Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Jana 22:46, 14 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
w pierwszym roku po wsadzeniu

czyli rok temu

i dla porównania ile urosła od zeszłej wiosny do teraz

już wiem o którą chodzi moim zdaniem jest najładniejsza dobrze wiedzieć, w jakim sklepie ją tanio szukać
sylwia_slomc... 22:53, 14 gru 2015

Młodszy syn ten "artysta" wczoraj zrobił na szydełku takiego aniołka

sam wymyślił jak go zrobić i tak krążył z nim koło mnie.....widać było , że coś chce .......domyśliłam się i mówię pewnie chcesz, żebym pokazała, a On na to z bananem na buzi mówi mi .....NOOO
Więc pokazuję coby nie było , że u mnie się jeszcze dekoracje nie robią

a w zeszłym roku ulepił z plasteliny takie dwa jeżyki też sam wymyślił

kurde znowu coś z ostrością nie teges.....sprzęt się kasuje

Rumianka 22:55, 14 gru 2015

Szałas rośnie w oczach, ja już widzę jak będzie superowo wyglądał po wykończeniu... Ławeczki muszą być, a i stoł będzie do tego kompletu... Nie sztuka wszystko kupić gotowe, ale sztuką jest zrobić coś z niczego... Takie rzeczy cieszą najbardziej. Też u siebie mam w patio stół i ławki z kloców nogi, a blaty z grubych dech zdjętych z kanału w warsztacie samochodowym. Zakonserwowane olejem na 1000 lat. A po wyszlifowaniu były bialutkie...Tylko ruszyć z miejsca się tego nie da, bo łeczi welazują na wierch...z wesiłku...
malgorzata_s... 22:57, 14 gru 2015

Sylwuś synusiowi powiedz że jest niesamowity Facet robiący anioły na szydełku tak piękne to cud nad cudy Roboty na dwa domy nie zazdroszczę i podziwiam nieustannie Waszą energię
Rumianka 22:59, 14 gru 2015

W moim aparacie jak zrobię zdjęcie to jeszcze sekundę muszę przytrzymać aparat bez ruchu po pstryknięciu, bo jak ruszę szybciej to też tak robi z ostrością...albo za blisko masz przy tym co focisz...
sylwia_slomc... 23:00, 14 gru 2015

takie koraliki mi dzisiaj irga pod gospodą pokazała

EmMuś pokazał mi dzisiaj swoje zdjęcia na telefonie kurde na rzęsach muszę stanąć i skombinować kabel , żeby się dało wrzucić na kompa zupełnie inaczej widzi nasz ogród niż ja
sylwia_slomc... 23:03, 14 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Aaa widzę, że krety Cię nawiedziły... U siebie jak miałam w ubiegłym roku, to mówiłam, że jak złapię takiego kreta, to tak nakopię mu w tę małą dupkę, że się z rozumem nie połapie...Sprawę załatwiła latem w tym roku moja kochana piesia. W ciągu 4 dni złapała 5 sztuk, a jak chwaliła się swoimi zdobyczami...W dziury wkładam ząbki czosnku, pomaga na jakiś czas, a potem znów to samo...

U mnie nic nie działa ,a kotki nie wyrabiają na zakrętach tyle wszelakich gryzoni się na kukurydzy uchowało......może jak się zacznie wiosną koszenie to się wyniosą bo tych kretówek u mnie na całym ogrodzie są dziesiątki, a do setki nie daleko
Rumianka 23:03, 14 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

EmMuś pokazał mi dzisiaj swoje zdjęcia na telefonie kurde na rzęsach muszę stanąć i skombinować kabel , żeby się dało wrzucić na kompa zupełnie inaczej widzi nasz ogród niż ja

Tak własnie jest, że każdy widzi po swojemu i to jest fajne. Aniołek super wykonany, pochwal młodego i za te 2 Waldeusze też (jeżyki)...
sylwia_slomc... 23:05, 14 gru 2015

Rumianka napisał(a)
No proszę, ławencja na swoim miejscu, tylko lecieć do sklepu po Mamrota...

Trzeba ją opić na wiosnę Coby długo służyła, a może do tego czasu szałas skończymy
sylwia_slomc... 23:07, 14 gru 2015

Jana napisał(a)
już wiem o którą chodzi moim zdaniem jest najładniejsza dobrze wiedzieć, w jakim sklepie ją tanio szukać

Ją i nie tylko ja tam kupiłam 5 różnych odmian w ten sposób a wiosną liczę na następne