Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

UlaB 22:18, 28 mar 2017

malgol napisał(a)
A co z irga nie tak po zimie? Ja nie mam co prawda zadnej,ale chciałam na skarpe i do podwyższonej rabaty, żeby zwisala... mam nie kupowac?

Na skarpę (jesli obszerna) to irga akurat jest ok - jak sie zakorzeni i rozrosnie to nic tam poza nią nie urośnie, a grunt bedzie stabilny. Irga rosnie jak chwast i wszystko zagłusza.
ElzbietaFranka 22:24, 28 mar 2017

UlaB napisał(a)

Na skarpę (jesli obszerna) to irga akurat jest ok - jak sie zakorzeni i rozrosnie to nic tam poza nią nie urośnie, a grunt bedzie stabilny. Irga rosnie jak chwast i wszystko zagłusza.

Na skarpę idealna busz już w następnym roku.
Co prawda skarpa skarpie nie równa ale jak duża skarpa i pochyła to irga w sam raz. Trzeba dać agrowłókninę bo jak zaczną chwasty wyrastać to katastrofa, trudno je wyciągnać.
UlaB 22:41, 28 mar 2017

Ela, u mnie nic sie nie przebijało przez irge. Nie wiem czy to kwestia odmiany czy tak dokładnie wypieliłam W każdym razie nigdy nie miałam włókniny. Irgi tez juz nie mam
malgol 22:46, 28 mar 2017

No to zamieszlyscie mi z tą irga w glowie i kolejny plan w d ...
UlaB 22:49, 28 mar 2017

Gosia, powinnam moze wyjasnić - ja nie mam skarpy i mam mały ogródek. Irga była zapchajdziurą wieki temu żeby mi chwasty nie zarosły. Ale jesli masz duzo miejsca i chcesz zabezpieczyc skarpe przed osuwaniem sie ziemi to irga nie jest złym pomysłem. Całkiem ładnie kwitnie, wybarwienie jesienią taz jest super.
Marga 23:02, 28 mar 2017

Ja mam irgę 2 lata jako obwódkę i sobie chwalę. Pewnie zależy jaka odmiana.
ElzbietaFranka 23:23, 28 mar 2017

Marga napisał(a)
Ja mam irgę 2 lata jako obwódkę i sobie chwalę. Pewnie zależy jaka odmiana.

Pokaż na wątku w którym miejscu masz tą irge to zobaczę.

ElzbietaFranka 23:29, 28 mar 2017

UlaB napisał(a)
Ela, u mnie nic sie nie przebijało przez irge. Nie wiem czy to kwestia odmiany czy tak dokładnie wypieliłam W każdym razie nigdy nie miałam włókniny. Irgi tez juz nie mam

Ja pisze o agrowłókninie aby się zabezpieczyć przed chwastami, a skąd wiesz czy nie wyrosną, to skarpa i trzeba będzie pielić. Nie każdy ma taką czystą ziemię jak ty. Strzeżonego Pan ..... wychodzę z takiego założenia.
W mojej nie rosną chwasty tylko trawa zaczyna wchodzić na rabatę i ją wywalam.

Mira104 06:57, 29 mar 2017

No to wiosna i u Ciebie się obudziła, ładnie to wszystko wygląda
Toszka 09:11, 29 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Ja pisze o agrowłókninie aby się zabezpieczyć przed chwastami, a skąd wiesz czy nie wyrosną, to skarpa i trzeba będzie pielić. Nie każdy ma taką czystą ziemię jak ty. Strzeżonego Pan ..... wychodzę z takiego założenia.
W mojej nie rosną chwasty tylko trawa zaczyna wchodzić na rabatę i ją wywalam.

Elu, zaczekaj z tą agrowłókniną jeszcze z 4-5 lat. Zmienisz zdanie jak zobaczysz moc chwastów. W swojej naiwności i wierze w reklamy miałam ją tylko pod żwirem...już nie mam