Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:32, 30 paź 2018

Magleska napisał(a)
drzewa porosły w oczach .....uwielbiam taka jesień jak w tym roku
jakie ty masz berberysy ( na dużym ogrodzie po lewej stronie )-tak święcą pięknie w oddali i jakie wielkie są ....przycinałaś je ?
pięknie ,kolorowo w każdym kącie.... pogoda cudo ....zdjęcia mgliste też

nie chcę zimy ...

buziaki

ps.... obfociłam mojego malusiego Judaszowca o odmianę nie pytaj ,bo już zapomniałam ,a karteczkę wywaliłam ,coby nie widzieli ,że za patyczek 130 zł dałam

Madzia tnę je wiosną co roku jak tylko widzę, że paczki nabrzmiewają. Ciacham je troszkę zaokrąglając na zasadzie cięcia żywopłotu. To jest jedyne co w sezonie przy nich robię, a czego nie lubię ze względu na kolce. Ale uwielbiam je bardzo więc im te kolce wybaczam
Zaraz lecę go zobaczyć
Pszczelarnia 14:10, 31 paź 2018

Sylwia, po co Ci piach - co planujecie?

Czy to w Twojej okolicy: WAWRZEŃCZYCE – DYNIOWE ZAGŁĘBIE POLSKI?
AgnieszkaW 15:35, 31 paź 2018

Piękna i bardzo kolorowa jesień u Ciebie. Mnogość krzewów i bylin robi "dobrą robotę".

Sylwio, czy ambrowiec i tulipanowiec zimowały już u ciebie? Okrywałaś je na zimę?
sylwia_slomc... 17:09, 31 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, po co Ci piach - co planujecie?

Czy to w Twojej okolicy: WAWRZEŃCZYCE – DYNIOWE ZAGŁĘBIE POLSKI?

W mojej
Piach potrzebny do pewnej rewolucji, ale jeszcze nie wiem czy w tym rokuDziś przywieźli i niech leży aż nabierze mocy urzędowej. Ostatecznie mogę użyć do posypywania drogi jak będzie ślisko
sylwia_slomc... 17:15, 31 paź 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Piękna i bardzo kolorowa jesień u Ciebie. Mnogość krzewów i bylin robi "dobrą robotę".

Sylwio, czy ambrowiec i tulipanowiec zimowały już u ciebie? Okrywałaś je na zimę?

Bardzo mi Aguś taka jesień przypadła do gustu Do tej pory podziwiałam u Bogdzi i Agani, nadal podziwiam, ale mam już swojąDziś byłam w ogrodzie tylko jak po ogień, bo porządki na grobach musiałam pokończyć, a taka piękna pogoda, że trochę mi żal było. Brzeziniak już cały się złoci i w lesie wierzby i modrzewie też. Z daleka widać te kolory
Ambrowiec i tulipanowce już trzecia zimę zaliczyły u nas. Jeszcze maluchy więc włókniną owijamy, ale myślę, że jeszcze może tylko z rok dwa, potem jak podciągną w górę nie będziemy. Teraz i tak muszę zabezpieczać przed zającem
kasiek 18:14, 31 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

W mojej
Piach potrzebny do pewnej rewolucji, ale jeszcze nie wiem czy w tym rokuDziś przywieźli i niech leży aż nabierze mocy urzędowej. Ostatecznie mogę użyć do posypywania drogi jak będzie ślisko

Eeee tam, Sylwia przyznaj sie że plażę robisz na połowie działki, a drugą połowę działki zalewasz wodą - i będziesz sie u siebie byczeć codziennie, bez tłumu i konieczności powrotu
A co, jak morze nie chce przyjść do Ciebie to sama go sobie zrobisz
sylwia_slomc... 19:11, 31 paź 2018

kasiek napisał(a)

Eeee tam, Sylwia przyznaj sie że plażę robisz na połowie działki, a drugą połowę działki zalewasz wodą - i będziesz sie u siebie byczeć codziennie, bez tłumu i konieczności powrotu
A co, jak morze nie chce przyjść do Ciebie to sama go sobie zrobisz

A co ....na prywatnej plaży to dopiero bym zarobiłaTylko te tłumy.....
Bogdzia 19:56, 31 paź 2018

Cudnie Ci te rózowe zakwitły.Zdjęcia z mgłą tez fajne, masz co fotografowac w tak wielkim ogrodzie.Pozdrówka.
sylwia_slomc... 20:01, 31 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Cudnie Ci te rózowe zakwitły.Zdjęcia z mgłą tez fajne, masz co fotografowac w tak wielkim ogrodzie.Pozdrówka.

Miło mi Bożenko, że zajrzałaśCudną kitkę u Ciebie widziałam

I listki mają zdrowe, bo przymrozki im za bardzo nie dokuczają. Piękna jesień w tym roku jeszcze się człowiek kolorem nacieszy przed zimąTwój ogród był moimi inspiracjami jesiennymi wiesz o tym
Bogdzia 20:07, 31 paź 2018

Miło mi Bożenko, że zajrzałaśCudną kitkę u Ciebie widziałam

I listki mają zdrowe, bo przymrozki im za bardzo nie dokuczają. Piękna jesień w tym roku jeszcze się człowiek kolorem nacieszy przed zimąTwój ogród był moimi inspiracjami jesiennymi wiesz o tym

Ja uwielbiam jesień odkąd tu mieszkam. Ta jesień jest piękna i długa , nie zawsze tak jest ale tylko jeden rok pamiętam gdy drzewa sie nie wybarwiły , zawsze było chociaz kilka dni naszej polskiej złotej jesieni.Ciesz sie swoim złotem i czerwienią , w końcu ciężko na to pracowaliście.