utrzyma, dziś rozdałam trzy reklamówki, dwie kobiałki do domu przytargałam.