Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Waclaw 22:43, 28 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ostatnio wsadzone konwaliki i pierisy

Podobno konwalniki słabo przyrastają. Mam jednego i chciałbym rozmnożyć. Zobaczę czy się da.
dominika_ 22:56, 28 wrz 2018

Muszę powiedzieć Sylwio, że pod wpływem Twoich opinii na temat rozdrabniacza, jak zobaczyłam w Lidlu, to zakupiłam. Muszę stwierdzić, że rewelacyjny sprzęt, nie wiem czemu tak długo zwlekałam z taką inwestycją. Jak dobrze, że jest ogrodowisko i ludzie dzielą się swoimi doświadczeniami. Dodatkowo jeszcze w biedrze nabyłam różę kimonom, ale nie pamiętam już kto o niej wspominał i kto fotki pokazywał, być może to również byłaś Ty- buziaki wielkie za te wszystkie porady
Katkak 22:56, 28 wrz 2018

Sylwuś mimo deficytów czasowych jestem tu codziennie
sylwia_slomc... 23:11, 28 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Podobno konwalniki słabo przyrastają. Mam jednego i chciałbym rozmnożyć. Zobaczę czy się da.

Z tego co widziałam u znajomych od których dostałam to porosły w spore kępy i miały pełno rozłogówNa podobnej zasadzie jak liriope
sylwia_slomc... 23:14, 28 wrz 2018

dominika_ napisał(a)
Muszę powiedzieć Sylwio, że pod wpływem Twoich opinii na temat rozdrabniacza, jak zobaczyłam w Lidlu, to zakupiłam. Muszę stwierdzić, że rewelacyjny sprzęt, nie wiem czemu tak długo zwlekałam z taką inwestycją. Jak dobrze, że jest ogrodowisko i ludzie dzielą się swoimi doświadczeniami. Dodatkowo jeszcze w biedrze nabyłam różę kimonom, ale nie pamiętam już kto o niej wspominał i kto fotki pokazywał, być może to również byłaś Ty- buziaki wielkie za te wszystkie porady

I teraz własne zrębki będziesz mieć do ściółkowania i zutylizowane drewniane resztki
Kimono mam jest twardzielką i do tego niezwykle urocząU mknie nie choruje, dobrze zimuje, powtarza kwitnienie nawet bez przycinania
sylwia_slomc... 23:16, 28 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś mimo deficytów czasowych jestem tu codziennie

Kasieńka ja też ostatnio na deficycie jadęI też u Ciebie jestem obowiązkowo jak tylko mi pokaże, że coś napisane
A w ogóle to po połowie miesiąca obowiązkowo musicie przyjechać
Urszulla 00:31, 29 wrz 2018

Staram się nadrabiać braki
sylwia_slomc... 07:58, 29 wrz 2018

Urszulla napisał(a)
Staram się nadrabiać braki

Ula od czasu rowu nic nowego nie robiliśmy Sprzątanie w ogrodzie, wykopki warzyw i jeden kotek znajda
Urszulla 09:32, 29 wrz 2018

Ula od czasu rowu nic nowego nie robiliśmy Sprzątanie w ogrodzie, wykopki warzyw i jeden kotek znajda

Jak nic konwalniki dosadzone Kotka widziałam, w Waszych rękach na pewno da radę.
U mnie w nocy padało. Trochę się przejaśnia ale nie wiem czy dam radę kosić. Najwyżej też skończy się na porządkach ogólnych.
Radziu2013 10:17, 29 wrz 2018

Ale piękny kadr Miziane pałki rozplenicy robią furorę
Bardzo lubię twój ogród jesienią...ma taki niepowtarzalny charakter...uporządkowany ale i tak bardzo swobodny...super

To ogród widać z daleka?