Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

anbu 16:01, 29 sty 2017

Moje rozczochrańce...czyli Ambrowce
Dzielnie trzymają liście

Zana 17:05, 29 sty 2017

Ale miśki chyba dobrze się trzymają. Co tam upodlone, zaraz wszystko powstanie niczym feniks z popiołów!
Piters 18:35, 30 sty 2017

Cześć! Wpadam z rewizytą. Piękny masz ogród. Będę podglądać wątek.
ElzbietaFranka 12:20, 31 sty 2017

Nie cielam czubkow chce aby troche wyrosly potrzebny jest u mnie cien nawet azurowy.
Ty masz swoje choiny pod plotem posadzilas w 2016 czy wczesniej. Krzaczki musza sie dobrze zaaklimatyzowac zakorzenic w ziemi. Dopiero gdzies w trzecim roku po posadzeniu tnij. Bo tak jak pisalam wczesniej moga u nich brazowiec igly.
Czy to ma byc taki wyzszy zywoplot czy puszczone na źywioł.
Jednym slowem choiny sa bardzo ladne warte polecenia, trzeba sie im przygladac i podlewac bardzo pija.
Jeszcze jedno po cjeciu iglakow zawsze opryskuje krzaki, drzewa preparatem przeciwgrzybowym dla iglakow, dlatego, ze sekatorem tnkesz i nie wkesz czy ktoras z nich nie jest porazona, zeby nie przeniesc. Czesto przecieram noze denaturatem.

Przeczytalam twoj wpis na moim watku i odpisalam tam i tu ja bym sie powstrzymala. Luty marzec to ciecie lisciastych.
Przeczytaj jeszcze watek o choinach kanadyjskich jest na tym forum.
Kawa 12:44, 31 sty 2017

Anula
podobają mi się te twoje "upodlone przez zimę" rośliny hihih
anbu 12:45, 31 sty 2017

Anulko miśki wyglądają dobrze Zobaczymy co będzie jak je uwolnimy z niewoli

Hej Piotrek

Elu moje choiny sadzone w 2016 roku. Mają tworzyć zwarty żywopłot, na pewno nie puszczę ich na żywioł Wiem, że lubią wilgoć, wodę - mocno je w zeszłym roku podlewałam, wyglądały na zadowolone Zaryzykuję i je ciachnę na wiosnę, zanim rozpoczną wegetację. Pierwsze ciecie raczej dokładne - czyli każda gałązka indywidualnie zostanie potraktowana + czubki
Ja do cięcia zastosuję sekator i spryskam go środkiem polecanym przez Toszkę (nie pamiętam nazwy niestety, mogę sprawdzić Ci w domu ).
Jak ciachać raczej wiem, bardziej nurtuje mnie termin w którym powinny być przycięte. Czy to powinien być marzec? Ktoś wie? Cisy tniemy w połowie marca a kiedy tniemy choiny kanadyjskie?

Musze odświeżyć sobie wszystkie opryski, bo już nie ogarniam.
Wiem, że muszę spryskać cisy, wiśnie Amanogawy, Wiąza wg zaleceń Mazana. Czy Nigry też się pryska czymś? a Umbry i Ambrowce?
Mam też sporo ciachania/kulkowania na wiosnę
Musze poczyścić tuje.
Musze sobie odświeżyć wiedzę o OW
Och, nie mogę doczekać się początku marca
Kawa 12:48, 31 sty 2017

Anula cisy wiosną promanalem hę?
czyszczeie tuji - nie wiem jak ale wypróbuję pierwszy raz
anbu 12:53, 31 sty 2017

Hi hi Kami w zeszłym roku obie sadziłyśmy cisy a w tym obie będziemy i ciachać i pryskać. Super, że mi ta nazwę przypomniałaś
A czyszczenie tujek to chyba prosta robota, jeszcze nie czyściłam ale niedługo się przekonam z czym to się je Zresztą tak jak i Ty
Kawa 12:55, 31 sty 2017

no sadziłyśmy razem ale moje nie są takie wypasione ja twoje to wypierdki hihih
ale niech rosną mam nadzieję of corse

a czyszczenie tych tuji to jakoś mnie z lekka przeraża hihih
ElzbietaFranka 20:08, 31 sty 2017

Ania co zrobisz to zrobisz z tymi choinami moze bedzie wszystko dobrze. Tam gdzie mieszkasz jest duzo cieplej, niz w moich okolicach.
W zeszlym roku w moim przypadku miedzy moja dzialka a W-wa roznica w wegetacji byla 2 tygodnia. W-wie tulipany kwitly pelna para, a na mojej dzialce ledwo paki zielone.