Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasiek 20:10, 31 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A co ....na prywatnej plaży to dopiero bym zarobiłaTylko te tłumy.....

A na tłumach też można interes zrobić - w zamian za plażowanie zażyczysz sobie deserów lodowych, orzeźwiających drinków, wachlowania, masaży od stóp do głów itp I zapraszasz ich 3x w tygodniu - reszta luksusu dla Was
Rumianka 20:15, 31 paź 2018

Nawet i bez plaży mogę sie byczyć w tak pięknym i bogatym w gatunki, ogrodzie...
Kasya 20:15, 31 paź 2018

Dąbrówkataka drobniutka z ciemnymi listkami, kwitnie trzeci raz w tym sezonie, taki rok.

Ja mam ta dabrowke, nawet duzo jej
ale u mnie kwitnie tylko na wiosnę
sylwia_slomc... 21:39, 31 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Ja uwielbiam jesień odkąd tu mieszkam. Ta jesień jest piękna i długa , nie zawsze tak jest ale tylko jeden rok pamiętam gdy drzewa sie nie wybarwiły , zawsze było chociaz kilka dni naszej polskiej złotej jesieni.Ciesz sie swoim złotem i czerwienią , w końcu ciężko na to pracowaliście.

Cieszę się Bogdziu bardzo A słonko tak pięknie kolorki podświetla Ściskam Kochana
sylwia_slomc... 21:40, 31 paź 2018

kasiek napisał(a)

A na tłumach też można interes zrobić - w zamian za plażowanie zażyczysz sobie deserów lodowych, orzeźwiających drinków, wachlowania, masaży od stóp do głów itp I zapraszasz ich 3x w tygodniu - reszta luksusu dla Was
Hmmmm rozmarzyłam się
sylwia_slomc... 21:42, 31 paź 2018

Rumianka napisał(a)
Nawet i bez plaży mogę sie byczyć w tak pięknym i bogatym w gatunki, ogrodzie...
Ja też Coś podłubię, coś posadzę, coś przytnę Jak ja to lubię......a i pocykam masę zdjęć, potem się czuję taka szczęśliwaW między czasie snuje plany na przyszły sezon
sylwia_slomc... 21:43, 31 paź 2018

Kasya napisał(a)

Ja mam ta dabrowke, nawet duzo jej
ale u mnie kwitnie tylko na wiosnę

Ten sezon taki, że zakwitła trzeci raz, ale miejsce ma słoneczne, osłonięte i sporo wilgoci bo donica zasypana rodzimym gruntem
AniazUroczyska 00:09, 01 lis 2018

Aniu ja ten link od Dzidki właśnie wzięłamDziękuję Wam Obojgu

1)Sylwuś, ale ta informacja wcale mi nie pomogła , link prowadzi do strony fundacji, a nie do poszukiwanego wątku Dzidki
2) Tak sobie myślę o jesieni: Toż to prawdziwa kokoszka i taki misz masz robi w przyrodzie, zupełnie nie stosuje się do dekalogu, a mimo tego wszyscy się nią zachwycają.
basia3012 00:57, 01 lis 2018

Sylwio, przepraszam, że tak od razu z prośbą ale czytam o tej ćmie i trochę się zaczynam obawiać jej u nas na północy. Ale skoro już w Toruniu jest to tylko patrzeć jak u nas będzie. Doradż mi proszę, tak po ludzku i po kolei co mam mieć na wiosnę w razie jej pojawienia się a może i wcześniej. Bo kompletnie się pogubiłam. Tu piszecie o pułapkach, feromonach, Lepinoxie, mączce bazaltowej. Co powinnam mieć w razie ataku? A może na priv jakieś sklepy do zakupów tych rzeczy?
Będę wdzięczna. Pozdrawiam.
Katkak 08:03, 01 lis 2018

Ja też Coś podłubię, coś posadzę, coś przytnę Jak ja to lubię......a i pocykam masę zdjęć, potem się czuję taka szczęśliwaW między czasie snuje plany na przyszły sezon

I o to w tym wszystkim chodzi