Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:34, 14 gru 2015

eee_taam napisał(a)

w obserwacji tez mam dużo ...dużo za dużo

No ale jak tu z takich pięknych widoków zrezygnować? .....Ja nie umiem
Rumianka 21:43, 14 gru 2015

Sylwia, teraz jeszcze bardziej Ci współczuję, bo nie dość, że masz taki wielgachny ogród do ogarnięcia, i to kurde molek pod górkę, a na dodatek 2 chaty i jeszcze Babcię doglądać...Czy chociaż Babciulka mieszka w rozsądnej odległości od Ciebie? Masz dziewczyno pawera...I nie ma co się dziwić, że wysiada Ci to i owo. Zdrówka Ci życzę kochana...
sylwia_slomc... 22:02, 14 gru 2015

Spaceruję po Waszych wątkach i wszystko już tak przygotowane , czyściutkie, lśniące, dekoracje pełną parą........a u mnie jedno wielkie pobojowisko i rozp........ducha na całego........bo za porządki się wzięłam ........ wreszcie
Dywany wytrzepane i zwinięte narzuty i koce się piorą, serwetki i obrusy pościągane.....jutro rano po urzędach, a wieczorem zmiana zasłon na oknach.
EMuś czynnie bierze udział, dywany to jego zasługa ....jeszcze nie wszystkie , ale tyle ile zdążył. Jutro wreszcie ma przykleić płytki w ubikacji , bo od czasu wymiany zaworów takie odkute było, czasu nie miał.......teraz Go mobilizujęSchody pod chodnikami umyłam.....teraz jeszcze pranie rozwieszę i do wanny, a potem lulu ......bo pobudka jutro przed 5
Zataszczyłam dzisiaj do babci olbrzymią choinkę(sztuczną) bo babcia miała taką z PRLu jeszcze, a ja dostałam to będzie tam . W domu mamy u siebie dwie jedną dużą i jedną u chłopaków małą, a dziadki na dole żywą ubierają zawsze Takie choinkowo u nas

A na ogrodzie teraz mam tak
Tutaj boisko i sad, ale u góry już jest tak samo

sylwia_slomc... 22:05, 14 gru 2015

sylwia_slomc... 22:14, 14 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Sylwia, teraz jeszcze bardziej Ci współczuję, bo nie dość, że masz taki wielgachny ogród do ogarnięcia, i to kurde molek pod górkę, a na dodatek 2 chaty i jeszcze Babcię doglądać...Czy chociaż Babciulka mieszka w rozsądnej odległości od Ciebie? Masz dziewczyno pawera...I nie ma co się dziwić, że wysiada Ci to i owo. Zdrówka Ci życzę kochana...

Odległość to ok 1,5 kilometra.....czyli zalecieć i wrócić to już razem 3km

Do sklepu i z powrotem to 1km, do Bozi 1,5km w jedną stronę......kwestia przyzwyczajenia
Jak chłopcy chodzili do podstawówki to do szkoły w jedną stronę było prawie 2km i trzeba było dwa razy lecieć i wrócić do dom czyli 8km co dziennie........teraz się na nogach odbija niestety
Rumianka 22:27, 14 gru 2015

Toż mogłabyś startować z Robertem Korzeniowskim, i nie wiem czy byłby lepszy?
Eee, jak Ty masz taką wojskowa zaprawę, to ten ogród pod górkę bierzesz na jeden łyk...
Rumianka 22:33, 14 gru 2015

Aaa widzę, że krety Cię nawiedziły... U siebie jak miałam w ubiegłym roku, to mówiłam, że jak złapię takiego kreta, to tak nakopię mu w tę małą dupkę, że się z rozumem nie połapie...Sprawę załatwiła latem w tym roku moja kochana piesia. W ciągu 4 dni złapała 5 sztuk, a jak chwaliła się swoimi zdobyczami...W dziury wkładam ząbki czosnku, pomaga na jakiś czas, a potem znów to samo...
sylwia_slomc... 22:41, 14 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Toż mogłabyś startować z Robertem Korzeniowskim, i nie wiem czy byłby lepszy?
Eee, jak Ty masz taką wojskowa zaprawę, to ten ogród pod górkę bierzesz na jeden łyk...

Jak zaczynaliśmy od siania trawy to zanim się na górę wyszło miałam dość i prawie , a teraz w jeden dzień nieraz kilka razy lecę i nawet mnie nie przydusza.....ale potem w nogach to czuję
Przedtem latałam tam tylko kosić lub podlewać bo nic ciekawego na górze nie było.....teraz tam zmiany i już się chce lecieć, a jeszcze dzisiaj ławeczkę tam zatachałam w taczce to i usiąść będzie na czym

Rumianka 22:45, 14 gru 2015

No proszę, ławencja na swoim miejscu, tylko lecieć do sklepu po Mamrota...
sylwia_slomc... 22:46, 14 gru 2015

Jak się całość skończy szałasu i drugą ławkę jeszcze to wszystko potraktuje palisandrem to powinno być całkiem fajnie

od frontu

no trzeba jeszcze dużo wyobraźni użyć , żeby to zobaczyć, ale jakiś zarys już jest

i z boku od strony makiety syna