Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

jolanka 20:28, 07 lip 2016

Ja bym zabrała tę trzmielinę spod płota po prawej stronie. Pozostałe dałabym bardziej symetrycznie z przodu przed stożkami - tak pomiędzy.
Toszka 20:32, 07 lip 2016

'Macra', zielona jest dwa razy wyższa od kolorowych. Pamiętaj o tym. Szybciej przyrasta.
Poszłam zerknąć na 'Aureolę', jest bardziej żółta, ale oczywiście dzięki zielonemu paskowi nie tak jak 'All Gold'. Obie są stanowczo niższe.

Można z tyłu dać 'Macrę', wyższą, a od przodu kolorową -niższą. Albo tak jak rozmawiałyśmy stopy trzmielin utopić w 'macra'. A reszta niższa , w kolorze 'Aureoli'. Tym trikiem mozna ożywić całość. i nie przedobrzyć z żółtym.

Idę dalej "świstać" stożki. "Śwista" się super

Jak ci braknie 'macra" to daj znać
roma2 20:33, 07 lip 2016

Aniu witam serdecznie. Ja za Toszką jak wierny psiak chodzę , to i u Ciebie niejednokrotnie bywałam. Iwonka zaraz mnie pogoni, bo jestem osobą najmniej przydatna do projektowania czegokolwiek, alem niebojaźliwa i co tam, sama prosiła . Wszyscy to wszyscy. Egalite et fraternite zobowiazuje. Liberte tym bardziej. Daj zielone hakone. Zieleń zieleni nierówna (mimo wczesniejszego hasła). A jak wciśniesz tam trochę kwiecia (wtedy kolor do wyboru), to bedzie cudnie.
anbu 20:45, 07 lip 2016

Roma ja Cię chyba myślami ściągnęłam, od rana co chwilę na Cię trafiam i sobie myślę: muszę przejrzeć wątek tej Babeczki Więc mnie się spodziewaj niebawem

Tocha i to jest idea! Świstaj, świstaj Tylko se paluszków nie poucinaj
anbu 20:49, 07 lip 2016

Ooooo Jola, buziak Bożesz bym o Tobie zapomniała, gapa ze mnie
Joluś jak biorę tą trzmielinę spod płota, to mi się łyso strasznie robi.
No i jak daję trzmieliny pomiędzy stożki to zastanawiam się jak to będzie w przyszłości wyglądać? Stożki jednak nabiorą masy i może być ciasno No nie wiem..
Toszka 20:53, 07 lip 2016

nie będzie ciasno, bo łebki będą w prześwitach między stożkami, bo wiesz, nie wiem czy wiesz, ale stożki nóżki mają grubiutkie, a główki chudziutkie wiedziałaś o tem?
A tak by te żółte łebki bezczelnie wyglądały z pomiędzy boczków stozków...

Dobra, nie mącę już
anbu 20:57, 07 lip 2016

Mąć, mąć
Kupię cztery: dwie wyższe i dwie niższe - różnej wielkości i poustawiam jeszcze raz..
Koniecznie muszę wyżyć się na jakimś ogrodniczym sklepie
wrobelki 21:16, 07 lip 2016

Ja co do ilości i rozmieszczenia trzmielinki wypowiadać się nie będę bo się nie znam, ale bardzo mi się podoba pomysł żeby nóżki podsadzić czymś zielonym wyższym a resztę żółtym niższym
Zana 21:23, 07 lip 2016

anbu napisał(a)
Dzięki wszystkim

Mój klonik

Anusia przepiękne zdjęcie przepięknego klonika.
Kulkę spod płota przeniosłabym na przód pomiędzy stożki. Kulki w obu ustawieniach mi się podobają. Rozplenice bym tam dała, późnym latem efekt kotków byłby chyba piękny. Parocie, jeżeli tam dużo słońca raczej nie, będą brzydnąć jak będą miały za sucho. Ale w ogóle paprocie mi tam nie pasują.
jolanka 21:32, 07 lip 2016

Toszka napisał(a)
nie będzie ciasno, bo łebki będą w prześwitach między stożkami, bo wiesz, nie wiem czy wiesz, ale stożki nóżki mają grubiutkie, a główki chudziutkie wiedziałaś o tem?
A tak by te żółte łebki bezczelnie wyglądały z pomiędzy boczków stozków...

Dobra, nie mącę już

Oooo , i o TO chodzi