Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Flower1 21:38, 15 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
jedno z moich ulubionych miejsc

nawet zimą ładnie wygląda....nie wiele mam takich miejsc jeszcze

Bardzo fajnie to wyglada..
Katkak 21:58, 15 sty 2016

Tylko chodników na razie Kasiu.....chciałabym przełożyć chodnik przed domem bo sama widziałaś w jakim jest opłakanym stanie i dodać mu jakieś ciekawe elementy, zrobić chodnik miedzy mną a sąsiadem i śmietnik, a przy okazji może opaskę wokół domu, położyć płytki w warsztacie bo już drugi rok czekają, przerobić mostek nad rowem i wyregulować rów co by móc zacząć sadzić przy nim rośliny, skończyć kominek w gospodzie....... przygotować teren pod bacówkę, ścieżka w brzeziniaku, może cd suchego strumienia....choć kamień pewnie dopiero za rok, ale rośliny już bym mogła sobie sadzić, skończyć chłopcom boisko i szałas, zrobić rabaty w okół niego i warzywnika.......i roku brakło, nie mówiąc o forsie

A ja chcę zrobić oczko wodne i zastanawiam się, czy uda mi się w tym roku .
anabuko1 22:55, 15 sty 2016

Tylko chodników na razie Kasiu.....chciałabym przełożyć chodnik przed domem bo sama widziałaś w jakim jest opłakanym stanie i dodać mu jakieś ciekawe elementy, zrobić chodnik miedzy mną a sąsiadem i śmietnik, a przy okazji może opaskę wokół domu, położyć płytki w warsztacie bo już drugi rok czekają, przerobić mostek nad rowem i wyregulować rów co by móc zacząć sadzić przy nim rośliny, skończyć kominek w gospodzie....... przygotować teren pod bacówkę, ścieżka w brzeziniaku, może cd suchego strumienia....choć kamień pewnie dopiero za rok, ale rośliny już bym mogła sobie sadzić, skończyć chłopcom boisko i szałas, zrobić rabaty w okół niego i warzywnika.......i roku brakło, nie mówiąc o forsie

Sylwuś, przeczytałam uważnie twoje plany na ten rok
Fiu, fiu, to mega plany!!!
Ale na pewno ci się uda!
Przede mną tez ciężki rok, sporo do zrobienia.Kilka rabat z kwiatami.Wzdłuż i po kątach i gdzie tylko sie da, jak znam siebie to muszę obsadzić kwiatami!
Na jesieni posadziłam kilkanaście juz host , a jeszcze trzba podzielić na dzialce z 50 i przewieść je i posadzić w nowym ogrodzie.
Liliowców mam juz posadzonych z 10.A do podzialu też mnie czeka ze 40.I inne rośliny, wszystkie jakie tylko sie da.
A i ciuteńkę warzywnika, i malinki, jeżynki też !!
Ale nam nadzieję ,że jakoś przezcały sezon się z tym uporam.
sylwia_slomc... 23:10, 15 sty 2016

Rumianka napisał(a)
Będzie ubywało, z Waszą energią !!! Nawet jak zajmie to dwa sezony, to cóż to znaczy w stosunku do wieczności...A ogród ma przecież cieszyć, a nie być udręką...Małymi kroczkami też dochodzi się do celu, ale ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i rozumiem Cię w 100%, bo Ty też pewnie z tego gatunku. to widać...

No to mnie rozgryzłaś
sylwia_slomc... 23:11, 15 sty 2016

Karol99 napisał(a)
A ja wierze w Was i w Waszą energię.

Dzięki bez wsparcia byłoby trudno
sylwia_slomc... 23:12, 15 sty 2016

Flower1 napisał(a)

Bardzo fajnie to wyglada..

A jak aniołek siedzi w lecie i są lampioniki to jest najbardziej romantyczny kącik w naszym ogrodzie
sylwia_slomc... 23:13, 15 sty 2016

Katkak napisał(a)

A ja chcę zrobić oczko wodne i zastanawiam się, czy uda mi się w tym roku .

Uda się Kibicujemy Wam z całych sił
sylwia_slomc... 23:16, 15 sty 2016

anabuko1 napisał(a)

Sylwuś, przeczytałam uważnie twoje plany na ten rok
Fiu, fiu, to mega plany!!!
Ale na pewno ci się uda!
Przede mną tez ciężki rok, sporo do zrobienia.Kilka rabat z kwiatami.Wzdłuż i po kątach i gdzie tylko sie da, jak znam siebie to muszę obsadzić kwiatami!
Na jesieni posadziłam kilkanaście juz host , a jeszcze trzba podzielić na dzialce z 50 i przewieść je i posadzić w nowym ogrodzie.
Liliowców mam juz posadzonych z 10.A do podzialu też mnie czeka ze 40.I inne rośliny, wszystkie jakie tylko sie da.
A i ciuteńkę warzywnika, i malinki, jeżynki też !!
Ale nam nadzieję ,że jakoś przezcały sezon się z tym uporam.

Aniu będzie dobrze masz masę roślin na Dębowym, a byliny w jeden sezon są w stanie ogród zbudować.....gdybyś coś ode mnie chciała to wołaj
Sylvana 23:36, 15 sty 2016

Plany podobne do moich.....piąteczka i do dzieła.
sylwia_slomc... 09:50, 16 sty 2016

Przybiłam Fajnie, że plany są ,gdyby ich już nie było co byśmy robiły