Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

Johanka77 19:23, 18 cze 2017

Piękne te buksy!!!
beata_m 19:37, 18 cze 2017

anbu napisał(a)

Buźka

brzytwa!!!!!!!!!!!!!
anbu 19:39, 18 cze 2017

iwonkap za radą Tochy do buksów używam zwykłych nożyczek do papieru, z marketu, dużych. Jak się stępią to następne
Do cisa mam jakieś niemieckie (nie pamiętam firmy), bardzo sobie chwalę ale nie mam porównania z innymi, bo to moje pierwsze w życiu
Dziękuję

Gosiu, Joasiu, Jolu dzięki
anbu 19:40, 18 cze 2017

Beatko dziękuję ale brzytwa to u Ciebie Kochanieńka
Buźka
iwonkap 19:49, 18 cze 2017

anbu napisał(a)
iwonkap za radą Tochy do buksów używam zwykłych nożyczek do papieru, z marketu, dużych. Jak się stępią to następne
Do cisa mam jakieś niemieckie (nie pamiętam firmy), bardzo sobie chwalę ale nie mam porównania z innymi, bo to moje pierwsze w życiu
Dziękuję

ooo to sie trochę zaskoczyłam odpowiedzią to mogę ciąć bo nożyczek mam zapas
Toszka 20:26, 18 cze 2017

Te niemieckie do cisów są rewelacyjne - tylko świst słychać . Aczkolwiek do stożków na pierwszy ogień używam elektryczne, bo dają mi dystans i lepiej widzę płaszczyznę. Potem równam ręcznymi.
Do buksów najlepsze ostre zwykłe nożyczki. Idzie jak burza i trudniej o wyciachanie dziury

Aniu, jestem przewrażliwiona na wrastanie traw w trawy i carexy. To dzieje się błyskawicznie, a potem straszny problem jak wydłubać. I dojrzałam "złe"

Ja swoje kulki zaczęłam ciąć w tygodniu, ale jeszcze nie wszystkie nadają się do strzyżenia.
Żółtego cisa ostrzyż tylko z boków, dla nadania formy, a górę tylko delikatnie wyrównaj. Jeśli zetniesz go mocno to wystartuje z przyrostami w okolicach końca września i wszystko przemarznie. Tnę go w połowie marca, potem w czerwcu lekko koryguję. On inaczej rośnie niż normalne buksy.

iwonkap 20:34, 18 cze 2017

Toszka napisał(a)
Te niemieckie do cisów są rewelacyjne - tylko świst słychać .

co to za cuda, gdzieś do kupienia ?
AnnaCh 20:50, 18 cze 2017

Ania, ale masz piękne, gęste poczochrańce
Ja tulipanów z sezonu 2015 nie wykopałam i średnio w tym roku, małe były i słabo kwitły. W zeszłym roku już posadziłam w doniczkach, we wtorek wyciągnęłam doniczki z ziemi i stoją z boku domu, później jak całkiem zaschną to je powyciągam
Przede wszystkim to chyba trzeba obcinać tę gałązkę po kwiatku, żeby się nie silił na nasiona, tylko cebula żeby się odżywiała
anbu 21:00, 18 cze 2017

Toszka napisał(a)

Żółtego cisa ostrzyż tylko z boków, dla nadania formy, a górę tylko delikatnie wyrównaj. Jeśli zetniesz go mocno to wystartuje z przyrostami w okolicach końca września i wszystko przemarznie. Tnę go w połowie marca, potem w czerwcu lekko koryguję. On inaczej rośnie niż normalne buksy.

Qlva pocięłam dziś dwa żółte buksy :/ Czyli klops :/ eM rozpaczał, że już nie świecą jak żarówki. Musze wpisać do kalendarza terminy ich cięcia na przyszłość.

Aniu dzięki, rzeczywiście muszę ciachnąć tym tulipkom badylki bo nasiona ....
anbu 21:02, 18 cze 2017

iwonkap napisał(a)

co to za cuda, gdzieś do kupienia ?

TU