Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

11:16, 14 gru 2015
Życzę udanej i pomocnej rehabilitacji i żeby zdrowie dłuuuuuuuugo służyło a nawet jeden dzień dłużej.
Fajna ławeczka do fajnego szałasiku
Czytałam co gadalki Twoi sąsiedzi.Ja jestem napływowa na wieś z miasta i kiedyś rozmawiałam z babką z naszego sklepu,że pewnie o mnie gadają jak coś tam robie w ogrodzie a ona na to,żeby się nie przejmować i mówi"jak pani będzie robić to będą gadać a jak nie będzie pani nic robić to też będą gadać,że np.leniwa pani"
Więc ja olewam,podejdę do tego jak podchodzą celebryci;niech gadają,ważne żeby dużo nie ważne co
sylwia_slomc... 11:25, 14 gru 2015

Miłego dnia
sylwia_slomc... 11:35, 14 gru 2015

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Życzę udanej i pomocnej rehabilitacji i żeby zdrowie dłuuuuuuuugo służyło a nawet jeden dzień dłużej.
Fajna ławeczka do fajnego szałasiku
Czytałam co gadalki Twoi sąsiedzi.Ja jestem napływowa na wieś z miasta i kiedyś rozmawiałam z babką z naszego sklepu,że pewnie o mnie gadają jak coś tam robie w ogrodzie a ona na to,żeby się nie przejmować i mówi"jak pani będzie robić to będą gadać a jak nie będzie pani nic robić to też będą gadać,że np.leniwa pani"
Więc ja olewam,podejdę do tego jak podchodzą celebryci;niech gadają,ważne żeby dużo nie ważne co

Dziękuję za życzenia
Bardzo mi się podoba takie podejście do sprawy..............choć wolałabym chyba nie być na świeczniku jak celebryci i pod obstrzałem codziennym dziennikarzy......nie zazdroszczę im tego.
O mnie już nie raz i nie dwa gadali bo złamałam chyba wszystkie konwenanse panujące w naszej gminie
Ale dzięki temu mamy pediatrę w wyremontowanym ośrodku zdrowia, salę gimnastyczną w szkole, przejścia dla pieszych i drogę dojazdową do domu......nie walczyłam sama , miałam wsparcie bo udało się skrzyknąć inne osoby , zainteresowane tematem i wspólnymi siłami wywrzeć nacisk na miejscowe władze.......warto było.........udało się też wciągnąć sąsiadów i szkołę( w tym dzieci) do pomocy dzieciakom na Czarnym Lądzie i choć temat wypłynął mimo woli to jednak wiele istnień pomogli nam uratować
Więc niech sobie gadają do woli przynajmniej coś się zmieniło in plus
AsiaK_Z 12:06, 14 gru 2015

I tak trzymać! Zdrówka życzę i poniedziałkowe pozdrowienia ślę...
Milka 12:11, 14 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nogi i kręgosłup wysiadają mi całkowicie , ale 29 mam badania może cuś zaradzą przynajmniej na nogi.....bo rezonans kręgów szyjnych dopiero na przyszły grudzień termin mam. W marcu rehabilitacja więc nim się sezon zacznie może wrócę do formy
Też się wnerwiam jak w soboty leje i wieje, a w tygodniu słońce

Mam podobnie. Będzie wszystko co wymarzysz, na razie zdrówko i tak najważniejsze
Trawy mrozić nie musisz, jedynie Rubrum, bo je wiosna będziesz siać, potrzymaj z 2 dni w zamrażarce.
gobasia 12:13, 14 gru 2015

W jednym , czyli tu gdzie mieszkamy mamy własne piętro( poddasze), ale niestety w projekcie nie było osobnej klatki schodowej i przechodzimy przez przedpokój rodziców na parterze....cegły na ścianki działowe osobiście wszystkie na górę wnosiłam , a eMuś murował
I ten od Babci gdzie mamy ogród , a tam brak kuchni , łazienki, centralnego , gazu, podłogi do wymiany bo deski spróchniałe na legarach.....udało nam się na razie wyremontować w ciągu tych 4 lat budynki gospodarcze, ganek w domu i podłączyć wodę.....reszta przed nami

Tu mieszkam obecnie , a kiedyś pewnie moi chłopcy jak się przeprowadzę po remontach na tamte babcine włości

/original.jpg[/img]

Piękne te babcine włości .życzę Ci obyś jak najprędzej tam zamieszkała
Milka 12:21, 14 gru 2015

w pierwszym roku po wsadzeniu

czyli rok temu

i dla porównania ile urosła od zeszłej wiosny do teraz

Bardzo szybko no masz roboty, 2 domy do obrobienia
sylwia_slomc... 13:11, 14 gru 2015

AsiaK_Z napisał(a)
I tak trzymać! Zdrówka życzę i poniedziałkowe pozdrowienia ślę...

Dzieki przyda się Również wszystkiego dobrego
sylwia_slomc... 13:14, 14 gru 2015

Milka napisał(a)

Mam podobnie. Będzie wszystko co wymarzysz, na razie zdrówko i tak najważniejsze
Trawy mrozić nie musisz, jedynie Rubrum, bo je wiosna będziesz siać, potrzymaj z 2 dni w zamrażarce.

Dzięki Irenko cześć wsiałam do doniczek i dałam na balkon, a w styczniu wezmę do domu , a resztę dam w zamrażarę nad lodówką na kilka dni bo ta nie osiąga strasznie niskich temperatur i wysieję wiosną , zobaczymy co z tego wyniknie
Milka 13:16, 14 gru 2015

Uda się, one są plenne