Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

asiak 21:19, 26 mar 2017

Aniu, ale wiosennie się u Ciebie zrobiło
U mnie powolutku wszystko się budzi, bardzo powolutku
MirellaB 21:25, 26 mar 2017

Fajne wiosenne fotki
Tak się martwiłaś o cebulowe ,a one wychodzą
Toszka 21:33, 26 mar 2017

asiak napisał(a)
Aniu, przepraszam Cię, ale mam pytanie do Toszki, mogę? Dziękuję...

Toszko, przesadzałam dzisiaj bukszpaniki, które sadziłam na jesieni. Wykopując je, stwierdziłam, że są w takim stanie jak je wsadziłam. Chodzi mi o część podziemną. Jak sadziłam je, wyjęłam z malutkich doniczek i wsadziłam. Teraz kopiąc je, korzenie dalej mają kształt tych małych doniczek. Czy te korzenie rozgrzebać im?

Asiu, Renatka już ci wyjaśniła co robić. Masz naukę na przyszłość - rozrywamy bryły korzeniowe i oskubujemy z torfu.
anbu 21:57, 26 mar 2017

Asiu dzięki U Ciebie tyż petarda

Alicjo ja uwielbiam rojniki, mam jakieś takie skrzywienie

Jolu te cisy sadziłam na początku września 2016 roku

Kami, Monia buźka

Kasiu, Romciu wszyscy uczymy się tu ogrodowania
I fajna ta nauka

Kamciu ja też nie wiedziałam, że to kfffiotki cisów, patrzę dziś a one kulki jakieś mają

Gosiu, Marta mi się wydaje że chyba jeszcze czas na hakone, do połowy kwietnia? Hmm..

Toszka a co to są noski? Wszystkie hakone trochę na górce sadziłam, bo oczytałam się o tym gniciu :/ Że też wszytko musisz dojrzeć

Anulko buziak

Mirellko budzi się wszystko i cebulki wschodzą Buziak
asiak 22:15, 26 mar 2017

Toszka napisał(a)

Asiu, Renatka już ci wyjaśniła co robić. Masz naukę na przyszłość - rozrywamy bryły korzeniowe i oskubujemy z torfu.

Tak jest psze Pani
Toszka 22:37, 26 mar 2017

Aniu, wiąz ma najpierw noski... jak klon niemalże, tylko na pęczki. Będą, a sama zobaczysz
AnnaCh 22:41, 26 mar 2017

Aniu, wiosna, wiosna Jak ja się cieszę
Margerytka40 23:23, 26 mar 2017

U mnie jeszcze chwilkę trzeba poczekać na taką wiosnę jak u Ciebie,ale podobno ten tydzień ma być cieplutki więc bardzo liczę na wiosnę
Konieczki 08:06, 27 mar 2017

Toszko a będe mogła mieć do Ciebie prośbę o żywopłot z cisów (kupowałam Hili lub Wojtki, pan sprzedał mi baccata - po roku powiedzialam mu że co innego miałam mieć a on do mnie że przecież ten szybciej rośnie) - fakt ładnie rosna ale ciut za bardzo na boki. Po Twoich zdjęciach wiedzę że swoja baccatę mocno tniesz - jak porobie fotki to moge po poradę czy nie za słabo swój tnę?
W sobotę dostały obornik I po garści dolomitu.

Aniu ależ piękna wiosna, widzę że mamy podone spostrzeżenia do poczucia własnej ogrodowej wartości ale jednak coś nam wychodzi w tym ogrodzie (ja uwazam Cię za bardzo dobra ogrodniczne - dużo lepszą ode mnie )
Toszka 08:30, 27 mar 2017

Konieczki napisał(a)
Toszko a będe mogła mieć do Ciebie prośbę o żywopłot z cisów (kupowałam Hili lub Wojtki, pan sprzedał mi baccata - po roku powiedzialam mu że co innego miałam mieć a on do mnie że przecież ten szybciej rośnie) - fakt ładnie rosna ale ciut za bardzo na boki. Po Twoich zdjęciach wiedzę że swoja baccatę mocno tniesz - jak porobie fotki to moge po poradę czy nie za słabo swój tnę?
W sobotę dostały obornik I po garści dolomitu.

Nie ma problemu. Daj znać na pw, że coś (i gdzie) mamy konsultować