Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Sylvana 00:37, 15 gru 2015

I tyle....padam spatki....jutro wpadnę pewnie wieczorem....i znów ze 20 stron do nadrobienia będę miała
anabuko1 08:17, 15 gru 2015

Te ogrodowe fotki wyglądają jak początek marca,a nie grudzień
Fajnie byłoby mieć zaraz wiosnę , prawda??
A tu zima jeszcze przed nami
Pszczelarnia 10:17, 15 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

To tak jak ja Posadziłam już 8 , a nie gwarantuję , że wiosną znowu nie przygarnę jakiejś

Ja też, w tym roku posadziłam 4, mam jeszcze 3 w planach.
11:12, 15 gru 2015
sylwia_slomczewska napisał(a)
Spaceruję po Waszych wątkach i wszystko już tak przygotowane , czyściutkie, lśniące, dekoracje pełną parą........a u mnie jedno wielkie pobojowisko i rozp........ducha na całego

Nie przejmuj się;U mnie rzeczona rozp...ducha jest średnio co 3 dni i od nowa muszę ogarniać
A z wiankami tez jeszcze jestem w lesie
Poza tym mam tylko jedno dziecko a Ty troje,więc może mi łatwiej,choć bardzo dużo pracuje poza domem jestem całymi dniami
11:15, 15 gru 2015
coś mnie się dubluje znowu sorki,wykasowac postu nie dam rady
ag_zie 11:42, 15 gru 2015

Ufff ale Twój wątek gna! Nadrobić chyba nie zdołam
Zdrówka życzę! Syna masz zdolnego - aniołek bardzo ładny
Zdjęcia wcale na grudniowe nie wyglądają - bardziej wiosennie

A i dzięki za namiar na allergoff - zakupiłam i szaleję w domu Mam nadzieję że nam coś pomoże
sylwia_slomc... 13:53, 15 gru 2015

Sylvana napisał(a)

Fajne widoczki...kawał działki....i dobrze, że jest górka...płasko byłoby nudno a tak jest ciekawie - inaczej....można zaszaleć.

Czy ta siatka pomiędzy domem a ogrodem zostanie?

Na razie zostanie bo ogradzaliśmy w zeszłym roku najpierw przydomowy , żeby babci było bezpieczniej mieszkać, a potem jak się środki znalazły ten duży leśną siatką przed sarnami i zającami bo nam wszystkie drzewka do zera zjadły. Ale marzeniem moim jest jak już pobuduje ogrodzić całość ogrodzeniem z drewna......tylko czy dotrwam do tego czasu.......się okaże
Tak jak ta siatka rozdziela tak idzie zaraz za nią od strony dużego ogrodu rów dzieląc działkę na dwie mam plan względem niego......może coś wiosną podziałam chciałam zrobić mostek nad rowem , żeby przechodzić bezpośrednio z jednej części do drugiej , ale mi nie dano pozwolenia bo zapisane jako pas zieleni , a drewniany mostek woda by zabrała.....więc podziałam tylko z tym co go już mam na to się gmina godzi
sylwia_slomc... 13:55, 15 gru 2015

Sylvana napisał(a)
Widziałam ławeczki, pomysłowa dziewczyna z Ciebie...mało kto by wykombinował taki mebel. Podoba mi się projekt i wykonanie. Brawo dla eM - facet na medal

Dzięki przekażę Mu on czasem też podczytuje co My tu modzimy i fotki u Was ogląda Ale ideałem nie jest nie myśl Sobie swoje za kołnierzem ma
sylwia_slomc... 13:59, 15 gru 2015

Sylvana napisał(a)

"Tubylcy" zawsze mają coś do "napływowych".
My jak działkę grodziliśmy to przyjechał leśniczy i powiedział, że się nie zgadza, a mieszkańcy przychodzili i mówili, że drogę do lasu im zabieramy - chociaż tam nie było drogi tylko szczere pole a wydeptane było 100 metrów dalej. Zawsze się znajdzie taki, którego coś uwiera.

Haa ten sam problem był jak ogrodziłam Im ścieżkę przez moją działkę wzdłuż rowu.....bo skrót mieli.....drugi mają przez moją drogę i mostek.....nawet ciągnikami w pole jeżdżą bo się żaden nie zainteresuje , żeby sobie własny przejazd przez rów zrobić......znowu będzie zonk jak ogrodzę docelowo kiedyś....bo ta droga i mostek to moja działka A plan jest , że kiedyś ogrodzę całość i to od samej drogi do samej góry.
Ludzie wszędzie jednakowi
sylwia_slomc... 14:00, 15 gru 2015

Sylvana napisał(a)

Zdrowia życzę i kciuki trzymam, żeby Cię w marcu ponaciągali w odpowiednie strony....żebyś była jak nowa

Chciałabym dzięki