Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mala_Mi 23:08, 26 sie 2018

Waclaw napisał(a)

Cudne te begonie

To dalie
abiko 09:47, 27 sie 2018

Sporo wrzosów dosadziłaś. U Ciebie mają dobre miejsce to widać.
Ja swoje mam od 6 lat.. te białe rosną bez problemu, a mają glinę-glinę oczywiście jak sadziłam to zrobiłam im odpowiednie stanowisko. Tyle, że było to dawno i mało o wrzosach wiedziałam. Rosną dobrze, zimują bez problemu, nie okrywam, ścinam nisko, myśląc co roku jak Toszka, że je chyba załatwiłamMają ogromną bryłę po latach i szeroką, a już kilka razy je przesadzałam.

Szkoda, że mam tak mało miejsca (Agania;P), bo dosadziłabym więcej.
Ale nie każdy może mieć tyle samozaparcia, aby próbować, zresztą każdy z nas ma rośliny, których jakoś na siłę do siebie nie chce przekonywać

Fajne dekoracje.. chyba już swoje jesienne też wyciągnę, chociaż wrzesień zapowiadają ciepły. Uwielbiam usiąść rano w kocu na tarasie i wdychać takie wczesno-jesienne powietrze
Dalie masz obłędne.. tylko musisz je sobie zacząć opisywać kolorami wiesz?
Jak wpadniesz na jakiś patent to ja chętna jestem do skopiowania, choć nawet w 1/3 nie mam tyle co ty.

Toszka 09:50, 27 sie 2018

abiko napisał(a)
(...) Uwielbiam usiąść rano w kocu na tarasie i wdychać takie wczesno-jesienne powietrze(...)

No to jeśtesmy dwie
abiko 09:52, 27 sie 2018

Toszka napisał(a)

No to jeśtesmy dwie

Myślę, że klub może się rozrosnąć
Monia81 10:03, 27 sie 2018

abiko napisał(a)

No to jak mnie przyjmiecie, to będzie już nas trzy w tym klubie lubię i to bardzo dzisiaj u mnie 4 stopnie i mglisto, ale nie powiem bardzo urokliwy ten poranek był

Edit Toszko pytanko mam, czy czosnki Gladiator już wykopywać z doniczkami, czy jeszcze poczekać, bo to wszystko przez tą pogodę przyspieszone i nie wiem???
TAR 10:06, 27 sie 2018

Toszka napisał(a)

No to jeśtesmy dwie

to nic ze przeczytałam "w kojcu" ale kto ma psy ten zrozumie

poki moge codzienna kawa na tarasie jest, jak i poranne spacery z psiami do lasu i po ogrodzie. tym bardziej, ze żurawie jeszcze gęgolą. taki poranek w lesie nastraja pozytywnie na caly dzien
TAR 10:07, 27 sie 2018

a jeszcze dodam, ze ogrod lubie najbardziej rano i w miesiacach maj i 2 polowa sierpnia.
sylwia_slomc... 10:42, 27 sie 2018

abiko napisał(a)
Sporo wrzosów dosadziłaś. U Ciebie mają dobre miejsce to widać.
Ja swoje mam od 6 lat.. te białe rosną bez problemu, a mają glinę-glinę oczywiście jak sadziłam to zrobiłam im odpowiednie stanowisko. Tyle, że było to dawno i mało o wrzosach wiedziałam. Rosną dobrze, zimują bez problemu, nie okrywam, ścinam nisko, myśląc co roku jak Toszka, że je chyba załatwiłamMają ogromną bryłę po latach i szeroką, a już kilka razy je przesadzałam.

Szkoda, że mam tak mało miejsca (Agania;P), bo dosadziłabym więcej.
Ale nie każdy może mieć tyle samozaparcia, aby próbować, zresztą każdy z nas ma rośliny, których jakoś na siłę do siebie nie chce przekonywać

Fajne dekoracje.. chyba już swoje jesienne też wyciągnę, chociaż wrzesień zapowiadają ciepły. Uwielbiam usiąść rano w kocu na tarasie i wdychać takie wczesno-jesienne powietrze
Dalie masz obłędne.. tylko musisz je sobie zacząć opisywać kolorami wiesz?
Jak wpadniesz na jakiś patent to ja chętna jestem do skopiowania, choć nawet w 1/3 nie mam tyle co ty.

Wrzosy dosadziłam, aż do berberysów myślałam aż do Kącika Zadumy przy winogronach tylko doszłam do wniosku, że tam mam piwonie i chyba do nich miodunki dosadzę, a nie wrzosy
Nie bardzo mam czas opisywać dalie, u mnie kolorowo to mogą być wymieszane. Mam ochotę na jeszcze inne, dlatego truskawki idą do skrzyni, a od strony ugoru przy siatce dalie jeszcze dam, zamkną mi fajnie warzywnik w całość, tylko muszę wymyślić podwiązywanie ich w przyszłym sezonie, skoro się ma klimat tak zmienić na stałe. Do tej pory mi nie przewracało.
sylwia_slomc... 10:43, 27 sie 2018

abiko napisał(a)

Na pewno się rozrośnie, tez bym tak chciała, ale najpierw trzeba tam zamieszkać
sylwia_slomc... 10:45, 27 sie 2018

Monia81 napisał(a)

No to jak mnie przyjmiecie, to będzie już nas trzy w tym klubie lubię i to bardzo dzisiaj u mnie 4 stopnie i mglisto, ale nie powiem bardzo urokliwy ten poranek był

Edit Toszko pytanko mam, czy czosnki Gladiator już wykopywać z doniczkami, czy jeszcze poczekać, bo to wszystko przez tą pogodę przyspieszone i nie wiem???

Ja nie wykopuję czosnków, ale gladiatora nie mam to nie wiem może jego trzeba....