Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

07_Rene 23:23, 02 lip 2015

Biała lilia boska.
Podziwiam Twoje zacięcie i determinację Przyłączam sie do prośby o aparat, bo dużo tracimy - my forumowicze - oglądając fotki małej rozdzielczości

Dzięki za wpis u mnie odnośnie ogrodzenia. Pamiętasz jakis namiar na tego górala?
sylwia_slomc... 23:58, 02 lip 2015

Reniu mam do niego telefon. Chcesz?
sylwia_slomc... 17:22, 03 lip 2015

Dzisiejsze zakupy w L
Weigela variegata - duża jak na moje rośliny obecna, a tylko 13 zł

turzyca oszimska - 16 zł- ale taka kępa, że podziele na kilka szt.

Niestety brakło mi kaski na ketmię bagienną.
bql3 21:12, 03 lip 2015

Kobieto podziwiam - a tak na marginesie to skąd Ty masz energię na to wszystko aby realizować te swoje pomysły?

pozdrawiam

Jan
AnnaCh 21:58, 03 lip 2015

Sucha rzeka i jej wielkość imponująca, super będzie
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:53, 03 lip 2015

Janie
jak zaczęłam to takim pędem idę, w pewnym stopniu wynika to z tego, żeby skończyć ogród zanim będzie można zacząć poważny remont domu, którego nie można zrobić dopóki babcia tam mieszka, potem nie będzie czasu na ogród, więc musi teraz okrzepnąć, żeby się potem tylko do koszenia ewentualnie podlania móc ograniczyć( haha marzenie ściętej głowy - no wiem, że całkiem się nie da), a po drugie jak teraz porobię rabaty i wy ściółkuję rośliny to po kolejne nie będzie tak ziemia wysychać - znaczy mniej podlewania, i po kolejne odpada część powierzchni pod rzekę, ścieżki i rabaty- znaczy mniej do koszenia. Trzeba sobie życie ułatwiać jak się da, co przy mojej powierzchni jest na wagę złota.

Poza tym spełniam marzenia więc się chce. Choć często sił brak. Dzisiejsze podlewanie trwało 5,5 godz. a jeszcze 1/3 nie podlana bo zrobiło się ciemno.

No nie całkiem bo księżyc duży wyszedł , ale jeszcze do domu trzeba było dotrzeć nie?
sylwia_slomc... 22:55, 03 lip 2015

Aniu na razie nad tą rzekę latam z wodą i podlewam to co posadzone. Ale w przyszłym sezonie jeśli roślinki się przyjmą powinno się zrobić całkiem przyjemnie.
sylwia_slomc... 22:57, 03 lip 2015

Miałam zrobić foty zakupom , ale nie zdążyłam. Dzień jest zdecydowanie dla mnie za krótki.
AnnaCh 23:10, 03 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Miałam zrobić foty zakupom , ale nie zdążyłam. Dzień jest zdecydowanie dla mnie za krótki.

U mnie, to jakby trwał z 50 godzin, to może bym się wyrobiła ze wszystkim, a do tego wyspałabym się
iwka 23:16, 03 lip 2015

Jestem pod wrażeniem zmian u Ciebie, przeleciałam tylko kilka stron, ale muszę się poprawić