Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:42, 14 sty 2016

Katkak napisał(a)
sylwia, a nie wygodniej byłoby wchłonąć w tą bylinówkę też trawy pod palisadą? Zostanie niewygodny pasek do koszenia.

Kasiu ten pasek trawy został celowo przynajmniej na razie, żeby było łatwiej poruszać się po ogrodzie na skróty, trudno będzie skracać sobie drogę przez rabatę
Przy podlewaniu roślin to ważne jak dźwigam konewki bo beczki z wodą są koło warzywnika, a obecnie koło kompostu
sylwia_slomc... 20:43, 14 sty 2016

Katkak napisał(a)
ta linia za bardzo pofalowana mi wyszła, bo jedną ręką rysuję, a drugą Igę usypiam

Słodkich snów dla małej
Katkak 21:02, 14 sty 2016

Sylwia, a oglądałaś ostatni odcinek Mai? W akademii ogrodnika pokazali jaki jak można fajny płotek z gałęzi zrobić Ale cudnie by u Was taki pasował .
kamila66 22:10, 14 sty 2016

Sylwia jak tak patrzę na te twoje piaskowe rabaty to zaraz kojarzą mi się z wodą i latem. Masz taki duży ogród może jakiś mały stawek kąpielowy sobie zafundujecie wpiszę się pięknie w krajobraz
sylwia_slomc... 22:18, 14 sty 2016

Katkak napisał(a)
Sylwia, a oglądałaś ostatni odcinek Mai? W akademii ogrodnika pokazali jaki jak można fajny płotek z gałęzi zrobić Ale cudnie by u Was taki pasował .

Widziałam
sylwia_slomc... 22:20, 14 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Sylwia jak tak patrzę na te twoje piaskowe rabaty to zaraz kojarzą mi się z wodą i latem. Masz taki duży ogród może jakiś mały stawek kąpielowy sobie zafundujecie wpiszę się pięknie w krajobraz

Chętnie byśmy sobie zafundowali , ale to jest działka rolna i jest zakaz kopania stawów na takim gruncie u nas
sylwia_slomc... 19:15, 15 sty 2016

U nas nasypało z 10 cm śniegu więc roślinki ciut chronione przed mrozem. Przymrozek w nocy był leciutki i tylko przy gruncie. mostek pewnie zasypany ciekawe czy jutro uda się coś zrobić przy nim .....jak nie to jeszcze jedna ławka do szałasu czeka na wykonanie.....i może jeszcze jakiś zwierzak z drewna.
Obecnie gromadzę stare stemple budowlane , które zamierzam wykorzystać, gorsze na ścieżkę w brzeziniaku , a te ładniejsze jako palisadę podpierajjącą skarpę po wyrównaniu terenu pod bacówkę
Jak się z tym uporamy będzie można pociągnąć dalej suchą rzekę ale to temat dopiero po kwitnieniu łubinowej.....bo częściowo pójdzie do likwidacji
Myślę , że to bardziej wakacyjny okres będzie
Warmia 19:22, 15 sty 2016

Katkak napisał(a)

Ha, też widziałam i o Sylwii od razu pomyślałam
sylwia_slomc... 19:25, 15 sty 2016

Ha ja u Ciebie , a Ty u mnie . Maję widziałam też mi się podobało , a szczególnie to , że Ktoś uprawia ogród dwa razy większy od mojego.....znaczy, że jeszcze do końca nie zwariowałam i są ludzie , którzy się na to zdecydowali, a jaki efekt
sylwia_slomc... 19:41, 15 sty 2016

na razie tylko zimą przydomowy widoczny z dużego ogrodu, od wiosny do jesieni ściana liści na drzewach skutecznie to uniemożliwia

Marzą mi się kiedyś drewniane okiennice w oknach domu